Idén itt találkozhattok a Mikulással!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vonatos, barlangi, pónis, könyves, futó és finn Mikulás. Itt találkozhattok idén a Nagyszakállúval! A szervezett programok mellett két ingyenes lehetőségeket is ajánlunk.

VONATOS

Gyermekvasút Mikulás – Hűvösvölgy állomástól, december 1-2., több időpontban

December 1-jén és 2-án a Mikulás és segítői, a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket. A vonatok hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal, közös tánccal, játékokkal és finomságokkal várják.
A következő időpontokra vannak már csak jegyek (2018. november 22-ei állapot): december 1-jén: 8:20, 9:20, 14:20, 16:20, 17:20 és december 2-án: 8:20, 16:20, 17:20. A jegyeket megvásárolhatjátok a Broadway Jegyirodában, cím: XIII. kerület Hollán Ernő utca 10., hétfőtől péntekig 10:00-18:00.
Ár: gyermekek részére 2500 Ft, felnőtt kísérőik részére 2000 Ft.

M2 Mikulás Expressz – Nyugati pályaudvar, Vasúttörténeti Park, december 7-9., több időpontban

Karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak a gyerekek az m2 Mikulás Expresszen, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába, majd kezdetét veszi az ünnepség, ahol a főszerep nem másé, mint a Mikulásé. Az eseményen fellép Kovácsovics Fruzsina és zenekara.
Ár: A vonatjegyek és a program ára felnőtteknek és gyermekeknek 0-99 éves korig egységesen 3700 Ft/fő.

Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton – Kemence, december 8., 10:00

Kemencére, a Múzeumvasútra december 8-án, szombaton, 10 órakor érkezik meg Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá elzarándokolt gyermekeket. Az ajándékosztás után a Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit.
Ár: ingyenes, a vonatozásért kell fizetni

Száncsengő Expressz – Kismaros-Királyrét, december 5-én, több időpontban

Mivel a korábban meghirdetett járatokra elfogytak a helyek, ezért december 5-én további két járatot indítanak. December 5-én (szerda) napi két alkalommal találkozhattok a Mikulással. Királyréten egy hosszabb tartózkodás alatt lehetőségük lesz a gyerekeknek elmondani a karácsonyi kívánságukat, teázás és nassolás mellett! A programra előzetes regisztráció szükséges, mivel a helyek korlátozottak! Itt találjátok, mikor, mennyi hely van.
Ár: kísérőjegy (16 éves kor felett) 1800 Ft, gyermekjegy (2-16 éves kor között) 1500 Ft, 2 éves kor alatt díjmentes

Vál-Völgyi Mikulásvonat – Felcsút, december 6-9.

Lassan beköszönt a tél, és meglátogatja a Mikulás egy nagy zsák ajándékkal a Vál-völgyi Kisvasutat, ahol programokkal és meglepetésekkel várnak benneteket.
Ár: felnőtt 1500 Ft, gyerek 800 Ft, 2 év alatt ingyenes

EGYÉB

Mézes-Bábos Mesefesztivál, meseváros és jótékonysági vásár – Óbuda, Tündérkert Galéria, Buda Entertainment & Gastro, december 6-9.

A mesefesztiválon az ország legjobb gyermek zenei és színházi előadásaival az igazi Magyar Mikulással, mesés kiállításokkal, hétpróbás meseösvénnyel és rengeteg meglepetéssel várjuk a nagyérdemű publikumot! A fesztivál leglátványosabb programja a közösségi játszótér, a jótékonysági mézeskalács meseváros építés, amihez várják családok, iskolai és óvodai közösségek csatlakozását. A meseváros építésből befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítják! Vendégük lesz többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház a Kolompos együttes az Aranyalma Páros, Endrődi Ági, Tarján Veronika a Veronaki Trióval és a most újjá alakult Kifli zenekar.
Ár: családi napijegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 4500 Ft

Pagony Mikulás – Bartók Béla úti Pagony, december 2., 10:00-17:00; Zuglói Pagony, december 4., 17:00 és 18:00; Óbudai Pagony, december 5., 17:00-19:00

Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozással várnak benneteket, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Bartók Pagony Mikulás, a Zuglói Pagony Mikulás és az Óbudai Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, külön szülői kívánságra meg is dicséri őket.
Ár: csak személyesen lehet jelentkezni, 1500 Ft/gyerek + ajándék könyv a boltból

Barlangi Mikulás

2018. december 6. és 9. között a Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között.
Ár: 3900 Ft/gyerek (csomaggal), 1500 Ft/felnőtt, plusz felnőtt felár 2000 Ft.

Piczinke Mikulás – Piczinke Póniudvar, december 1-9.

„A manóim, és én is nagy izgalommal készülünk, hogy egy örök emléket adhassunk gyermeked részére. Arra gondoltunk, hogy ezeken a napokon a pónijaim a segítségemre lesznek, és az ő hátukon érkeznek meg hozzám a gyerekek, ahol elfogyasztják a Mikulás italomat. Ha tele a pocak, a manóim szólítják és odavezetik hozzám egyesével Őket. Természetesen mondok nekik pár kedves sort. Minden gyermeknek személyes oklevelet adok, amit biztosan eltesznek majd emlékbe, és természetesen idén is átadom nekik a várva várt csomagot.”
Ár: 7990 Ft (gyerek + 1 felnőtt)

5. Rossmannn Mikulás futás – Fővám tér, december 2., 15 órától

Fuss a feldíszített és kivilágított belvárost átszelő több ezer Mikulás között, ahol minden évben hihetetlen hangulat, és némi műhó is kerekedik. Kicsikkel és nagyobbakkal a 700 méteres családi futamra is benevezhettek.
Ár: nevezési díj 2500-4500 Ft/fő

Joulupukki, a finn Mikulás – Vörösmarty tér, december 6., 16:00-17:00

Ismét ellátogat a Vörösmarty térre, a Budapesti Karácsonyi Vásárra a finn Mikulás. Ezt a programot csak nagyon türelmeseknek ajánljuk, mert nagyon sokan vannak évről évre. Hogy merre jár még, itt megtaláljátok majd.
Ár: ingyenes

Mikulásváró buli Óbudán – Óbuda, Fő tér, december 7., 17:00

17 órától a Kolompos Együttes Mikulás-napi koncertjét hallgathatjátok meg, majd 18 órakor a Mikulás a Vitéz László bábjáték automatával érkezik.
Ár: ingyenes

10 gyerekzenekar ünnepre hangoló koncertjeit itt gyűjtöttük össze, és megnyílt Advent rovatunk is, ahol a legjobb ajándék ötleteket, programokat, vásárokat is megtaláljátok majd.