Mikulás vonatok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mikulasvonat

Neked is „vonatfanatikus” a gyereked? Akkor a következő programokat ajánljuk.
A jegyekkel kapcsolatban fontos tudnotok, hogy mindenhova elővételben kell megvásárolni és több időpont már betelt!

Mikulásvonat a Gyermekvasúton – dec. 6-8.

gyerekvasut_mikulasvonat

A gyerekek a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését közös énekléssel, versmondással, játékkal. Menet közben mindenki kap majd egy édességből és gyümölcsből álló mikuláscsomagot. Hűvösvölgyben az állomás előtti téren szintén krampuszok szórakoztatják majd a közönséget. A mikulásvonatok elővételben váltott jeggyel vehetők igénybe. Tizennégy éven aluli gyerekek részére 1200 Ft, tizennégy éven felüliek részére 1600 Ft. A mikulásvonatra hat éven aluli gyereknek is kell jegyet váltani. Minden jegy csak egy útra érvényes!

Télapó Expressz a Vasúttörténeti Parkban – dec. 6-8.

vasuttorteneti_park13
vasuttorteneti_park06
vasuttorteneti_park10
vasuttorteneti_park11
vasuttorteneti_park12

Ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhattok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a Cartoon Network jól ismert meseszereplői és manócskák kíséretében. Az Orient Csarnok színpadán a Bóbita együttes Jöjj el Mikulás c. műsorával várják a Télapót, aki minden gyereknek egy mikuláscsomaggal kedveskedik. A csomagkiosztás után lehetőség lesz ingyenes fotót készíteni a Mikulással és a Cartoon Network mesefigurákkal. A jegy: 2500 Ft/fő

Kisvasúttal Szent Miklós ünnepén – dec. 1-20.

mikulasvonat_diosgyor_02

Idén decemberben is számos helyen és időpontban nyílik lehetőség hazánk kisvasútjain megemlékezni Szent Miklós ünnepéről, s találkozni magával a nagy szakállú Mikulással.  Az egyik ilyen helyszín a Diósgyőri Mikulásvonat, amely november 28. és december 18. között immár 11. alkalommal szállítja a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak. Jegyár: 1800 Ft + 700 Ft a mikuláscsomag, 2 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak, de csomagot venni kell nekik!
December 7-én és 8-án a Mikulás a Királyréti Erdei Vasútra is ellátogat. Aki szépen szaval és énekel, egy kis ajándékkal jutalmazza. November 30-tól egészen az ünnepekig hétvégéken folyamatos programokkal vár mindenkit a Szilvásváradi Erdei Vasút.

Adventi Vasútmodell Kiállítás – dec.7-8.

adventi_vasutmodell_kiallitas_

Ki ne szeretne képzeletben beszállni egy kis vonatba és végigutazni a majd’ 100 méter hosszú modul terepasztal mesés tájain? A 424 Vasútmodell Klub mintegy 700 m2 területű kiállításán a Gellért Szállóban (Gellér tér) látható lesz továbbá a „Märklin időutazás”, amely a vasútmodellezés fejlődését mutatja be, egyéni terepasztalok különböző méretarányokban, több mint ezer vasútmodell, köztük a világ legkisebbike is,  a kicsiknek pedig favonatos játszóházzal kedveskednek. Móka Miki és Hakapeszi Maki mesetárával, arcfestéssel, kézműves programokkal, vasútmodell vásárral várják a vendégsereget. 13 órától közös fotózás lesz a Mikulással és manóival (egy fotó ára ajándék, Mikulás csomaggal 1000 Ft). Gyerek belépő 600 Ft (18 éves korig), felnőtt belépő 1000 Ft, kedvezményes családi belépő, 2 gyerek + 2 felnőtt részére 2600 Ft.

December 6-án a GYSEV, Sopron-Győr, Sopron-Szombathely, Szombathely-Kőszeg, valamint a Szombathely- Szentgotthárd vonalain Mikulás vonat közlekedik, ezért ha arra jártok, ott is találkozhattok a Mikulással!

fotó: Gyermekvasút, Vasúttörténeti Park