Merre jár a Mikulás?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

joulupukki_a_finn_mikulas

Vonatos eseményeket, mikulásváró koncerteket, barlangi, könyves és póni udvaros mikulás programot is találtok válogatásunkban. Ha valamelyik megtetszett, érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket, de hamarosan ajánlunk programokat az utolsó pillanatban ébredőknek is. 🙂

VONATOS PROGRAMOK

Télapó Expressz – Vasúttörténeti Park, december 2-4.

telapo-expressz

A tradicionálisnak mondható M2 Télapó Expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december elején. A gyerekek és családok december 2-án, 3-án és 4-én ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen mikulás és adventi ünnepen vegyenek részt az Eszter-lánc Mesezenekarral. Még a pénteki napra van néhány vonatos jegy, a hétvégére már csak az ottani ünnepségre váltható belépő!
FIGYELEM! December 2-án, péntek 14 órára meghirdetett M2 Télapó Expressz vonatindulás – a szervezőkön kívül álló okok miatt- vasúttechnikai szervezési okokból kifolyólag 15 órakor indul a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. A vonat visszaindulási időpontja is változik ennek megfelelően, így 17 óráról 18 órára tolódik át a visszaút időpontja. A fellépő zenekar a Zabszalma Együttes lesz. Az M2 Télapó Expressz többi előadását/rendezvény napját ez a probléma nem érinti, így azoknál minden az eredeti felállásban halad tovább.
Belépő: 3500 Ft/fő

Mikulás a Gyermekvasúton – Gyermekvasút, december 3-4. és 6.

mikulasvonat-gozossel

2016. december 3-án, 4-én és 6-án a Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.
Belépő: 1700-2000 Ft/fő.

Vál-völgyi Mikulásvonat – Alcsútdoboz, december 2-4.

val_volgyi_mikulasvonat

Idén a Vál-völgyi kisvasúton is elindul a mikulás vonat december 2. és 4. között. A Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi Arborétum megállóhely között közlekedő feldíszített szerelvénynek maga a Mikulás és néhány segítője, egy-egy manó is az utasa lesz. Emellett kézműves foglalkozással és arcfestéssel is készülnek.
Belépő: gyerek 600 Ft, felnőtt 1000 Ft.

KONCERTEK

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás (már nagyon kevés jegy van)

gryllus_vilmos

December 4-én 9:30-tól és 11:30-tól a MOM színpadán találkozhattok Gryllus Vilmossal.
Belépő: MOM-ba 2000 Ft/fő, 1 év alatt ingyenes.

Jön a Mikulás! – Szalóki Ági (még néhány jegy kapható, kizárólag a helyszínen)

szaloki_agi

A december 3-ai koncerten együtt várhatjátok a Mikulást a Marcziban, miközben felcsendülnek Szalóki Ági legkedveltebb dalai. A programot 3 éves kortól ajánlják.
Belépő:
1600 Ft/fő.

Télapó-csalogató koncert – Rutkai Bori Banda

rutkai_bori_banda_hazikos

December 3-án a Rutkai Bori bandával várhatjátok a Mikulást a Jurányi Inkubátorházban.
Belépő:
1300 Ft/fő, 3400 Ft/családi 

EGYÉB

Pagony Mikulás (Már nincs hely!)

pagony_mikulas

Idén is megy a Pagonyba a Mikulás (Budapesten a Gellért téri boltba december 4-én délelőtt és délután, és a Sugárba december 5-én délután)! Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozással várnak, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, külön szülői kívánságra meg is dicséri őket. A Mikulás műsorra előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezni csak személyesen a boltokban lehet.
Belépő: 1000 Ft.

Piczinke Mikulás

piczinke_mikulas

Az igazi Mikulás december 1-6. között ellátogat a Piczinke póniudvarba is. A pacik kint vigyáznak majd a puttonyra, a manók berendezik a télapó szobáját, aki gyermekedet név szerint szólítja magához, hogy átadhassa nekik a Mikuláscsomagot és egy igazi, a Mikulás által megírt személyre szóló levelet.
Belépő: 5000 Ft/gyerek, kísérőknek 1000 Ft.

Barlangos Mikulás

barlangi_mikulas

December 3-4-én Szemlő-hegyi barlangba is ellátogat a Mikulás, aki kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. A kísérő felnőttek száma nem haladhatja meg a gyerekek számát. Előzetes bejelentkezés szükséges! Ajánlott korosztály: 3-8 éves korig.
Belépő: 3000 Ft/gyerek (csomaggal), 1300 Ft/felnőtt.

PlayKid Mikulás

playkid_mikulas_

December 3-án a Millenáris D épületében, immár harmadszorra kerül megrendezésre a PlayKID Mikulás-napja, idén is a Minimax gyermekcsatornával karöltve. Mikulás műsor után 16 órától Kovácsovics Fruzsina koncertjét hallgathatjátok meg.
Belépő: 1000 Ft/fő, családi jegy 3500 Ft, 3 év alatt ingyenes.

Joulupukki, a finn Mikulás

santa

A finn Mikulás idén is ellátogat hazánkba, többek között a Vörösmarty téren találkozhattok vele december 6-án 16 és 17 óra között. Sorban állás biztos, hogy lesz, úgyhogy csak türelmeseknek ajánljuk. További helyszínek és időpontok itt.
Belépő: ingyenes