Merre jár a Mikulás? – 15 mikulás program gyerekeknek

Fotó: Mikulás Gyár

15 Mikulás program, ahol könyvek társaságában, vonatokon, természetközeli helyeken, koncerteken találkozhattok idén a Nagyszakállúval.

Mikulás a Pagony könyvesboltokban (jelentkezés december 1-ig)

 

A Mikulás és manói már nagyon várják, hogy találkozzatok! Közös énekléssel, zenéléssel készülhettek, várhatjátok, hogy betoppanjon a Mikulás. A Pagony Mikulás egyenként szólítja majd a gyerekeket, hogy elmondja az általad megírt szöveget, és átadja a csomagot. A boltok befogadóképessége eltérő, személyesen lehet jelentkezni a programokra. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, limitált a belépők száma! Jegyár: 1 pagonyos könyv + 2500 Ft. Minden helyszín, időpont és részletek itt. Fontos, csak december 1-jéig személyesen tudtok jelentkezni a boltokban a programra!

 

Mikulás Expressz – Vasúttörténeti Park, december 2., 10:00-13:00 és 14.00-17:00

A Vasúttörténeti Park december 2-án szombaton nyitja meg kapuit a Mikulás fogadására, Alma koncerttel, bűvész előadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással! A mindenki által jól ismert program idén is a Nyugati pályaudvaron veszi kezdetét és onnan folytatódik a varázslatos utazás! December 2-án két alkalommal repítik utasaikat a vonatok a hamisítatlan adventi hangulatba, ahol megelevenednek a gyermekek álmai. Mindenkinek meglepetéssel kedveskednek a program elmaradhatatlan szereplői, Mikulás és manói, valamint végig üzemelni fog a kerti vasút is, amit bárki kedvére kipróbálhat. Részletek itt. A vonatjegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 9250 Ft/fő, sétálójegyes programár vonatozás nélkül 6950 Ft/fő. Már csak sétálójegyek kaphatók!

 

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó! – Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 3., 11:00

A zenekar immár hagyományossá vált Mikulásváró koncertmeséje. Hópehelykeringő Manófalván, csizmacsacsacsa a fenyőerdőben, szánkózás a hóemberekkel. Bori színpompás, horgolt bábjai és kivetített festményei varázsolják a Marczi színpadára a téli dalok történetét.  Táncos vidám dalok, amik úgy nyílnak ki, mint az adventi naptár ablakai, vagy az egyik ünnepi dalban szereplő Karácsonyvár termei. A koncert végére a táncos lábú Mikulás, avagy a Télapó is megérkezik, és persze szaloncukrot is hoz a gyerekeknek. A koncert után Bori Mandulka és a Karácsonyvár című mesekönyve a helyszínen megvásárolható, és a fellépők dedikálják is. Jegyár: 3000 Ft. Részletek itt. MINDEN JEGY ELFOGYOTT!

 

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás koncert – több helyszínen és időpontban

A Nótás Mikulás programmal találkozhattok a  MOMKultban december 3-án 9:30 és 12:00 és december 4-én 17 órától a Tündérkert Közösségi Térbe. December 16-án 11 órától pedig Gyerekkoncert lesz az óbudai Fő téren, ahol Mikulás ugyan nem lesz, de biztos elhangzik pár ünnepi dal. Ez utóbbi program ingyenes! A MOMKult-ba minden jegy elkelt!

 

  Mikulásváró családi délután – Kultúrkúria, december 2., 16 órától

A suttog a fenyves című diafilm után a Galóca Társulat A fehér krampusz története című előadását láthatjátok, illetve lesz még kézműves játszóház is. Részletek itt. Jegyár: 2500 Ft.

 

Mikulás a Budakeszi Vadasparkban – december 2., 9 órától

December 2-án ismét ellátogat a Mikulás a Vadasparkba is! Szupermeglepetésekkel várja a gyerekeket. A Télapó érkezését hű Manója konferálja fel, pár kedves, téli gyerekdal közös éneklésével fűszerezve. A Télapó körbesétálja a Vadasparkot, nagy állatbarát lévén megnézi, hogy vannak a jószágok és 11 órakor tovább indul. Csüggedni viszont senki se csüggedjen, mert a program még nem ért véget. 10-14 óráig a Budaörsi Rendőrkapitányság tart interaktív, szórakoztató programot. Részletek itt. 14 évnél fiatalabb gyerekek 50% kedvezménnyel jöhetnek be aznap a Mikulás napi programra!

 

Mikulás a medvében – Szentendre, Parti Medve Könyvesbolt, december 3., 16:00

Azt susogják a fehér ködök, hogy a Parti Medvébe idén is ellátogat a Mikulás! Ha gyerkőc régóta szemez valamivel a Medvében, vagy mutatta már a boltban, mire vágyik, akkor most itt a lehetőség, hogy személyesen a Mikulás adja át neki ezt az ajándékot. December 3-án, 16 órakor betoppan a Parti Medvébe a Mikulás, és átadja az ajándékod. Részletek itt.

 

Találkozz idén is a Mikulással az Aeroparkban! – december 2-3.

Ebben az évben is ellátogat a ferihegyi repülőmúzeumba a Mikulás, aki minden repülőgéptípust kívül-belülről ismer. December 2-án és 3-án egész délután fogadja a gyerekeket, családokat az egyik repülőgép fedélzetén, hogy megajándékozza őket, beszélgessen velük. Ezen a hétvégén számos meglepetéssel készül az Aeropark. Foglaljatok időpontot a Mikuláshoz itt. Ár: 7900 Ft (2 felnőtt + 2 gyermek + ajándékcsomag)

 

Mikulás a Barka Állatsimogatóban – Dunakeszi, Barka, december 3.

„Míg a gyerekek izgatottan várnak rám, addig ti, drága szülők, merüljetek el az emlékekben, és élvezzétek a   forró tea meghitt melegségét, mellyel szívesen kínálunk mindenkit ezen a csodás napon. Ne hagyjátok ki ezt a varázslatos lehetőséget, hogy együtt, családként élhessétek meg a Mikulás várásának örömét, ahol a gyermeki ámulat és a családi szeretet teremt meg egy igazán felejthetetlen napot.” Szeretettel vár mindenkit a Mikulás, rajzot, kedves üzeneteket is vihettek neki! Részletek itt. Gyerek jegy: 3000 Ft, felnőtt jegy 2000 Ft, 3 év alatt ingyenes.

 

Mikulás a Farmon – Breier Farm, Pomáz határában, december 9., 10:00-17:00 (ingyenes)

Mikulás a Farmon

Mikulás a Farmon

Kézműves sarok, mikulás puzzle a lovardában, mézeskalács díszítés, traktorozás és fotózkodás a Mikulással, emellett vihettek előre megírt levelet a Mikulás bácsinak, vagy ott helyben írjátok meg és adjátok át a kívánságokat tartalmazó levélkét. Finom ételekről is gondoskodnak és forró italok is lesznek. Részletek itt. Ingyenes!

 

Mikulás programok vonaton

Rénszarvas Expressz Királyréten – december 2-3. és december 9.

Rénszarvas Expressz Királyréten

Rénszarvas Expressz Királyréten

Az idei évben december 2-án, 3-án és 9-én látogat el Királyrétre a Mikulás és kedves, vidám segítői. Lesz zsákjában minden jó, mellyel az ide érkező gyerekeket szeretné meglepni. Királyréten forralt bor, meleg tea, palacsinta kapható lesz, melyet akár a fűtött tanösvény kocsiban elfogyaszthatunk, de a gyerekeknek itt lesz lehetőségük rajzolni, színezni is. Rénszarvas Expressz menetrendje: Kismarosról: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00; Királyrétről: 8:38, 10:38, 11:10, 12:38, 13:10, 14:38, 15:10. 16:38. Regisztráció nem szükséges, elővételre nincs lehetőség. Részletek itt.

 

6. Vál-völgyi Mikulásvonat – Vonatozz a Mikulással a Vál-völgyi Kisvasúton! – december 9-10.

6. Vál-völgyi Mikulásvonat

6. Vál-völgyi Mikulásvonat

A Vál-völgyi Kisvasút idén is különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, emellett rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban! Részletek itt. Felnőtt jegy ára: 2500 Ft; gyerekjegy 1500 Ft; családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek 7000 Ft; családi jegy (2 felnőtt + 3 gyerek) 8000 Ft.

 

Mikulás Expressz Nagybörzsönyben – december 2-3.

Mikulás Expressz Nagybörzsönyben

Mikulás Expressz Nagybörzsönyben


December 2-án és 3-án meglátogatja a Nagybörzsönyi kisvasutat a Mikulás. Ebből az alkalomból napi 3-3 vonat fog közlekedni Nagybörzsöny és Kisirtás között. A Mikulással együtt utazhattok, aki számos ajándékot fog kiosztani a jó gyerekeknek. A krampuszokkal lesz lehetőség játszani és énekelni, amit az öreg nagyszakállú apró ajándékkal fog jutalmazni. Részletek itt. Csak előzetes regisztrációval! Jegyár: kísérőjegy (felnőtt): 3100 Ft , gyermekjegy (2-16 év között): 3800 Ft (az ár tartalmaz egy mikuláscsomagot is), gyermekjegy (2 év alatt): mikuláscsomaggal: 1800 Ft.

 

+1 Mikulás Gyár – Bakáts tér

Mikulás Gyár

Fotó: Mikulás Gyár

Idén december 1-21. között lesz nyitva a Mikulás Gyár, melynek idei központi helyszíne a Bakáts tér. December 6-án maga Joulupukki, a finn Mikulás is jelen lesz délelőtt 9:00 és 11:30 között. A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként. Fontos hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, főként konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet várnak.

Nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárokat és ünnepi programokat vagy böngésszetek Advent rovatunk kínálatából!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!