Várjuk a Mikulást! – Mikulás könyvek, zenék, diafilmek

szofi_es_a_mikulas

Könyvekkel, diafilmekkel, versekkel és dalokkal várjuk a Mikulást idén is. 🙂

KÖNYV, DIAFILM

Annie M. G. Schmidt: Janó és Janka – Itt a Mikulás!

jano_es_janka_itt a mikulas

Janó és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak neki, holland szokás szerint sárgarépát és szénát készítenek a csizmájukba a Mikulás lovának. Már napokkal az ünnep előtt próbálják énekkel a házukba csalogatni, hiszen biztosan a közelben jár! Janó és Janka néha összevitatkozik a nagy izgalomban, de mindig kibékülnek: mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal! Nagy kedvencünk ebben az időszakban ez a történet.

3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra 

Egy közös mézeskalácssütés, vidám szánkózás, kalandos hógolyócsata vagy egy varázslatos meglepetés a téli erdőben meghitté teszik a Mikulás és a karácsonyvárás izgatott napjait. A közel húsz történet tökéletes választás az adventi időszakra: olvass belőle minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony!

Mauri Kunnas: Mikulás tizenkét ajándéka

Vili, a kis manógyerek nagyon szeretné megajándékozni a Mikulást. De mivel szerezhetne neki örömet? Mivel épp tizenkét nap van hátra karácsonyig, Vili úgy dönt, minden egyes napra új meglepetést talál ki. Tizenkét meglepetés! Ez lesz aztán az ajándék! – gondolja. Mauri Kunnas klasszikus mesekönyve az ajándékozás öröméről szól. Gazdag, színes és vidám – akár álmaink karácsonya.

Bot Benő

Bot Benő egy bot-apuka vicces és megható története: szegény Bot Benő csak futni indult, de folyton bajba keveredik: hol egy kutyának dobálják, hol zászlórúdnak használják homokvárhoz, hol meg pecabotnak. Senki nem érti, hogy ő nem egy egyszerű bot, hanem Bot Benő, komoly háromgyerekes családfő, akinek haza kell jutnia. Még szerencse, hogy előbb Benő menti meg a Mikulást, majd a Mikulás őt – azzal, hogy hazaviszi a gyerekeinek, akiknek a visszakapott apuka a legeslegjobb karácsonyi ajándék!

Harcos Bálint: Szofi és a Mikulás

szofi_es_a_mikulas

Szofi történetében Szofi krampusz lesz! Ugye ez nem meg­lepő? De az, hogy azért lett krampusz, mert fél, hogy virgácsokat kap? És mert segíteni akar a Mikulásnak? Ez már igen! Csakhogy ha Szofi elkezd segíteni, akkor minden a feje tetejére áll…

Lázár Ervin: A másik télapó

varjuk_a_mikulast

A másik Télapó puttonyában Lázár Ervin két téli meséje rejtőzik, a szerzőtől megszokott játékos, vidám, megindító hangnemben, Szalma Edit kedves rajzaival.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya

bogyo-es-baboca-karacsonya

Az első történetben Bogyó alig várja a nagyszakállú Télapót, még a csizmáját is fényesre pucolja, ám az túl kicsinek bizonyul, ezért a télapó a másik ablakba teszi az ajándékát…

Marék Veronika: Télapó és Ezüstmackó – könyv és diafilm

telapo-es-ezustmacko

Marci egy ezüst színű mackót, Jutka egy kiskutyát kap a Télapótól. Igen ám, de Jutka is jobban örülne egy Ezüstmackónak – ezen aztán jól összevesznek…, és Marci elindul megkeresni a Mikulást, hogy szerezzen egy igazi ezüstmackót a testvérének is. A történetet diafilmen is megvásárolhatjátok.

Nyulász Péter: Az ellopott mikulás szán

az-ellopott-mikulasszan

Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is…

Weöres Sándor: Suttog a fenyves… – diafilm

suttog_a_fenyves

Hat kedves Weöres Sándor verset tartalmazó diafilm a téli estéken kellemes hangulatot varázsol, amihez Zsoldos Vera nagyszerű rajzai is hozzájárulnak.

ZENE

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

Suttog a fenyves…

Nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárokat és kedvenc téli könyveinket is vagy böngésszetek Advent rovatunkban! Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.