Mikulás fesztiválok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemcsak a 6-ához közel eső hétvégén, hanem egész héten/hónapban szeretnétek találkozni a Mikulással? Íme néhány programtipp.


Mikulásfalva Nagykarácsonyban – dec. 22-ig

mikulasfalva

Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény udvarán találkozhatunk a szánhúzó szarvasokkal, ellátogatunk a játszóházba, ahol kézműves foglalkozások, népi játékok segítenek a kisgyerekeknek az ünnepi hangulatra való rákészülésben. Mikulásváró gyermekkoncert, ugráló-élménybirodalom és Mikulásfalva igazi gőzös mozdonya is különleges élményt kínál. Az Adventi hétvégéken vásár, színpadi programok (koncertek, bábjátékok) és falusi udvar is várja a látogatókat. Belépő: 2000 Ft/fő, 3 év alatt ingyenes!

Mikulásrezidencia Pázmándon a Bálint Boráriumban – dec. 2-8.
Nem a csokoládék és cukrok garmadájával halmozza el a gyermekeket a Magyar Mikulásszolgálat ÖKO Mikulása, hanem az egészséget hozza el minden csemetének és szülőnek egyaránt. Mindezek mellett az idei évben, az országban egyedülálló módon a Mikulás is a környezettudatosság mellé áll Zöldmanóival, rosszcsont Krampuszaival együtt. Minden kis látogatója a bizonyítottan pozitív élettani hatásokkal rendelkező – himalájai só-téglából kialakított – só-szobát is kipróbálhatja (20 fok van, ennek megfelelően érdemes öltözni) , ahol különböző játékok várják a csemetéket, valamint mosolygós magyar almát – a látogatás emlékeként – névre szóló (újrafelhasznált papírra nyomtatott) emléklapot kap ajándékba. December 2-6. között (15:00-17:00) csak előzetes bejelentkezéssel, valamint december 7-8-án 10 és 18 óra között. Belépő: 1800 Ft/fő, kísérő szülőnek ingyenes.

Mikulásgyár Budapesten – dec. 6-22.

mikulásgyár

mikulásgyár

mikulásgyár
A budapesti 56-osok terén, a bevásárlóközpontok közül Budapesten egyedüliként a Mammut II-ben, országszerte az Invázió üzleteiben, országszerte a Duna House kirendeltségein, a Győri ETO Parkban és minden postán várják az adományokat rászoruló családok részére. A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Szívesen fogadnak játékokat, könyveket is. Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják.

Mini City Mikulás – november 30. – vízkeresztig
A Nyugati téri Skála metróba idén beköltözik a Mikulás. A terasz karácsonyfaerdővé változik. 60 feldíszített fenyő, betlehemi házikó és Mikulás rezidencia várja a kicsiket január 6-ig. Mini City belépő: 2500 Ft/fő, 1 éves kor alatt ingyenes! A karácsonyfaerdő látogatása csütörtök és vasárnap között nyitvatartási időben ingyenes!

Mikulásfesztivál Békéscsabán – dec. 2-12.
Ajándékkészítő hét, hagyományőrző játszóház, zenés foglalkozások, Mikulásnap, Mikulásjárás Békéscsaba több helyszínén várja a családokat. Belépő: 0 Ft és 1000 Ft-között!

fotó: visitfinland.com, Mikulásfalva, Mikulásszolgálat, Mikulásgyár / Urbán G. Tamás