Miért olyan népszerű a kollagén?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egészség és a szépség megőrzése érdekében számos tápanyag és összetevő fontos szerepet játszik. Egyik ilyen fontos makrotápanyag a fehérje, melynek sok különböző formája létezik. Egyik legnépszerűbb formája pedig a kollagén, amely egyre népszerűbb. Na de miért szedik ilyen sokan? (X)

Mi az a kollagén?

A kollagén az emberi testben leginkább elterjedt fehérje. A kollagén a bőr, az ízületek, a kötőszövetek és más fontos szervek építőeleme, és számos jótékony hatása lehet az egész testre. A szervezetünk maga termeli a kollagént, de a kor előrehaladtával a test kollagéntermelő képessége csökken, ezért szokták sokan táplálékkiegészítővel pótolni.

Mire jó a kollagén?

1.    Bőrünk Egészségének Megőrzése
A bőrünk szerkezetének és rugalmasságának megőrzésében a kollagén sokat segíthet. Az életkor előrehaladtával a kollagén termelődése csökken, ami a bőr vékonyabbá, feszesebbé és ráncosabbá válásához vezethet. A megfelelő kollagénszint fenntartása elősegítheti a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és fiatalos megjelenését.

2.    Ízületek és Csontok Támogatása
Az ízületeinkben és a csontjainkban található kollagén hozzájárul azok egészségének és stabilitásának fenntartásához. A kollagén megtartja az ízületek és a porcok nedvességtartalmát, támogatja a csontok erejét és rugalmasságát, és csökkentheti az ízületi gyulladást és fájdalmat.

3.    Haj és Köröm Erősítése
A kollagén hozzájárulhat a haj és a köröm egészségének megőrzéséhez is. Az egészséges kollagénszint támogathatja a haj növekedését, erősítheti a hajszálakat és megakadályozhatja a törékeny körömlemezeket.

4.    Az emésztőrendszer Támogatása
A kollagén segíthet a bélrendszer és az emésztőrendszer egészségének támogatásában. A kollagén tartalmú étrend-kiegészítők elősegíthetik a gyomor- és bélrendszeri sejtek regenerációját.

Melyik a legjobb kollagén?

Egyre több kollagén van a piacon és ezek közül nehéz lehet választani. Amikor kollagént választunk, fontos figyelembe venni annak minőségét, összetételét és hatékonyságát. A Naturecan Kollagén peptid kiemelkedik a többi közül, és számos előnnyel rendelkezik. A Naturecan Kollagén peptid egyedülálló összetételével kiemelkedik a piacon lévő többi kollagénterméktől. Tartalmaz cinket, C-vitamint és rezet, amelyek kulcsfontosságú tápanyagok a kollagén termeléséhez és felszívódásához.

A Naturecan Kollagén peptid por formában kapható, amely könnyen keverhető bármilyen italba vagy ételbe. Ez rendkívül kényelmes, mivel lehetővé teszi, hogy a kollagént hozzáadja a mindennapi étrendjéhez anélkül, hogy változtatnia kellene az étkezési szokásain. Ráadásul az íztelen jellegének köszönhetően észrevétlenül hozzáadható italokhoz vagy ételekhez, így kellemes tapasztalatot nyújt azoknak, akik nem szeretik az erős ízeket.

Fotó: IStock