Októberben jön az új Kufli film!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi újság kuflik? - kufli film

Október 3-án Mi újság, kuflik? címmel új magyar animációs film kerül a mozikba, amely a 2017-ben bemutatott Egy kupac kufli című film folytatása. Az egész estés kufli film a KEDD Animációs Stúdióban készült a népszerű magyar mesesorozat, a Pagony kiadásában megjelent Kufli-mesék alapján. Szponzorált tartalom.

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Az új kufli filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kufli-koncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, és még puffpudingot készíteni is megtanulhatunk.

A film íróját és rajzolóját, Dániel Andrást valószínű senkinek sem kell bemutatni. 2017-ben az Év Legjobb Illusztrátorának választották, 2019-ben pedig megkapta a Szép Magyar Könyv-díjat is. Rendezőként a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf és az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza jegyzi a filmet. A mesélőnek és valamennyi szereplőnek a hangját a Jászai Mari-díjas színművész, Scherer Péter kölcsönzi. A film egyedi hangzásvilága, a zenék és a különleges effektek a számos műfaji területen aktív Alpár Balázs munkája, aki szintén többszörösen díjnyertes zeneszerző. A KEDD Stúdió megalakulása óta a minőségi gyerektartalmak létrehozásának elkötelezett képviselője. A műhely az animációs szakma egyik legfontosabb hazai bázisa, amely nagy hangsúlyt fektet az új tehetségek felfedezésére is. Fiatal animátorok, animációs rendezők kapnak rendszeres bemutatkozási lehetőséget itt. Itt készül többek között a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat, a világhírű Pocoyo magyar változata, a Miezmiaz? mozgóképes gyermekenciklopédia, az egy kislány és egy kiskutya kalandjaiból készült sorozat, a Detti és Drót, valamint a Dúdoló, amely ismert magyar gyerekdalokat, mondókákat, népdalokat mutat be friss, animációs köntösben.

JÁTÉK!

KÖSZÖNJÜK, HOGY ENNYIEN VELÜNK JÁTSZOTTATOK! A SZERENCSE EZÚTTAL VARGA ZSÓFIÁNAK ÉS SZMOLICZA RÓBERTNEK KEDVEZETT, AKIK DVD-ÉT ÉS TETKÓKAT NYERTEK. ÍRUNK NEKTEK EMAILT IS! GRATULÁLUNK!

Játsszatok velünk és nyerjetek Kufli tetkókat, illetve Egy kupac kufli DVD-ét a KEDD Stúdió jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ:

A cikkben található előzetesben hány kártyalap van a varázsgombánál? Itt is megnézhetitek! 

A jatek@minimatine.hu-ra várjuk a válaszokat szeptember 15-e éjfélig, 16-án sorsolunk! Az általános játékszabályzatot itt találjátok.

Szponzorált tartalom!