Farsangtól gyereknapig – minden hónapban tematikus családi programokkal készül a Néprajzi Múzeum

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Februártól májusig minden hónapban 1-1 aktuális téma köré épül a Néprajzi Múzeum családi programja, a MÉTA Matiné. Míg a gyerekek játszanak, alkotnak vagy rejtélyek után nyomoznak, a felnőttek belelassulhatnak a szemlélődésbe, hogy mélyebben megismerjék a tárgyak, a kiállítások és az épület különböző rétegeit. Párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt múzeumpedagógiai foglalkozások várnak rátok ezeken az alkalmakon.

Február 18-án farsangi programokkal készülnek. Egy olyan farsangi kalandozásra várják az egész családot, ahol a ZOOM című kiállító térben hagyják, hogy beszippantson minket a látvány és szabadjára engedjük a fantáziánkat. Elképzeljük mikké is válhatnánk, ha beléphetnénk az üveg mögé, megfoghatnánk és felvehetnénk ezeket a különleges tárgyakat és ruhákat. Afrikai vadásszá, egy magyar pásztorrá, perzsa harcossá, ékszereket viselő hercegnővé, vagy egy ananásszá? Miután elutaztatok messzi-messzi vidékekre és kipróbáltátok ezeket a szerepeket, közelebb hajózhattok a Dunán egészen Mohácsig, ahol a busókkal találkozhattok és megkérdezhetitek őket érdekes szokásaikról és öltözetükről. Készítsétek el saját maszkotok vagy jelmez tervetek egyedi stílusban és éljetek át egy farsangi karnevált együtt! A programot elsősorban 6-12 éves gyerekeknek és kísérőiknek ajánlják!

Részletek és jegyvásárlás itt.

Március 11-én Petőfivel kapcsolatos gyerek és felnőtt programok várják az érdeklődőket. Április 1-jén tojásfestő családi foglalkozással készülnek, majd május 28-án gyereknapi kavalkáddal kápráztatják majd el a kicsiket és nagyokat.

A 2022-ben átadott múzeumról itt írtunk részletesebben.

Forrás: Néprajzi Múzeum