Mesélő képek – Családi nap a Pagonnyal és a Magyar Nemzeti Galériával

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó közös családi napján a festményeké és a meséké lesz a főszerep 2022. november 12-én, szombaton. Szponzorált tartalom.

Vegyetek részt játékos tárlatvezetéseken, fedezzétek fel izgalmas feladatlapokkal a kiállításokat és készítsétek el saját sárkányotokat! A nap folyamán az olvasósarkokban megismerkedhettek a Pagony Kiadó legújabb könyveivel és társasjátékokat is kipróbálhattok.

TÁRLATVEZETÉSEK CSALÁDOKNAK, GYEREKEKNEK

10:45 – 12:00 Arc/Játék (Koós Nikolett múzeumpedagógus tárlatvezetése 6-9 éveseknek)
Hányféleképpen lehet megfesteni, megformázni a mindig ugyanolyannak hitt emberi arcot és testet? Mit próbálnak ezzel kifejezni a festők és szobrászok? Játékos foglalkozás a „fej és vállak, térd, lábujj” világán túl.

10:30 – 11:30 Repülünk! (Balla Enikő múzeumpedagógus tárlatvezetése 10-14 éveseknek)
A nyár még messze van, de mi mégis utazunk. Az úticéljaink között pedig a leghíresebb festők által meglátogatott és megörökített közeli és távoli tájak szerepelnek.

A tárlatvezetések 30 perc hosszúságúak.

11:00-13:00 ALKOTÁS | Így legyen saját sárkányod (Hegedűs Alexandra képzőművész vezetésével)
Korniss Dezső Sárkányos című képe láttán ti is megálmodhatjátok a saját papírsárkányotok! Az alkotómunka során olyan papírsárkányt készíthettek magatoknak, amellyel kint is és bent is, napsütésben és esőben is elrepülhettek kedvenc tájatokra!

12:30 A Nézz, láss, írj! címmel meghirdetett kreatívíráspályázat EREDMÉNYHIRDETÉSE. A díjazott meséket meg is hallgathatjátok, Huzella Júlia előadásában.

A nap során, folyamatosan:

KÉPTELEN KÉPKERESŐ
Itt az alkalom, hogy eredetiben is megismerkedj a Képtelen képrablás című mesekönyv festményeivel. Kutasd fel az alkotásokat az információs pultnál ingyenesen kérhető kincskereső lap segítségével!

VASZARY KÉPKERESŐ
Jó megfigyelő vagy? Fedezd fel a magyar festészet kiemelkedő mestere, Vaszary János világát játékos feladatok segítségével. A füzet az információs pultnál ingyenesen elérhető.

OLVASÓ ÉS JÁTSZÓSAROK
Ismerkedés a Pagony Kiadó köteteivel, a múzeumi családi kiadványokkal, társasjátékokkal. Lapozzátok át, olvassatok, próbáljátok ki, játsszatok együtt!

Jegyár: 1000 Ft/gyerek, 2000 Ft/kísérő
Részletek és jegyvásárlás itt.