Mesekert játszótér – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mesekert_MG_9020

Május 1-jén nyílt meg Kő Boldizsár és csapata által megálmodott legújabb játszótér, a Mesekert, amely remekül illeszkedik a Skanzen családbarát programjainak sorába és a helyszínhez is. Mesés játékok mesékkel egy mesés helyen. Próbáljátok ki!

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8968

A gyerekek legújabb kedvence a Skanzenben biztosan az új játszótér lesz, amely Kő Boldizsár szobrász és alkotótársainak munkája (ő készítette többek között a Zöld Pétert a Millenárison, a Mátyás királyos játszókertet Visegrádon, a zuglói Csizmás Kandúr Játszóházat, a Tündér Ilona játszóteret a Holnemvolt Parkban, ez utóbbi sajnos zárva tart a park átalakítása miatt).

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8986

mesekert_skanzen_MG_8993_

A Mesekert játszótéren többek között olyan magyar népmesék elevenednek meg, mint A kisgömböc, Az iregi kakasok, valamint A kismalac és a farkasok.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9039

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9050_

A játékok között találjátok a kisgömböcös hintát, melyet megmozgatva táncolnak a mese szereplői.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8970_

A tyúklétra is nagy kedvencünk volt, a tetejéről belátni az egész Mesekertet.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8974

A csalafinta kismalacot megmozgató mókuskerékbe csak akkor szállhattok be, ha a kerék a malacos ábrához ér.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9036

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9042

A körhinta is nagy sikert aratott, minden játékban van egy kis furfangosság, mozgatható rész. A képen, maga Kő Boldizsár szobrászművész, kedvenc játszótértervezőnk látható. 🙂

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9069

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9035_

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8996

A teraszos Mesekert alsó részében találjátok a kis templomot, amelyhez hasonlót az Assisi Szt. Ferenc játszótéren láttunk még. Ha kavicsot dobtok a torony ablakába, zenél, a kavics pedig kipotyog alul, hogy újra kezdődhessen a játék, illetve a benne található kis bábuk is mozgathatóak.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9032

Mellette alakítottak ki egy halas csúszdát.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_9008_

A girbegurba házikó (a szegény ember háza) is, mint az összes többi játszóeszköz egy-egy népmeséhez kapcsolódik.

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8983_

A játékok mellett egy fa táblára festve megtaláljátok a meséket is, melyet pihenésképpen elolvashattok.

A Skanzenben 2016. május 1-jén további gyerekpontokat adtak át interaktív programokkal, melyet a térképen egy szélforgóval jelölnek. Egyik kedvenc múzeumunk olyan izgalmas helyszínekkel gazdagodott mint a csodacsűr, bábszínház, kisbolt, magyar népmeséket megjelenítő játszótér, fotóműterem, gyerekgazdaság. Hamarosan bemutatjuk a többi új helyszín is.

A játszótér múzeumi belépővel látogatható!

Hamarosan érkezünk a legjobb hétvégi programokkal, fesztiválokkal és több válogatással is készülünk nektek májusban! Hamarosan indul a Minimatiné nagy Vakációváró játéka szuper nyereményekért! Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.

Fotók: Minimatiné