Egy régi sorozat megújult formában – Már tudok olvasni!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden olvasó emlékszik az első olyan könyvre, amit egyedül olvasott el, arra az érzésre, amit akkor érzett, amikor becsukta olvasás után az első könyvet…

Ezt az élményt szeretné eljuttatni a gyerekekhez a Móra Kiadó régi-megújult sorozata. Segíteni őket abban, hogy az olvasás ne egy nyűg legyen az életükben, hanem egy olyan életkoruknak megfelelő eszközökkel, szövegekkel alátámasztott élmény, ami végig kíséri őket egy varázslatos olvasmányos világon keresztül.

A megújított Már tudok olvasni – sorozat azoknak a gyerekeknek szól, akik most barátkoznak az önálló olvasással és az egyedül végigolvasott könyv élményére vágynak, vagy magabiztosabban fognak bele egy rövidebb könyvbe, ami több illusztrációt és viszonylag kevesebb szöveget tartalmaz. A kortárs magyar szerzők és illusztrátorok tréfás, könnyen érthető művei három olvasási szinten érhetőek el, és sok olyan szórakoztató,játékos részletet, feladatot, matricát tartalmaznak, melyek az olvasáshoz való viszonyt erősítik, a jártasság megszerzésének szórakoztató formáját biztosítják.

A kötetek három olvasási szinten érhetőek el, hogy a gyerekek tudásuknak megfelelően a legmotiválóbb tartalmat és terjedelmet kaphassák.

Az olvasás a gyerekek jövőjének kulcsa, és a mi felelősségünk!

Az olvasás fontosságát számtalanszor hangsúlyozták már szakemberek, nem véletlenül. Az olvasás vagy annak hiánya elősegítheti a későbbi életünk során a tanulásunk, eredményeink, munkánk, hiszen kevés olyan szakmát ismerünk, amit felelősségteljesen olvasás és írás készség nélkül végezhetünk el.

Anyanyelvi kompetenciák és szövegértő olvasás élményeken keresztül!

A sorozat elkészítésekor szakemberekkel közösen gondolták át és alakították ki a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő történetek korosztálynak megfelelő szövegszerkezetét, a nehezen kiolvasható szavak szótagolt megjelenítését. A Móra Kiadó fontosnak tartja, hogy a szövegek lehetőséget nyújtanak a differenciálásra, felzárkóztatásra is. A pedagógusok munkáját szeretnék segíteni, így weboldalukon találhatnak ehhez letölthető segédanyagokat a kötetek feldolgozásához.

Sorozatról bővebb információt, videókat, ajánlókat, letölthető anyagokat a https://mora.hu/hir/mto oldalon találtok.