Megújult a Benczúr-kert! – Kő Boldizsár új mesevárosa a VI. kerületben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég Kő Boldizsárral, egyik kedvenc játszótér tervezőnkkel a Benczúr-kertben beszélgettünk, ahol éppen legújabb meseterén végezte az utolsó simításokat. Az új helyszínt 2017. május 23-án adták át a nagyközönség számára. Igazi eldugott kis park lombos fákkal, ahova most egy meseváros, csodaszép színes mászókák, mini focipálya is készült. Érdemes felfedezni!

A zegzugos helyszínen találhattok egy dombos-mászós részt csőcsúszdával, káposztás és kígyós lépegetővel, valamint nyulakkal, a másik oldalon pedig sünik segítségével lehet feljutni.

A játszótér másik mászós része az állatos motívumokkal díszített vár, ahol kis gumilabdákon keresztül, különböző létrákon, hálókon és csöveken is fel- és lejuthattok.

Az árnyékolóval ellátott homokozó mellett nagy sikere volt a forgónak is, illetve a csodaszép színes fahajónak.

Hintából találtok kettő nagyobbaknak valót, fészekhintát és egy baba-mama hintát is.

Egyelőre csak óvatosan vizeztünk, de nyáron nagyon jól jön majd a malomkerekes és a madaras kút is.

Szinte biztos volt, hogy az óriási platánfa körül található meseváros mögé is szívesen bebújnak majd a gyerekek, amely közben padként is szolgál.

A játszótér egy Magikme csapat által tervezett integrált játszóeszközt, egy pillangót is kapott.

A rókának természetesen mindenki hozott valami vacsorát, ki homokot, ki faágat szórt a tányérjába.

A kis „dobozok” között találtok még tűzhelyet, és ha jól figyeltek, a mackónál egy kis meglepetés ládikát is.

A játszótér végében egy kisebb focipályát is kialakítottak.

A pálya mellett van a szépen rendben tartott ingyenes mosdó, pelenkázóval és mozgáskorlátozottaknak is alkalmas wc-vel.

Megközelítés: A Benczúr utca irányából a Benczúr közben (Benczúr Hotel mellől indul) haladva, majd a bal oldali kis sávot követve éritek el a bejáratot vagy a Városligeti fasor 40. számnál van egy kalandos kis „utca” két ház között, ahonnan szintén megközelíthető.


Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulás ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva a Minimatiné csapatától!