Játssz a fénnyel! – megnyílt a Future Park az Andrássy úton

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Future Park az Andrássy úton

Ez a kiállítás 2018. december 31-én bezárt! Június 1-jétől nézhetitek meg az Andrássy út új élményközpontjában (volt Párizsi nagyáruház) a Japánból érkező Future Park nevű interaktív kiállítást, ahol életre kelthetitek rajzaitok, építhettek egy saját várost, játszhattok színes-zenélő-fénylő óriáslabdákkal és megelevenednek a képek és színek. A helyszínen jártunk!

Az Andrássy Élményközpont első programjával, a Future Park „játszóterével” olyan kreatív dolgokat tudtok létrehozni, amelyek végül egy nagy közös alkotásként kapcsolódnak össze a termek falain és asztalain.

Két helyszínen az előre megadott állat és növény színezők elkészítése után a rajzok életre kelnek. A szkennelő segítségével a falakon vetített formában jelennek meg, mozgásba lendülnek, összekapcsolódnak mások alkotásaival. Az emeleten pedig a rajzokat ki is nyomtatják, amit otthon 3D-os origami formában készíthettek el.

A Megfestett természet teremben a látogatók állat és növényrajzai kerülnek be a virtuális világba, ahol életre keltve a természet működését lehet szimulálni. A nagyobb állat megeszi a kisebbet, a növények fejlődnek és terjednek a természetben, az állatok szaporodnak, fejlődnek majd meghalnak.

A fénylabdák különböző színű fényt és hangot bocsátanak ki. A magasban lévő labdák kommunikálnak egymással: érintés után egy labda rögtön a többi környező labdára is hatással lesz, és megváltoztatja az egész tér színét.

Mellette találjátok a Kis emberek otthonát, egy interaktív asztalt, ahol befolyásolhatjátok a történéseket, mozgásokat.

Az emeleti teremben, ha a képernyőn lévő szimbólumokat megérintitek, akkor azok az általuk képviselt teremtményekké alakulnak, akik hatással vannak egymásra, valamint a játékban résztvevők tevékenysége is befolyásolja a történéseket.

A Zsenik ugróiskolájában körök, háromszögek és négyzetek vetített képe jelenik meg a padlón. Amikor egy-egy alakzatra ugrotok, hangokat és színeket generálnak. Ugyanazon formák vagy színek egymás utáni érintése egyre szebb színeket és hangokat eredményez.

Az Építsünk városokat! játékban digitálisan kivetített pályán a fizikailag létező faházak között autó- és vasútközlekedéssel rendelkező út és vasúthálózat jelenik meg. Minél több házat helyeztek el, annál bonyolultabb lesz a város közlekedési hálózata, és annál több autó és vonat jelenik meg a folyamatosan formálódó térképen.

A kiállítást létrehozó teamLab egy 2001-ben alapított művészeti kollektíva, egy olyan, több szakterületet is átfogó kreatív csoport, mely egyesíti a digitális társadalom különböző területeiről érkező szakembereket: művészeket, programozókat, mérnököket, számítógépes animátorokat, matematikusokat, építészeket, webes és nyomdai grafikus tervezőket, szerkesztőket. A magukra „ultratechnológusokként” hivatkozó csoport célja a művészet, a tudomány, a technológia és a kreativitás határait elmosni, a közös kreatív aktivitásokon keresztül.
Az Andrássy Élményközpont üzemeltetője a TulipánTündér Produkció, amely nevéhez fűződik például a Játékkészítő című pop-show-musical és az Álomutazó című családi mesemusical, illetve olyan kiállítások, mint a The Champion, a Gooól!, a Gateway to Space vagy a Living dinosaurs – Őskori állatkert.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Ha mindent ki szeretnétek próbálni, rajzokat elkészíteni, akkor 2-3 órát szánjatok a kiállításra.
A helyszínen találtok büfét, ahol kaphatók szendvicsek, üditők, illetve glutén- és cukormentes rágcsálni valók.
Belépők: felnőtt: 3400 Ft (hétköznap), 3900 Ft (hétvégén), gyerek (12 éves korig): 2400 Ft (hétköznap), 2900 Ft (hétvégén); diák (12 éves kor felett) és nyugdíjas jegy: 2800 Ft (hétköznap), 3450 Ft (hétvégén); családi (2 felnőtt + 2 gyerek 12 éves korig): 7900 Ft (hétköznap) és 9500 Ft (hétvégén) – ünnepnapokon a hétvégi jegyárak érvényesek
Nyitva tartás: minden nap 10:00-20:00 (belépés 18 óráig)
Cím: Andrássy Élményközpont (az Oktogon és az Opera között), 1061 Budapest VI., Andrássy út 39.
A kiállítás 2018. december 31-éig tart nyitva!

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Mezei Zsoltnénak kedvezett, akivel felvettük a kapcsolatot! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjetek családi belépőt a kiállításra. Az alábbi kérdésre várjuk a választ június 10-e éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

Honnan érkezett hazánkba a kiállítás?

a.) Olaszország
b.) Franciaország
c.) Japán

Segítséget itt találtok! A válasz beküldésével automatikusan elfogadjátok játékszabályzatunk.

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok (csütörtökönként frissítjük), további jó helyekről pedig az Itt jártunk rovatunkban olvashattok!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.