Megnyílt a Várkapu – Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpont és a Várkapu Kávézó

Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpont

Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpont

2024. május 28-án ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Várkapu – Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpont és a Várkapu Kávézó, illetve mellette egy szuper tematikus játszótér.

A Várkapu épülete

A látogatóközpont épülete kortárs építészeti stílust képvisel, mely harmonikusan idézi meg a szolnoki vár történelmi múltját. Az épületben található kiállítás a szolnoki vár öt korszakát mutatja be a bronzkortól a Rákóczi-korig, lehetőséget nyújtva a látogatóknak, hogy mélyrehatóan megismerkedjenek a város történelmével.

 

Interaktív kiállítások és kronoszkópok

Az interaktív kiállításon egy 15 perces film vezeti be a látogatókat a szolnoki vár különböző korszakain keresztül. A kiállítás több interaktív elemet tartalmaz, melyek segítségével a látogatók játékos formában fedezhetik fel a vár történelmét. A Várkapu teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a Tisza és a Zagyva folyóra. Az itt elhelyezett kronoszkópok segítségével az érdeklődők 500 évvel ezelőtti Szolnok képét is megtekinthetik, így egyszerre élhetik át a múltat és a jelent.

Tematikus játszótér

Tematikus játszótér

Prémium kávézó és tematikus játszótér

A Várkapu prémium kávézója különleges frissítőkkel és hangulatos környezettel várja a látogatókat. Az épület különleges atmoszférája, valamint a Tisza és a Zagyva folyó közelsége, ideális helyszínt biztosít a pihenésre és kikapcsolódásra. A szomszédos tematikus játszótér pedig a gyermekek számára nyújt szórakozási lehetőséget, ahol a látogatóközpont felfedezése után aktívan tölthetik el az időt.

 

Hasznos információk

Nyitvatartás:
Keddtől – vasárnapig: 10:00 – 18:00
Belépők:
Teljes árú belépő: 1000 Ft
Diák belépő (4 -14 év): 700 Ft
4 év alatti gyermekek és 70 év felettiek részére díjmentes a belépés.
Tárlatvezetés, előzetes bejelentkezés alapján: info@varkapuszolnok.hu

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!