Megnyílt a Puskás Aréna Park

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Puskás Aréna Park

2021. július 12-éig zárva az EB miatt! A Puskás Aréna Park többek között két futókörrel, sportpályákkal és kondi parkkal, 2 játszótérrel, büfékkel, rendezvényekre alkalmas területekkel, csobogóval és zöldfelületekkel várja a látogatókat minden nap reggel 6 és este 10 óra között. A helyszínen jártunk.

A Pukás Aréna Park hivatalos megnyitója 2021. május 6-án lesz, de már nyitva vannak a kapuk Budapest legújabb sportparkjában.

A „D” kapunál alakítottak ki futókört, fitnessz és street workout parkot, illetve egy skate pályát is, de találtok még pingpong asztalokat, mini focipályát, teqball asztalt is. Ennél a résznél kapott helyett a kisebbik játszótér, amely mászóelemekkel várja az inkább iskolás korosztályt. Közvetlenül a park mellett találtok mosdót (pelenkázós és akadálymentesített is van) és egy teraszos büfét is, amely napokon belül nyit.

A másik, nagyobb játszóteret az „A” kapunál alakították ki, amely a Stefánia útról nyílik. A dombról 2 csőcsúszda vezet le, és kapaszkodókon lehet visszajutni a tetejére. Több, izgalmas, nagyobbaknak való mászókát is találtok. A játszótéren helyet kapott normál hinta és 2 fészekhinta is.

Az árnyékosabb részen van egy kisebb mászókarendszer hálókkal, mászófallal, kapaszkodókkal, de ez is inkább ügyesebb ovisoknak ajánlott.

A játszóteret 5-12 évesek számára ajánlják. Szomszédságában szintén egy teraszos büfé nyílik hamarosan, amely mellett mosdó is található.

Kisebb sétára a büfétől és játszótértől találjátok a csobogót, illetve a az 1953. és 1958. között készült, felújított Dromosz-szoborparkot, amely különféle sportokat és szabadidős tevékenységeket ábrázol. A szabadtéri szobrászművészet egyben az 50-es évek politikájának lenyomata is, egy igazi kordokumentum. Itt alakítottak ki egy közösségi teret, lépcsőzetes elrendezésű, szabadtéri színpadra emlékeztető helyszínnel, ahol majd koncerteket, fesztiválokat rendeznek.

A parkban több zöldfelületet rendbe hoztak, fákat és bokrokat ültettek. Sok helyen találtok ivókutat, szelektív hulladékgyűjtőket, mosdókat és büféket is.

INFÓK, ELÉRHETŐSÉG:

Puskás Aréna Park nyitva tartása: naponta 06:00-22:00
Fb oldal: facebook.com/puskasarena
Cím: Budapest, XIV. ker., Dózsa György út 1.
A park ingyenesen látogatható!

Itt gyűjtöttük össze az újra kinyitott budapesti vagy főváros környéki helyeket, illetve nézzétek meg országos válogatásunkat is állatkertekkel, várakkal, kisvasutakkal és látogatóközpontokkal! További programokat a hétvégére itt találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.