Körbejártuk a megújult Margitszigetet – 8 remek ötlet gyerekekkel nem csak a nyári szünetre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdemes a Margitszigetet újra felfedezni, hiszen több változás történt az elmúlt időszakban, illetve a régi kedvencek is várnak rátok. A szigetben az a jó, hogy ha csak délelőttre vagy délutánra megyünk ki, akkor is találunk több remek elfoglaltságot, de akár egy egész napot is eltölthetünk itt. Íme 8 szuper ötlet!

Vadaskert

Az Állatkert üzemelteti a Virágoskert mögött található kis Vadaskertet, amelyet ingyenesen látogathattok minden évben húsvéttól egészen október 23-áig. Találtok itt sérült gólyákat, mindenféle szárnyast és néhány lovat, illetve egy MyNest faházikót. Pónilovaglásra is van lehetőség a nyári szünetben és hétvégenként.

Bringóhintó

Minden évben sort kerítünk egy kis bringóhintózásra. Kisebbeknek és nagyobbaknak van kettő- négy- illetve akár hatszemélyes lehetőség is. A Margitszigeten több ponton bérelhettek, de elektromos autó és gokart közül is választhattok. Mi a Szállodák megálló mellett béreltünk olyat, amelyet akár 4 óvodás tekerhet egyszerre. Részletek itt. Érdemes a Szent Margit-romok és a régi platánfák irányába is eltekerni.

Palatinus Strand

2017. július közepén a Palatinus egy beltéri wellness részleggel bővült, így akár télen is érdemes felkeresni. Lehetőség van pancsolásra, csúszdázásra. Jegyárak itt.

Játszóterek

Már beszámoltunk nektek a Margitsziget legújabb szuper Pólós játszóteréről, melyet a Hajós Alfréd Uszoda mellett találtok (Parkmozi megállónál kell leszállni a 26-os buszról), de még nagy kedvencünk az Árpád-hídnál található Öko játszótér és a Margit hídnál lévő nagyjátszótér is.

Szökőkút és sétány

A Szökőkút környékén új pihenőpadokat tettek ki napernyővel, és óránként más zenei koreográfiára szökkennek a magasba a vízsugarak. 11 és 16 órától hallgathatjátok meg a zenei blokkot többek között Wolf Kati, Halász Judit, a 100 Folk Celsius előadásában, de elhangzanak még a Jégvarázs, a Vaina és a Zootropolis című filmek betétdalai. 2021-es részletes program itt.

Fénykert

Idén nyáron a margitszigeti Virágoskertben fényjátékkal színesítették a kínálatot. A Fénykert minden este sötétedéskor indul és állítólag az év 365 napján működik majd, valamint különleges alkalmakra, ünnepekre egyedi színezést kap.

Japánkert

A tavat és a környezetét a zenélő kúttal már egy pár éve újították fel. Minden évszakban csodaszép a tó, ahol teknősöket és halakat láthattok, nyáron vízililiomot, télen a párolgó tavat, ősszel pedig bordó-sárga színben pompázó növényeket csodálhatjátok meg.

Margitszigeti sétajárat és BKK hajó

2021-ben a BKK hajó nem üzemel! A Margitszigetre akár a BKK menetrend szerint járó hajójával is eljuthattok, de ez egy ráérős műfaj, csak akkor használjátok, ha sok időtök van. A Centenáriumi Emlékműnél áll meg a hajó, felnőtt jegy 750 Ft, gyerekeknek 550 Ft-ért kapható. Hétköznap bérlet is érvényes.
A szigeten kis piros vonat (sétajárat) is közlekedik, melyre a Margit-hídnál és az Árpád-hídnál tudtok felszállni. 2021-es árak: a felnőtt 1500 Ft, a gyerekjegy 750 Ft-ba kerül.

 +1 Matiné előadások a Szabadtéri Színpadnál és a Szent Margit-romoknál (ingyenes)
Egészen augusztus végéig több jó előadással készülnek, ráadásul ingyenesen. Szombatonként 10:30-tól a Szabadtéri Színpadnál, vasárnaponként 10:30-tól a Szent Margit-romoknál nézhettek bábelőadásokat és mesejátékokat. Mi nagyon szeretjük! Itt a 2021-es részletes program itt.

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.