Március a Barlangok hónapja nemzeti parkjainkban

Szemlő-hegyi-barlang

Fotó: Szemlő-hegyi-barlang

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel várnak benneteket márciusban hazánk barlangjai a Barlangok hónapja eseménysorozathoz kapcsolódva.

Hazánkban 5 nemzeti park igazgatóság területén találhatóak barlangok, melyek közül jelenleg mintegy 4200 ismert. Ezeknek közel fele Igazgatóságunk területén található, közülük kiemelkedik a Budapest alatti 174, melyek miatt méltán nevezik a „Barlangok Fővárosának”. A Duna-Ipoly Nemzeti Park 4 turisztikai barlangja: a Pál-völgyi-, a Szemlő-hegyi, a Mátyás-hegyi- és a Budai Vár-barlang kedvezményekkel és érdekes programokkal készül.

A Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlang hétköznapokon induló, hagyományos túráinak árából a Barlangok hónapja alkalmából március során extra 25% kedvezményt biztosítanak annak, aki a pénztárnál bemondja a jelszót és részt vesz kvíz játékukban. Jelszó: CaCO3. A Mátyás-hegyi-barlang kalandtúráin a márciusi hétköznapokon induló túrákra a felnőttek is diákjegyet tudnak váltani, amennyiben foglaláskor bemondják a jelszót.

A Barlangok  hónapja alkalmából az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, a Bükki Nemzeti Parkban és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban is várják az érdeklődőket.

További programokért válogassatok Kirándulás rovatunkból!

Forrás: Nemzet parkjaink weboldalai

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!