Március a Barlangok Hónapja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén márciusban ismét különleges programokkal, vezetett túrákkal, kedvezményekkel várnak benneteket hazánk barlangjai a Barlangok Hónapja programsorozat keretében.

Hazánk barlangjaiban számos vezetett programmal készülnek, például március 5-én Baradlamanó túrával vagy Geotúra a barlangok völgyében az Alsó-Cuha-szurdok sziklavilágában. Lesz még iskolásoknak program a Tapolcai-tavasbarlangban március 9. és 11. között. Március 12-én Szentgáli tűzköves geotúra vár rátok. A Lillafüredi barlangok részletes programját itt találjátok.

BUDAPESTI PROGRAMOK

2022. március 1-31. között hétköznapi napokon a Mátyás-hegyi-barlangban a felnőttek kedvezményes jeggyel vethetnek részt az alaptúrán! A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás. A szükséges felszerelést – overallt, sisakot és fejlámpát – biztosítják.

Minden pénteken különleges barlangi túrákkal várják az érdeklődőket a Szemlő-hegyi barlangban. A kalandos barlangtúrán a szokásos alaptúrához eltérően rendhagyó módon az Örvény-folyosón keresztül érünk a felszínre.  A programajánlat tartalmaz 3D filmvetítést is a barlangok világáról. A program időtartama 90 perc. Időpontok: március 4.; március 11.; március 19. és március 26.

További programokért érdemes felkeresni nemzeti parkjaink Fb oldalát és weboldalát.
A teljes részletes programot itt éritek el.

Forrás: Magyar Nemzeti Parkok

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.