Májustól újra elindulnak a budapesti nosztalgia járatok – 14 év alatti gyerekeknek ingyenes az utazás

Májustól októberig minden hétvégén régi villamosok és buszok közlekednek Budapesten. A gyerekek és felnőttek kedvencei a budapesti nosztalgia járatok.

Budapest modern kori közlekedéstörténete több mint százéves múltra tekint vissza. A hazai járműgyártás ikonikus példányai közül szinte mindegyik megfordult Budapest utcáin, amelyekből többet sikeresen megmentettek, és az elmúlt években felújítottak. Ezekkel az egyedi megjelenésű, különböző korszakokat reprezentáló járművekkel, amelyek egykor a budapestiek hétköznapjainak részei voltak – a BKK és a BKV együttműködésében, a rendszeres nosztalgiaközlekedés részeként – 2010-től utazhatnak az érdeklődők a nyári szezonban. Emellett alkalmanként városi rendezvényekhez és ünnepekhez kapcsolódva is találkozhatunk nosztalgiajárművekkel a főváros utcáin. A májustól októberig tartó nosztalgiaszezonban többek között a pesti Duna-parton közlekedő N2-es villamossal, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–budai Duna-parton közlekedő N19-es villamossal vehetnek részt időutazáson az érdeklődők.

A kuriózumnak számító közlekedési eszközökön kívül már retró járatokkal is találkozhatunk Budapesten, amelyek kifejezetten a 80-as, 90-es évek hangulatát idézik. A retró járművek olyan járműtípusok, amelyek ma már nem vagy csak ritkán közlekednek a napi forgalomban, de korábban a fővárosi utcaképhez tartoztak.

A nosztalgiajáratok gyerekek számára 14 éves korig díjmentesen vehetők igénybe, az iskolásoktól a személyzet magyar diákigazolvány bemutatását fogja kérni. A felnőttek számára a jegyeket megvásárolhatjátok a BudapestGO alkalmazásban, továbbá bármelyik BKK ügyfélközpontban, pénztárban, illetve a nosztalgiajáratok személyzeténél.

Itt megtalálhatjátok, hol járnak a nosztalgia járatok.

Forrás: BKK

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!