Kufliktól a Macskafogóig – kezdődik a Balatonon Magyar Mozgókép Fesztivál

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkezdődött a nyári szünet? Imádod a Balatont, a filmeket és jó lenne, ha az egész család együtt szórakozhatna? Akkor irány Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi, ahol hamarosan kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál! Június 23. és 26. között a legkisebbektől kezdve minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat.

Lesz Bogyó és Babóca, Kuflik, bábszínház, MobilBalaton vetítések és a digitálisan felújított legendás Macskafogó, melynek vetítése után a közönség találkozhat Ternovszky Béla rendezővel.

Csütörtökön 21 órakor a veszprémi Várban az egyik legnagyobb magyar animációs alkotóra, a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcellre emlékezünk. In memoriam Jankovics címmel animációs összeállítást láthat majd a közönség, benne a legendás János vitézzel.

Június 25-én, pénteken 15 órától a nagysikerű Bogyó és Babóca című mesekönyvből készült animációs film-széria harmadik részét, a Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak című filmadaptációt lehet majd megnézni az Almádi strandon, június 26-án (szombaton) 15 órától ugyanitt pedig a tavaly mozikba került negyedik részre, a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák című mesesorozatra várjuk a legkisebbeket. A strandon a vetítések előtt és után Bogyó és Babóca és Kuflis társasjátékokkal lehet játszani.

Június 26-án, szombaton 11 órától mesefilm-válogatással készülünk a balatonfüredi Balaton Moziban, ahol a KEDD Filmstúdió egy órás válogatása lesz megtekinthető olyan modern klasszikusokkal, mint a Detti és a Drót vagy a Mitch-Match. A válogatásból nem hiányozhatnak a Kuflik sem: a nézők a korábbról már jól ismert részek mellett az augusztusban mozikba kerülő A Kuflik és az Akármi című rajzfilmbe is bepillantást nyerhetnek. Ehhez kapcsolódva közönségtalálkozó is lesz a Balaton Moziban, ahol Dániel András író és Jurik Kristóf rendező várják a Kuflik-rajongókat.

Eközben (június 26. 11 óra) az Agóra Veszprémben zajlik majd a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira – Nemzetközi Gyerek és Teen Film Fesztivál által hirdetett videóverseny, a MobilBalaton vetítése és díjátadója is. A tavasszal meghirdetett videóverseny keretében másfél perces videókkal lehetett pályázni NEKEM A BALATON témában, 20 éves kor alatt. Az Agórában a 30 legjobb alkotást láthatjuk a mozivásznon, a készítők pedig egy fiatal filmesekből álló szakmai zsűrítől kapnak majd személyes visszajelzést.

Szombaton 17 órától Dzséli, a varázsló-zenész repíti el a kicsiket az afrikai kultúra legizgalmasabb és legvarázslatosabb szegleteibe. A nézők a veszprémi Óváros téren felállított Filmio Fröccsteraszon Kodzsigula, a boszorkány történetét ismerhetik meg a veszprémi Kabóca Bábszínház jóvoltából.

Június 26-án (szombaton) délután fél 6-tól kicsik és nagyok több évtizeden átívelő kedvencét, a Macskafogót lehet majd megnézni a balatonfüredi Balaton Moziban. Ternovszky Béla és Nepp József kultikus animációját a bemutató évében közel egymillióan látták, sikere pedig azóta is töretlen. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a legendás film digitálisan restaurált képpel és hanggal kerül újra vászonra. A vetítés után közönségtalálkozó is lesz Ternovszky Béla rendezővel.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Ha a Balatonon jártok, nézzétek meg kedvenc programjainkat is vagy nézzetek szét Kirándulás rovatunkban! Tartsatok velünk a nyári szünetben is, mert rengeteg jó programot, újdonságot ajánlunk majd!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.