Magyar Dal Napja – szept. 12-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

magyar_dal_napja

9 vidéki település és 12 budapesti helyszín csatlakozott idén a Magyar Dal Napjához. 33 színpadon közel 2000-en zenélnek majd szeptember 14-én kicsiknek és nagyoknak egyaránt, több helyszínen már pénteken elkezdődnek a programok.

BUDAPEST

Kobuci Kert

kolompos_zenekar

A Kobuci Kert immáron hatodik alkalommal ad otthont a Magyar Dal Napja világzenei színpadának. Vasárnap 10:30-tól fellép az Alma együttes, 12 órától a Kolompos. Belépő: 14 éves korig 1000 Ft, felnőtteknek 1500 Ft. További világzenei programok itt.

MOM

vaczi_eszter

A honi jazz virtuózai mellett a MOM-ban idén is találkozunk olyan előadókkal, akik más zenei műfajokban váltak ismertté. A részletes programot itt olvashatjátok.Támogatói jegy: 500 Ft.

Művészetek Palotája

nemzeti_enekkar

A Magyar Dal Napján első ízben szervezik meg a kóruspódiumot a Művészetek Palotájában, hogy felhívják a figyelmet a magyar kórusmuzsikára és az azt előadó jobbnál jobb műkedvelő énekkarokra. Részletek itt. Ingyenes!

Budapest Jazz Club

szeder_02

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra színpadra állnak a dalos csajok a Budapest Jazz Clubban. Belépő: 1000 Ft.

RoHAM Bár

bozo

A RoHAM egyik legfontosabb misszióját próbálja kiteljesíteni, melynek alkalmával a hazai alternatív rockzenei műfaj új generációs és már legendás kategóriába sorolható képviselői lépnek fel egy színpadon. A belépő a koncertterembe 17-21 óráig 500 Ft, 21 óra után 800 Ft.

Óbudai Társaskör

Guessous Majda Mária

Vasárnap 15 órától az Óbudai Társaskörben a közös éneklés örömét élhetitek át. Ingyenes!

ORSZÁGOS

Hévíz

zabszalma

A szervezők minden évben meghirdetik a magyar dal fővárosa pályázatot is, melyet idén Hévíz nyert el mint a Magyar Dal Napjának fővárosa. A termelői piacon (vasárnap 7-12 között) régi bakelitlemez-vásár lesz, a moziban koncertfilmeket játszanak majd, a menetrend szerint közlekedő Dottón zenészek szórakoztatják az utasokat. Itt már pénteken elkezdődnek a programok. Vasárnap 10 órakor a Zabszalma zenekar szórakoztatja majd a gyerekeket. A részletes programot itt olvashatjátok.

Martonvásár

halasz_Judit_koncert

2014-től Martonvásár a Magyar Népdal Napja örökös helyszíneként vesz részt a Magyar Dal Napja rendezvénysorozatban. A nagyszabású, egész hétvégés fesztiválon színpadra lépnek a környék hagyományőrző együttesei, de muzsikál a Csík zenekar, a Punnany Massif, Szalonna és bandája, este pedig a népszerű televíziós vetélkedő, a Fölszállott a páva élő gálaműsorát is innen közvetítik. A gyerekeknek zenél majd Halász Judit szombaton 15:45-kor a Brunszvik-Beethoven Központ színpadán. Népi Játékudvar és kreatív kézműves játszóházzal is várják a családokat. A részletes martonvásári programot itt olvashatjátok.

Eger

quimby_nagy

Valamennyi vidéki helyszín izgalmas programokat tartogat. Egerben a Bródy Sándor Könyvárban és a Szépasszonyvölgyben várnak benneteket többek között Quimby koncerttel.

Kassa, Hajdúnánás, Békéscsaba

farkashazi_reka

Kassán a Rodostói Ház kertjében álló szabadtéri színpadon is rengeteg koncerttel készülnek. Hajdúnásáson Nóta színpaddal, Békéscsabán szombaton Blueskert fesztivállal, vasárnap zenés bringás felvonulással és gyerekkoncertekkel (vasárnap 16:00 Farkasházi Réka és a Tintanyúl) várják a közönséget

Szombathely

elefánt

A 2012-es Magyar Dal Fővárosa, Szombathely három napos zenés programmal ünnepel. Pénteken gasztrofesztivál, szombaton a hagyományos Szombathelyi Big Band Fesztivál várja a közönséget. Vasárnap, a Magyar Dal Napján három színpadot (Városháza előtti tér, Rendezvénytér, Joskar Ola-lakótelep) is megtöltenek a fellépők.

Szentendre

TükeZoo

A Magyar Dal Napja Klasszikus dal színpadának ezúttal a szentendrei Városháza díszterme ad otthont. A szintén szentendrei Elevenkertben szombaton világzene szól, vasárnap pedig igazi műfaji sokszínűség jellemzi majd a műsort. Boldog és Zsira települése is csatlakozott a rendezvényhez.

A belépő árak változnak az ingyenestől a pár ezer forintig (megtaláljátok a linkekre kattintva).