Nyári madárgyűrűzés a Naplás-tónál

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly nyáron nagy sikert aratott a gyerekeinknél ez a program, és többször is visszatértünk a Naplás-tóhoz, ahol nemcsak madárgyűrűzést láttunk, hanem sok mindent tanultunk a mocsári teknősökről, az éjszakai rovarokról és a kisebb vízi élőlényekről is. Idén is várnak benneteket augusztus 11. és 22. között.

A Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja hetedik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a cinkotai Naplás-tónál. A program augusztus 11-e hajnaltól 22-e estig tart majd. Az érdeklődőket folyamatosan várják a program során! Érdemes a tó körüli tanösvényen is sétálni egyet. Vigyetek szúnyogriasztót!

A madárgyűrűzés hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 5-6 órától naplementéig fog tartani az időjárástól függően. Esős időben a gyűrűzés szünetel minden esetben. Természetesen MME stand is lesz, ahol az érdeklődök kérdéseiket is feltehetik. A bázis most is a gátőrháznál lesz.

Megközelítés:
– gépjárművel a Naplás úton lehet jönni, a tó partján bőven van pakolási lehetőség
– kiépített új kerékpár út is vezet a tóhoz
– tömegközlekedéssel: Örs vezért tere felől a 45-ös busszal az Anilin utcai megállóig, majd innen a Szilas-patak mentén lehet eljtuni a tóig 25 perc kellemes sétával. A 46-os busszal (Rákoskeresztúr és Újpalota között közlekedik) az erdei bekötőút megállóig kell jönni, innen 15 perc sétával érhető el a bázisuk. Utóbbi busz fél óránként jár, ezért érdemes megtervezni az utat.

A programmal kapcsolatban Lendvai Csabánál lehet érdeklődni a 06-20-322-5787-es számon. A program felhívás még frissítésre kerülhet, ezért kérik, hogy itt kövessétek a frissülő információkat.

Az egészségügyi helyzet változása befolyásolhatja a program megtartását! Minden látogatót kérnek, hogy tartsák be a vírushelyzettel kapcsolatos szabályokat: 1,5 méteres távolságtartás a nem egy háztartásban élők között, lehetőség szerint maszk viselése, rendszeres kézfertőtlenítés.

Forrás: MME

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat, ahol sok jó ötlet közül válogathattok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.