LÜK, vagyis Logika, Ügyesség, Kitartás – kipróbáltuk!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

miniLük – LÜK - Logika, Ügyeség, Kitartás

Mivel csapatunk két tagja is iskolába készül szeptemberben, ezért olyan foglalkoztatót kerestünk számunkra, amely segít felkészülni a tanulásra, de természetesen játékos formában. A „L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás)”-t, vagyis a LÜK-öt Európa számos országában használják sikeresen, hiszen olyan készségek fejlesztésében segít, amelyre igazán nagy szükségük lesz a gyerekeknek az iskolában: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás. A LÜK-öt április 19-22. között a Móra Kiadó standjánál ki is próbálhatjátok a Millenárison megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.(x)

A LÜK-nél talán az egyik legfontosabb tapasztalatunk az volt, hogy a gyerekek észre sem vették, hogy „fejlesztjük” őket, hiszen számukra csak egy jó és izgalmas játék volt. Ráadásul annyi téma van, hogy biztos a lányoknak és fiúknak is találunk érdeklődési körüknek megfelelőt, hiszen több mint 100 különböző témájú füzet közül választhatunk. Akár egyénileg, de csoportosan is lehet játszani, sőt a gyerekek saját magukat is tudják ellenőrizni.

A játék egy önellenőrzést segítő biztonságos, kemény műanyag ellenőrzőtáblából, az ún. LÜK okostáblából (hat, illetve az iskolásoknak tizenkét műanyaglapocska) és a hozzá választható, több mint 100, különböző témájú füzetből áll. A táblát egyszer kell megvenni és utána lehet variálni a sokféle tematikájú 24–32 oldalas egyszerű felépítésű füzeteket.

A LÜK többféle korosztálynak készült, már kisebb óvodásokkal is el lehet kezdeni, hiszen a BambinoLÜK kifejezetten a 3-5 éveseknek szól. Óvodások szüleiként már ti is biztosan sokszor hallottátok, hogy milyen fontos ebben az időszakban a szem-kéz koordináció és a finom motorika fejlesztése, amelyek a későbbiekben sokat segítenek majd az írás elsajátításában.

A MiniLÜK magyar pedagógusok közreműködésével készült. Az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelv témaköreit dolgozzák fel, illetve rengeteg ötletes logikai, koncentrációfejlesztő feladatot, iskolai tananyaghoz kapcsolódó segédletet, játékot is találtok közöttük. Otthon és iskolában is könnyen használhatók az egyre nehezedő feladatsorok.

Mivel sokszor indulunk hosszabb utakra, és sokszor hallgatjuk a „mikor érünk már oda?” kérdést, nekünk nagyon tetszett az útközben használható, zsebnyi méretű PocketLÜK. A műanyag táblára rögzített, cserélhető, 24 oldalas füzetke feladatait a műanyag vázon levő kis karok segítségével oldhatják meg és ellenőrizhetik a gyerekek. A mi favoritunk természetesen a tengeri állatos, dinoszauruszos és járműves tematikájú füzetek voltak.

Az ingyenes Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 19-22. között a LÜK-Móra standon ti is kipróbálhatjátok és kedvezményesen megvásárolhatjátok!

A cikket a Móra kiadó támogatta.

Fotók: Minimatiné