Liliputiban kompromisszumok nélkül

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Dübörög a hordozós élet, egyre jobb és szebb babahordozók kerülnek piacra. Az egyik legrégebbi hazai hordozó gyártó Liliputinál se történik ez másképp, december közepén egyszerre 3 új hordozót mutatott be a cég. Van egy közös vonás mindhárom új hordozóban, méghozzá az anyaguk: egy különleges ún. gyémántsávoly szövésű biopamut anyagból készülnek, melynek sajátossága, hogy átlós irányba rugalmas, s ilyenformán ortopédiai szempontból ideális támasztást biztosít a babáknak. (x)

A Liliputi gyakorlata, hogy neves hordozási tanácsadókat is bevon a fejlesztésbe, majd tesztelésbe. Most őket kérdeztük a Liliputi újdonságairól, mert ha valakié, hát az ő véleményük igazán számít. Gerhát Petra (speciális hordozási tanácsadó, a ClauWi hordozóiskola budapesti régiójának vezetője), Haragh Ági (ClauWi hordozási tanácsadó) és Haklik Márti (ClauWi hordozási tanácsadó tanonc, a Liliputi csapat tagja) mondanak véleményt az új eszközökről.

Hiánypótló lépés

A Liliputi hiánypótló lépésre szánta el magát és három új hordozóeszközt vezetett be termékkínálatába: a hosszú szövött kendőt (3 méretben), karikás kendőt és kendős mei-tait. […] Hiánypótló, hiszen a Liliputi kínálatában eddig a rugalmas kendő és a csatos hordozó vitte a főszerepet, ám innentől majdnem teljesen lefedik a palettát és a hordozásban kompromisszumot nem tűrő és kompromisszumokat keresők igényeit is kielégítik.” (H.Á.)

Anyagválasztás

Az új hordozókhoz gyémántsávoly szövésű kendőanyag került felhasználásra, amely mintának nagyon jó kötési tulajdonságai vannak és a kevésbé sérülékeny típushoz tartozik. A kendők így hosszában és keresztirányban nem, míg diagonálisan nyúlnak, ezzel támogatva a babák támasztását csigolyáról csigolyára […].” (H.Á.)

Alapesetben a kezdő hordozós családoknak illetve az újszülöttet hordozó szülőknek a kereszt- és gyémántsávoly szövésű kendőket szoktam ajánlani, hiszen ezek szövése a legstabilabb, az ismétlődő apró minták, azaz a kötésterv a lehető legpontosabban mozgatható sávonként. Személyes kedvencem a gyémántsávoly. Az anyagában mintás, rusztikus kinézetű anyag ráadásul elképesztően nagy teherbírású.” (G.P.)

A kendőket nem kellett betörni, könnyen kezelhetők és lágyan, de mégis erős, biztonságos tartással ölelik át gyermekemet.” (H.M.)

…és még szép is!

Amit első ránézésre megállapítottam, hogy szépek, tetszenek a színek, jól kihozzák a mintát is, így ha jó lesz vele kötni, biztos beszerzek egyet, mert úgyis minden kendőm túl mintás ☺.” (H.Á.)

Azon túl, hogy a kisgyémánt szövés személyes kedvencem, annak is örülök, hogy a színvilágában is az egyszerű, de nagyszerű elvet követték. […] Számomra azért is kedves, mert a háromból legalább két szín tökéletesen passzol a (szintén Liliputi) mama kabátomhoz.” (G.P.)

„Szemnek is nyugtató színekből válogathatunk. Én ugye a Hold Anya ezüst színeibe burkolom újholdkor született fiamat és már nem bánom, hogy végül nem a kék kendőt kaptam.” (H.M.)

Hosszúkendő

Az, hogy egy kendőt bármilyen testalkatú és méretű babára illetve szülőre kompromisszumok nélkül rá lehet igazítani, szintén nagy előny. Nem véletlen, hogy a hordozási tanácsadók elsöprő többsége elsőként mindig a szövött kendőt javasolja a hozzá forduló családoknak.” (G.P.)

Batyuban hátra kötve ismerszik meg igazán egy kendő, amikor a már nagyobb súlyú gyerek egy réteg kendőben kerül a hordozó személyre. Hosszú távon sem vágta a vállam az egyenletesen feszesre húzott kötés [(…)] és nem nyúlt le az egy réteg a gyerek feneke alatt sem. Míg nálam volt, napi többször is ehhez a kendőhöz nyúltam, ami jót jelent…” (H.Á.)

A szövött kendő… Életem és belső szerveim megmentője. Oké, ez drámai túlzás, de talán mégsem. Azáltal, hogy hátra is tudtam tenni a pici babámat, sokkal kevésbé fáradtam el és nem fájt a gátam, alhasam, császár-sebem. Hiszen hamarabb kellett hordozni, mint ahogy a 100%-os regeneráció bekövetkezik.” (H.M.)

Magamra kötve is kényelmes viselet, könnyen kezelhető és sávonként szépen mozgatható, használat közben stabilan tart, nagy súly alatt sem vág vagy csúszik […].” (G.P.)

Karikás csoda

A kendő kötési tulajdonságai itt is megegyeztek az előzőekben tapasztaltakkal. Jól tartott, jó volt vele dolgozni.” (H.Á.)

A karikás változata is abszolút telitalálat. Egygyerekes anyaként fel sem merült bennem, hogy valaha csípőn fogok hordozni, […], ám két- és háromgyerekes frissen szült anyaként megváltás volt az eszköz, amiben másfél szabad kezem van és még szoptatni is tudok. […] A Liliputi karikás kendője a hosszú változathoz hasonlóan kis és nagy gyermekkel is kompatibilis.” (G.P.)

Szintén ódákat tudnék róla zengeni… Karikás kendőben locsoljuk a virágokat, altatáshoz is karikás kendőben landol a gyermek. Számomra a legkönnyebb ebből ágyba tenni a babát, anélkül, hogy felébredne. Ó, és a reggelek, amikor a csajokat viszem oviba és suliba. Kiszállok a kocsiból, karikás kendőbe rakom Nesta Neriyat.” (H.M.)

A mindenhol állítható, új mei-tai

A legkülönlegesebb eszköz az újak közül kétségkívül a Lili-Tai. A kisméretű, kendős bébi mei-tai komoly hiányt pótol a hazai hordozópiacon. Fokozatmentesen állítható, kellően kicsire igazítható ahhoz, hogy azon babák számára is a lehető legkisebb kompromisszummal járjon (a fiziológiás testtartást tekintve), akiket valami miatt nem tudnak/akarnak szüleik kendőben magukon hordozni. A kizárólag szövött kendőből készült body széltében és hosszában is a baba méretére állítható, együtt nő a gyermekkel hónapokon keresztül, stabil derékpántja pedig a nagyobb súlyú babák hordozását is lehetővé teszi.” (G.P.)

Tépőzárral állítható a derékpántja és behúzóval a magassága. Nem használunk formázott hordozót, így nincs igazán viszonyítási alapom, de az arányai jónak tűntek.” (H.Á.)

Együtt jobban megy!

Hordozási tanácsadóként az eszközajánlásokkal kapcsolatban mindig hatalmas a felelősségünk, hiszen minden baba-szülő páros számára, minden fejlődési szakasz idején más lehet az ideális. Közel hét éve kísérem figyelemmel a Liliputi hordozóit […], hordozási tanácsadóként az állítható csatos hordozó tesztelésekor kerültünk először kapcsolatba, s azóta rendszeresen dolgozunk együtt, hol a hordozási tanácsadásokon, hol pedig az eszközeik jobbá tételében. […] örültem nagyon, amikor először értesültem a hírről, hogy hamarosan bővül a Liliputi termékkínálata. A tervezgetés kezdeti fázisa óta figyelemmel követem a Liliputi szövött kendők születését, ott voltam az anyag, a fonal, a kötésterv kiválasztásánál, s asszisztáltam végig, ahogy végül megszületett a kész kendő.” (G.P.)

Személyes történetem a Liliputi hordozóival már akkor elkezdődött, amikor a kisfiam meg csak egy megérzés volt a lelkemben. […] már annyi mindent tudtam a hurcizasról, amit profi hordozási tanácsadóktól sajátíthattam el, hogy nyilvánvaló volt számomra, hogy minden típusú hordozót kipróbálok, hogy megtaláljam azt, ami mindkettőnk számára a legjobb, ahogy az is, hogy amiben csak tudom, segíteni fogom a Liliputi munkáját. Amikor fiam megszületett, kapva kaptam az alkalmon és résztvettem a Liliputi gyémántsávoly kollekciójának a tesztelésén.” (H.M.)

Az álomporral szőtt gyémántsávoly kollekció 2017. december 14-től elérhető a Liliputi webshopjában, valamint Lövőház utcai márkaboltjában.

Fotók: Liliputi

Ha szeretnétek értesülni a legjobb programokról és válogatásainkról, a legújabb helyekről és családbarát szolgáltatásokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, és csatlakozni Fb oldalunkhoz. Hamarosan érkezik az idei év első programajánlója, a tavalyi év kedvencei, illetve néhány vidám januári esemény is. Tartsatok velünk!