Levendula szüret 2021 – íme 14 jó hely levendula kedvelőknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visszatérő vakációkezdő program nálunk a levendula szüret. Készül belőle szörp, szappan, díszítünk vele házicsokit és még a szekrénybe is jut a kis csokrokból. Idén is összegyűjtöttünk pár lelőhelyet. Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakat is az aktuális információkért.

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Kevély-Hegyi Levendulamező – Pilisborosjenő

Kevély-Hegyi Levendulamező – Pilisborosjenő
Mi szinte minden évben ellátogatunk ide. A mezőt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodával szemben találjátok, ahol egy nagy, ingyenes parkoló is van. A belépéshez látogatói jegy vagy aratótáska megvásárlása szükséges. Találtok egy nagy lila traktort is a helyszínen, amire fel lehet szállni. A gyerekek imádták! Az útközben található Magnólina cukrászdába (Ürömi úton) is érdemes betérni.
Időpont: 2021. június 23-ától. Érdemes hétköznap menni.
Fb oldal: https://www.facebook.com/khlevendulamezo

Budakeszi Levendula Farm

Gondozott ültetvény és csodálatos panoráma a János-hegyre és a Zsámbéki-medencére! Vendégszerető háziak, házias ízek várják a Budakeszire látogató vendégeket.
Időpont: 2021. június 26-27.
Fb oldal: https://www.facebook.com/Budakeszi-Levendula-Farm-344629929554691/

Levendulaszüret – Diósjenő

Tárt kapukkal várnak a Diósjenői kertben, ahol lehetőségetek lesz levendulát szüretelni, kézműveskedni, kóstolón és termékbemutatón részt venni, fotózni, valamint gyönyörködni a virágokban.
Időpont: 2021. június 19-20.
Fb esemény: https://www.facebook.com/events/515035349843750/

Szedd Magad Levendula – Monor, Strázsa-hegy
Tihanyból származó francia levendulát lesz lehetőségetek aratni szörpnek, szirupnak, teának, sütibe, csokiba, csokornak. Pokrócot érdemes vinni, mert a fák árnyékában lehet hűsölni. A szürethez aratózsák vásárlása szükséges vagy csokorba kötve történik az árusítása. Az éles metszőolló használata kötelező, mert a virág szakítása és rángatása komoly károkat okoz a növénynek! 30 db lefertőtlenített metszőolló kölcsönzésére van lehetőség. Regisztráció: 70/4514450
Időpont: 2021. június 25-27.
Fb oldal: https://www.facebook.com/monor.strazsahegyilevendulas

Gárdonyi Levendula Kézműves Műhely – Gárdony

A levendulás kert Gárdony belterületén található, a központhoz közel, 600 tő francia levendulával. Mivel ez egy magánkert, a belépés előzetes jelentkezés alapján működik, limitált vendégszámmal. Üzenetben kell náluk jelentkezni! A helyszínen megvásárolható szedőzsákok és kosarak lesznek, amikbe szedhető a levendula.
Emellett workshoppal és zero waste vásárral is készülnek.
Időpont: 2020. június 19-től
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/gardonyi.levendula

Levendulaszüret a Dongó Kertben – Agárd
Levendulaszürettel várnak benneteket több hétvégén Agárdon, a Gyógy- és Termálfürdő szomszédságában található Dongó Kertben. A levendulát csak metszőollóval szabad szedni, ezért ajánlják, hogy vigyetek saját metszőollót saját metszőollót. Limitált számban tudnak kölcsönözni.
Időpontok:
június: 26-27., július: 3-4., július: 10-11., 9:00-11:30 és 14:00-18:30
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/dongokert

Romhányi Balu Levendula Farm – Zagyvaszántó
Csodaszép ültetvény a Mátra lábánál, ahol kézműves termékeket, házi szörpöt, szappanokat is kaphattok. Előzetes egyeztetés szükséges a látogatáshoz, még nem írták ki a szüret időpontját, de frissítjük az információkat, amit megvan.
Időpont: még nem ismert
Fb oldal: https://www.facebook.com/rblmanufaktura.hu/

Szecsői Levendula Szüret – Lázók Birtok, Tápiószecső
Az idén is megszervezésre kerül a levendula szüret, immár harmadik alkalommal. Mivel ez egy kisebb levendulás, két turnusban lehet menni. Előzetes regisztráció nem szükséges!
Új időpontban: 2021. július 10-étől
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/L%C3%A1z%C3%B3k-Birtok-2167639106809323

Smaragdfarm – Daruszentmiklós, Dunaújvárostól 22 km-re
Itt igazán családias környezetben, a tömeget elkerülve szedhettek levendulát az 1 hektáros területen. Vigyetek ollót, metszőollót a szedéshez! Kapható még frissítő levendulaolaj, levendulás víz, levendulás és bodzás limonádé, palánták!
Időpont:
 2021. június 12-20.
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/smaragdfarm

A BALATON ÉSZAKI OLDALA

Levendárium – Dörgicsei Levendulás
Június 27-én kisétálhatsz a levendula mezőre és a szabad ég alatt tele szedheted a kosaradat friss és gyógyító hatású levendula virággal. E különleges alkalomból rendezik meg a Dörgicsei Levendula Majorban a Levendula Napokat, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt izgalmas programokkal várnak.
Időpont: 2021. június 19., 10:00-18:00
Esemény itt

Szent Balázs-Hegyi Levendulás – Balatoncsicsó, Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról (majd a levendulás zászlót követni)
Három hétvégén keresztül várnak benneteket. Mi imádjuk ezt a helyszínt, nemcsak a levendulák, hanem a vendégszeretet és a csodás kilátás miatt is. Kapható a levendula mellett szörp, olaj, szappan és még számos csábító termék.
Időpont: 2021. június 18-20. és június 25-27.
Fb oldal: https://www.facebook.com/sztbalazslevendulas

A BALATON DÉLI OLDALA

Kőröshegyi Levendulás – Balatonföldvártól 2 km-re

Kőröshegyi Levendulás – Balatonföldvártól 2 km-re
Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj Kőröshegyen. A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész nyáron sok szeretettel várnak – kutyával együtt – minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat! Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet, aki kísérőként érkezik.
Időpont: 2021. június 12-től augusztus 12-éig (többféle levendula szedhető)
Fb oldal: https://www.facebook.com/koroshegyilevendulas

Dám Farm – Levendulás – Siófok felől Ságvár és Som között
A helyszínen levendulás lekvárok, szörpök, olaj, levendulavíz is kapható. A nagy területen elhelyezkedő szabadtéri gazdaságban nem lesz nehéz távolságot tartani a többi látogatótól. Ollót vigyetek magatokkal!
Időpont: 
2021. június 12-étől
Fb oldal: https://www.facebook.com/levendulasfarm

Levendulafarm Szőkedencs – Marcali közelében, az M7-es mellett
14 000 levendulabokorról lehet kb. június közepétől szedni a csodás csokrokat. Bizonyos mennyiségű vágóeszközt tudnak biztosítani, de megköszönik, ha visztek ollót, metszőollót.
Időpont: valószínű június közepétől
Fb oldal: https://www.facebook.com/szolohegyilevendula

Minden helyszínre vigyetek magatokkal naptejet, kalapot, vizet!!! Érdemes saját metszőollóval készülni, illetve aki allergiás a méhcsípésre, mindenképp vigyen magával gyógyszert!

+ 1 Pannonhalma

Remek napot tölthettek Pannonhalmán is, ahol van egy rövidebb tanösvény, levendulás- és gyógynövény kert, arborétum is. Itt szedni ugyan nem lehet, de minőségi levendulás termékek és levendulás fagyi is kapható a Pausa Apátsági Cukrászdában.
Részletek itt.

A Tihanyi Levendula Fesztivált 2021. június 19. és július 4. között rendezik meg. A programok hamarosan itt érhetők el.

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre: játszóterek, budapesti események, kirándulások, a legjobb olvasmányok kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.