Levendula szedd magad – 18 levendulás helyszín 2022-ben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha ti is imádjátok a lila, illatos levendulát, ajánlunk néhány jó helyszínt a főváros közelében, a Balaton környékén és egyéb helyszíneken, ahol leszedhetitek a szekrénybe és szörpnek valót. 18 levendula szedd magad helyszín 2022-ben.

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Kevély-Hegyi Levendulamező – Pilisborosjenő

Kevély-Hegyi Levendulamező – Pilisborosjenő
Mi szinte minden évben ellátogatunk ide. A mezőt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodával szemben találjátok, ahol egy nagy, ingyenes parkoló is van. A belépéshez látogatói jegy vagy aratótáska megvásárlása szükséges. Találtok egy nagy lila traktort is a helyszínen, amire fel lehet szállni. A gyerekek imádták! Az útközben található Magnólina cukrászdába (Ürömi úton) is érdemes betérni.
Időpont: 2022. június 18. – július 3. (Érdemes hétköznap menni.)
Fb oldal: https://www.facebook.com/khlevendulamezo

Budakeszi Levendula Farm

Gondozott ültetvény és csodálatos panoráma a János-hegyre és a Zsámbéki-medencére! Vendégszerető háziak, házias ízek várják a Budakeszire látogató vendégeket.
Időpont: 2022. június 18-19.
Fb oldal: https://www.facebook.com/Budakeszi-Levendula-Farm-344629929554691/

Szedd Magad Levendula – Monor, Strázsa-hegy

Tihanyból származó francia levendulát lesz lehetőségetek aratni szörpnek, szirupnak, teának, sütibe, csokiba, csokornak. Pokrócot érdemes vinni, mert a fák árnyékában lehet hűsölni. A szürethez aratózsák vásárlása szükséges vagy csokorba kötve történik az árusítása. Az éles metszőolló használata kötelező, mert a virág szakítása és rángatása komoly károkat okoz a növénynek! 30 db lefertőtlenített metszőolló kölcsönzésére van lehetőség. Regisztráció: 70/4514450.
Időpont: 2022. június 17-19.
Fb oldal: https://www.facebook.com/monor.strazsahegyilevendulas
Fb esemény itt.

Pátyi Levendulás Kert

Első ízben kerül megrendezésre a pátyi levendula ünnep. Gyermekprogramok, helyi borok a Déberling borászattal, fantasztikus ízek várnak rátok a Cukorborsótól, valamint Levendula shop a Levendulakonyha jóvoltából. Levendulát szedni kizárólag aratótáska vásárlásával lehet.
Időpont: 2022. június 18.
Fb oldal
Fb esemény itt.

Régi Álom Levendula Napok – Pécel

Június 24. és július 3. között levendula hetet tartanak, melynek keretein belül 25-én 10 órától megnyitják kreatív sarkot, ahol mécsestartót, csokrot, illatzsákot, képkeretet készíthettek. Alkossatok kedvetekre, kóstoljatok levendulás finomságokat!
Időpont: 2022. június 24. – július 3.
Fb oldal
Fb esemény itt.

Levendulaszüret – Diósjenő

Tárt kapukkal várnak a Diósjenői kertben, ahol lehetőségetek lesz levendulát szüretelni, kézműveskedni, kóstolón és termékbemutatón részt venni, fotózni, valamint gyönyörködni a virágokban.
Időpont: 2022. június 18-19. és június 25-26.
Részletek itt.

A BALATON ÉSZAKI OLDALA

Levendárium – Dörgicsei Levendulás
Június 25-én kisétálhatsz a levendula mezőre és a szabad ég alatt tele szedheted a kosaradat friss és gyógyító hatású levendula virággal. E különleges alkalomból rendezik meg a Dörgicsei Levendula Majorban a Levendula Napokat, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt izgalmas programokkal várnak.
Időpont: 2022. június 25.
Esemény itt

Szent Balázs-Hegyi Levendulás – Balatoncsicsó, Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról (majd a levendulás zászlót követni)
Három hétvégén keresztül várnak benneteket. Mi imádjuk ezt a helyszínt, nemcsak a levendulák, hanem a vendégszeretet és a csodás kilátás miatt is. Kapható a levendula mellett szörp, olaj, szappan és még számos csábító termék.
Időpont: 2022. június 18-19. és június 25-26., július 2-3.
Fb oldal: https://www.facebook.com/sztbalazslevendulas
Fb esemény

A Tihanyi Levendula Fesztivált 2022-ben június 18. és július 3. között rendezik meg. A programok itt érhetők el.

A BALATON DÉLI OLDALA

Kőröshegyi Levendulás – Balatonföldvártól 2 km-re

Kőröshegyi Levendulás – Balatonföldvártól 2 km-re
Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj Kőröshegyen. A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész nyáron sok szeretettel várnak – kutyával együtt – minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat! Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet, aki kísérőként érkezik.
Időpont: 2022. június 10-től augusztus 20-ig (többféle levendula szedhető)
Fb oldal: https://www.facebook.com/koroshegyilevendulas
Fb esemény

Dám Farm – Levendulás – Siófok felől Ságvár és Som között
A helyszínen levendulás lekvárok, szörpök, olaj, levendulavíz is kapható. A nagy területen elhelyezkedő szabadtéri gazdaságban nem lesz nehéz távolságot tartani a többi látogatótól. Ollót vigyetek magatokkal!
Időpont: 
2022. június 17-étől
Fb oldal: https://www.facebook.com/levendulasfarm
Fb esemény

Levendulafarm Szőkedencs – Marcali közelében, az M7-es mellett
14 000 levendulabokorról lehet kb. június közepétől szedni a csodás csokrokat. Bizonyos mennyiségű vágóeszközt tudnak biztosítani, de megköszönik, ha visztek ollót, metszőollót.
Időpont: valószínű június közepétől
Fb oldal: https://www.facebook.com/szolohegyilevendula

TOVÁBBI HELYSZÍNEK

Gárdonyi Levendula Kézműves Műhely – Gárdony
A levendulás kert Gárdony belterületén található, a központhoz közel, 600 tő francia levendulával. Mivel ez egy magánkert, a belépés előzetes jelentkezés alapján működik, limitált vendégszámmal. Üzenetben kell náluk jelentkezni! A helyszínen megvásárolható szedőzsákok és kosarak lesznek, amikbe szedhető a levendula.
Időpont: 2022. június 17-18-19. és 24-25-26., július 1-2-3 .
Fb oldal: https://www.facebook.com/gardonyi.levendula
Fb esemény itt.

Levendulaszüret a Dongó Kertben – Agárd
Levendulaszürettel várnak benneteket több hétvégén Agárdon, a Gyógy- és Termálfürdő szomszédságában található Dongó Kertben. A levendulát csak metszőollóval szabad szedni, ezért ajánlják, hogy vigyetek saját metszőollót saját metszőollót. Limitált számban tudnak kölcsönözni.
Időpontok:
2022. június 18-19.
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/dongokert

Romhányi Balu Levendula Farm – Zagyvaszántó
Csodaszép ültetvény a Mátra lábánál, ahol kézműves termékeket, házi szörpöt, szappanokat is kaphattok. Előzetes egyeztetés szükséges a látogatáshoz.
Időpont: 2022. június 19. és június 26.
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/rblmanufaktura.hu/

Smaragdfarm – Daruszentmiklós, Dunaújvárostól 22 km-re
Itt igazán családias környezetben, a tömeget elkerülve szedhettek levendulát az 1 hektáros területen. Vigyetek ollót, metszőollót a szedéshez! Kapható még frissítő levendulaolaj, levendulás víz, levendulás és bodzás limonádé, palánták!
Időpont:
 2022. június 11-19.
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/smaragdfarm

Kincsek Völgye – Felsőhegy, Bálványos
Ezen a nyáron nem csak a levendulában gyönyörködhetünk, hanem liliomok is gazdagítják a völgyet. Francia levendulából szüretelni kisebb és nagyobb arató zacskókban vagy Kincsek Völgye zsákokban van lehetőség. Metszőollót vigyetek, minimális mennyiségben szívesen adnak a szüret idejére. A belépő adomány alapú, te döntöd el, hogy mi az az összeg amivel támogatni tudod a völgyet.
Időpont: 2022. június 25-26.
Fb esemény
Fb oldal: https://www.facebook.com/KincsekVolgye

Pannonhalma

Remek napot tölthettek Pannonhalmán is, ahol van egy rövidebb tanösvény, lombkorona ösvény, levendulás- és gyógynövény kert, arborétum és illatmúzeum is. Minőségi levendulás termékek és levendulás fagyi is kapható a Pausa Apátsági Cukrászdában.
Időpont: 2022. június 17-26.
Web: https://pannonhalmifoapatsag.hu/pannonhalmi_levendulanapok/

Minden helyszínre vigyetek magatokkal naptejet, kalapot, vizet! Érdemes saját metszőollóval készülni, illetve aki allergiás a méhcsípésre, mindenképp vigyen magával gyógyszert!

A hétvégére itt találjátok a legjobb programokat! Nézzétek meg Budapest, nyár, gyerekek válogatásunkat is!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.