Légy a matek mestere! – szuper sorozat kisiskolásoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Móra kiadó - Matek mester sorozat

A szingapúri oktatási rendszer pár év alatt a világ egyik legjobb oktatási rendszerévé fejlődött. Hogy miben rejlik a titka? Az hogy a feladatokra játékként tekintenek a gyerekek, és miért is ne lehetne öröm számukra a matek. Kipróbáltuk a Matek mester sorozatot! Szponzorált tartalom.

4 részes sorozat a problémamegoldást középpontba állítva megtanítja a gyerekeket a matematikai gondolkodásra, három lépésben: van benne gyakorlás kézzel fogható dolgokkal, képi megjelenítés és az absztrakt megértés, felfogást segítő feladatok.

Az első kötetben a számokkal ismerkedhettek meg, a másodikban a műveletekkel foglalkozhattok a 10-es számrendszerig, a harmadikban mérhettek hosszúságot, tömeget, időt és pénzt, a 4. rész pedig a formák és alakzatok világába vezeti be a kisiskolásokat.

A kötetekben Tobzos, egy tobzoska kalauzolja a gyerekeket. A felnőttek pedig a kis keretes részekben további ötleteket kaphat, miként tehetik igazán izgalmassá a matematikát a gyerekük számára.

Számoltunk ropival, LEGO kockákkal, izgalmas és könnyen kivitelezhető otthoni kísérleteket is végeztünk. Bárcsak ilyen izgalmas lett volna kisiskolás koromban a matek, biztos nagyobb kedvvel írtam volna meg a leckét is.

A Móra Kiadónál számos otthoni tanulást vagy iskolai oktatást is segítő könyv jelent meg az elmúlt időszakban az EDU sorozat részeként. Mi például a LÜK-öt is nagyon szeretjük, illetve hamarosan bemutatjuk nektek a legújabb, a kezdő olvasók számára készült sorozatukat.

Találtok szuper könyveket még iskolába készülőknek, alsó- és felső tagozatosoknak is otthoni tanuláshoz.
Itt éritek el a részletes kínálatot korosztályonkénti bontásban!


JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok, a szerencse ezúttal Petró Beatrixnek kedvezett. Gratulálunk, írtunk neked emailt is!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg az általatok választott részt a Matek mester sorozatból! Az alábbi kérdésre várjuk a választ május 26-a éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

Melyik kiadónál jelent meg a sorozat?

Egy kis segítséget itt találtok. Általános játékszabályzat itt.