A LEGO egy Green Noise lejátszási listával együtt mutatta be új bogaras készletét

LEGO Ideas A rovargyűjtemény

LEGO Ideas A rovargyűjtemény

A LEGO Csoport bemutatta a LEGO Ideas A rovargyűjtemény készletet, amelyet eredetileg José María Pérez Suero (@hackiroku24) LEGO rajongó tervezett. A megjelenés alkalmából a LEGO Csoport létrehozta a Green Noise-t, egy új, természet ihlette ASMR lejátszási listát, amelyben LEGO kockák által keltett hangokat a foley hangtechnika segítségével az egyes rovarok saját hangjaiként hallhatjuk.


Green Noise lejátszási lista
Sanaa Kelley zörejművész

Sanaa Kelley zörejművész

A díjnyertes és Emmy-díjra jelölt zörejművész, Sanaa Kelley a hétköznapi tárgyak hanghatásainak szakértője, aki most LEGO kockák segítségével alkotta újra az egyes rovarok egyedi hangjait a természetben. A világszerte közismert rovarok szépségét új megközelítésben mutatja meg; a lejátszási listában az új készlet három különleges rovara jelenik meg: az azúrlepke, a herkulesbogár és a kínai sáska. Mindegyik szám 45 perces, és teljes egészében az új készlet LEGO kockáinak és csomagolásának recsegéseiből, pattintásaiból és kattanásaiból áll össze különféle foley technikákkal együtt.

A LEGO Play Well 2022-es jelentése alapján 5 felnőttből majdnem 3 (58%) kevesebb mint egy éber órát tölt naponta pihenéssel, ezért a lejátszási listát úgy tervezték meg, hogy segítsen a hallgatóknak pillanatnyi megnyugvást találni a napjukban, és tökéletes kísérőzene legyen a LEGO építéshez is.

 

Ideas rovargyűjtemény

LEGO Ideas_A rovargyűjtemény_Azúrlepke

Kék azúrlepke

Az új LEGO Ideas rovargyűjtemény az 50. készlet, amely rajongói ötlet alapján született. Minden rovar a különálló, megépíthető élőhelyével állítható ki: a kék azúrlepke egy a dél-amerikai amazóniai esőerdőben található ágon ül, alatta pedig egy megépíthető virág található egy felette szálldosó poszméhvel. Ezután Közép-Amerika felé vesszük az irányt, és a világ leghosszabb bogarát, a hím herkulesbogarat lehet megépíteni egy korhadó farönkön. A szárnyai eltávolíthatók, a páncélja pedig zárva marad, így kétféleképpen is kiállítható. Végül egy ázsiai erdőben honos fa vékony ágán egy kínai sáska imádkozik, a virágok között pedig egy kis hétpettyes katicabogár bújik meg.

Tudományt és képzőművészetet tanultam, és mindig is lenyűgöztek a természet bonyolult részletei. Emellett gyerekkorom óta tartó LEGO rajongásom eredményeként már korábban is számos új készletötlettel álltam elő, és a hobbijaimon – többek közt a fotózáson és a természeten – keresztül merítek ihletet az új építési ötletekhez” – mondta el José arról, mi inspirálta őt.

A zörejművész, Sanaa Kelley így nyilatkozott a közös projektről: „Élménydús időszak volt a LEGO Csoporttal együtt dolgozni a Green Noise lejátszási listán. Együttműködésünkkel egy teljes kört írtam le, mivel néhány évvel ezelőtt elkezdtem egy tanfolyamot, hogy többet tanuljak a rovarokról, hogy leküzdjem félelmeimet és bővítsem tudásomat az általuk kiadott hangokról! Most a LEGO Csoport segítségével végre gyakorlatba is átültethettem tanulmányaimat, és életre kelthettem az azúrlepke, a herkulesbogár és a kínai sáska hangjait a hozzájuk tartozó LEGO kockák és csomagolás segítségével. Ilyesmit most először készítettem a stúdióban, és arra késztetett, hogy hihetetlenül kreatív legyek a hangokkal.

Forrás: LEGO

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!