Top 10 Mikulás program – könyves, vonatos, zenés programok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan érkezik a Mikulás, ezért idén is összegyűjtöttük milyen szervezett programokra mehettek a vonatostól kezdve a könyves programon át a zenés télapóváró bulikig. A programokra többnyire csak korlátozott számban vannak már jegyek, érdemes minél előbb beszerezni! Ez az ajánló 2017-es, az idei programokat itt találjátok!

Télapó Expressz – Vasúttörténeti Park, december 1-3. (már csak sétálójegyek vannak!)

A M2 Télapó Expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december 1-3. között. A Mikulás mellett találkozhattok Süsü sárkánnyal, a Tévé Macival, és a népszerű Hetedhét Kaland műsorvezetőivel, és fellép majd az Eszter-lánc Mesezenekar is. Belépő: 3700 Ft/fő. Már csak a péntek és vasárnap délutáni időpontokra van hely.

Gyermekvasút Mikulás – december 2-3. (minden jegy elkelt!)

December 2-án, és 3-án a Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket. A jegyek csak elővételben kaphatók. Fel és leszállás csak Hűvösvölgy állomáson lehetséges. Az indulás előtt 15 perccel kérik, szálljatok be a kocsikba, a helyfoglalás érkezés szerint történik. Indulás Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:20, 11:20, 12:20, 13:20, 14:20, 15:20, 16:20, 17:20. Az egy utazásra szóló ( Hűvösvölgy – Szépjuhászné – Hűvösvölgy ) részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1800 Ft, a tizennégy éven felüli utasok részére 2200 Ft. Jegyek a Gyermekvasút hűvösvölgyi „otthonépületében” (1021 Budapest, Bátori László utca-Gyermekvasúthoz vezető út, telefon: 397-5393 hétfő kivételével), a Broadway Jegyirodákban (elérhetőségei a lap alján) elővételben vagy online vásárolható.

Mikulás a Börzsönyi kisvasutakon (már csak a december 8-ai pótnapra van néhány jegy)

December 2-án 10 órától a Kemencei kisvasúton, december 2-3-án 10:15-től és 13:15-től a Börzsöny kisvasúton, december 2-3., illetve 6-án és 9-én a Királyréti kisvasúton várnak benneteket (ez utóbbira elfogytak a jegyek, de december 8-ára pótnapot hirdettek, ahova lehet még regisztrálni) Mikulás járatokkal, ha hangulatos erdei utakat és kirándulásokat választanátok.

Barlangi Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban

December 1. és 4. között a Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. Fontos, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt menjen, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program és szeretnék, hogy sok gyerek találkozzon vele. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. A program ára: 3500 Ft/gyerek (csomaggal), 1300 Ft/felnőtt. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Gryllus Vilmos: Téli daloskönyv – Óbudai Fő tér, december 3., 15:00 (ingyenes)

December 2-án 15 órától az Óbudai Fő téren vár benneteket Gryllus Vilmos Nótás Mikulás című műsorával. A program ingyenes, de készüljetek rá, hogy sokan lesznek.

Szalóki Ági mikulásváró koncertje – Uránia, december 3., 11:00 (már csak néhány jegy maradt!)

Szalóki Ági a Körforgás, a Cipity Lőrinc, a Gingalló és a Téli-nyári laboda c. gyereklemezeinek dalaiból énekel. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, Weöres Sándor, József Attila, Tamkó Sirató Károly, Csoóri Sándor, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. Jegyár: 1100-2200 Ft.

Veronaki duo: Mikulás napi zenés mese – Parksarok, december 4., 17:15

Tarján Veronika és Mogyoró Kornél Az elveszett hangok című mesével várják a gyerekeket., melyből kiderül, hogyan választották meg a lappföldi Kuruttyolót békakirálynak. Jégcsapmanók, varázserejű rénszarvasok, mostohatestvérek és szivárványcsúszdák keresztezik a békakirályok útját. Nem hiányoznak a történetet fűszerező autentikus lapp dallamok és magyar népdalok sem. Belépődíjak: gyerek: 2000 Ft, kísérő: 500 Ft, családi jegy (2 gyerek+1 kísérő): 3500 Ft.

Pagony Mikulás – Gellért téri Pagony, Sugár Pagony, Óbudai Pagony

December 3-án több helyszínre is ellátogat a Pagony Mikulás. Válasszatok könyvet a Gellért téri Pagonyban vagy a Sugár Pagonyban, írjatok üzenetet a Mikulás nevében, és regisztráljatok a megadott időpontokra. Előzetes jelentkezés szükséges a boltokban, a program ára a könyveken felül 1000 Ft. Az új óbudai Pagonyban, a Csodák Palotája mellett is elérhető lesz a program december 5-én délután.

Cifra Palota – „Cifra Világ”: Finnország – a Mikulás hazája – Müpa, december 3., 10:00-13:00 (ingyenes)

Ezen a délelőttön a Müpa hagyományos vasárnapi családi programján minden a Mikulás körül forog majd a Müpában. Koncerttel, színpadi programokkal és kézműves foglalkozásokkal is készülnek. 10 órakor maga Joulupukki, a finn Mikulás is tiszteletét teszi náluk. Ingyenes!

Miklós napi köszöntő – Várkert Bazár, december 6., 16:00

A legkisebbeket (0-3 éves korosztályt) várja Környei Alice Miklós napi babajátszóval. Szöszölő, molyoló, topogtató. Mackó-ringató, macska-táncoltató, tücsök-cincogtató. Énekek, játékok, mondókák. Belépő gyerekeknek: 1000 Ft. Egy felnőtt kísérőnek a belépés ingyenes, minden további felnőtt kísérőnek 500 Ft, melyet a Várkertbazár jegypénztárban vásárolhatnak meg.

+ 1

Joulupukki, a finn Mikulás – Müpa, december 3., 10:00 és Vörösmarty téri karácsonyi Vásár, december 6., 16:00-17:00 (ingyenes)

Joulupukki, a finn Mikulás idén is ellátogat a Vörösmarty térre, hogy találkozzon a gyerekekkel. A programra minden évben nagyon sokan ellátogatnak, ezért csak türelmeseknek ajánljuk. December 3-án 10 órakor a Müpába is köszönti majd a gyerekeket. További időpontok, ahol találkozhattok még vele itt. Ingyenes!

Ez az ajánló 2017-es, az idei programokat itt találjátok!

Nézzétek meg kedvenc adventi naptárjainkat, karácsonyi vásárok válogatásunkat, illetve a legjobb ünnepváró programokat a hétvégi ajánlókban találjátok! Megnyitottuk Advent rovatunkat is!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.