A legjobb nyári programok gyerekekkel – júliusi fesztiválok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Győrkőcfesztivál – Győr, július 5-7.

A július igazi fesztiválhónap! Győrtől Boldogkőváraljáig, a Balatontól a Dunakanyarig, Hegykőtől Veszprémig számos remek családi fesztivál vár rátok. Íme a mi kedvenceink, a legjobb nyári programok gyerekekkel, amely között több ingyenes lehetőséget is találtok.

Győrkőcfesztivál – Győr, július 5-7. (regisztrációs, ingyenes)

Július 5-7. között ismét egy óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált! Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe (digitálisan is feltölthető) kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt. A legjobb programok gyerekekkel: koncertek, színházi előadások és rengeteg játék a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig. Ingyenes! Készüljetek rá, hogy sokan lesznek!

Gönci barack vigasság – Boldogkőváralja, július 6., szombaton (ingyenes, regisztráció szükséges)

A Gönci Barack Vigasság az ország lebarackosabb eseménye. Miden a kajszi körül forog július 6-án, Boldogkőváralján. Igazi gasztronómiai fellegvárrá növi ki magát egy napra a Bestillo Pálinkaház kertje, ahol az Anyukám Mondta, az IKON, a Nomád, az Első Mádi Borház, a Leves és a helyi mamák kínálják barackos finomságaikat. Lesznek kistermelők, akiktől lehet majd finom friss kajszibarackot, baracklekvárt és egyéb lekvárokat, sajtokat, hidegen sajtolt olajokat, házi süteményeket vásárolni. A gyerekeket egész nap színes programokkal várják: lesz szalmabálavár, sorversenyek, kézműves foglalkozások, és lesz meglepi is, amihez váltóruhát mindenképp vigyetek. A legfontosabb változás, hogy a rendezvény ingyenes, viszont szigorúan regisztrációhoz kötött.

Pöttömkert – Budapest, Budapest park, július 7., vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, amely ingyenes programokkal várja a lurkókat. A belépés (mint mindig, ezúttal is) díjtalan! Július 7-ei programok gyerekekkel: 10:15-től virágültetős, bokrétakötős mondókázás lesz Kerekítő manóval, 11 órától a Veronaki koncertezik, 12 órától lesz bohócműsor, illetve 13 órától a Batyu Színház Cseresznyevirág c. bábjátékát nézhetitek meg.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, július 12-14.

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1500 Ft, illetve a lovagi játékokra 500-1000 Ft.

Pegazus Parádé – Pápa, Várkert és Pegazus Színház, július 12-13. (ingyenes)

Immár 14. alkalommal rendezik meg a nyári gyermekfesztivált Pápán. Idén a magyar népmesék témakörében zajlik minden program pénteken délután és szombaton egész nap. További programok gyerekekkel: mesés hétpróba, kézműves játszóház, tűzzsonglőrök, koncertek és bábelőadások. Részletek itt. Ingyenes!

Tízforrás Fesztivál – Hegykő, július 12-21.

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák és szuper programok gyerekekkel (pl. Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert) is várják a látogatókat a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján. Részletes program itt. Jegyárak itt.

Be Massive x Dunakanyar x daytime open-air Party – Pilismarót szabadstrand, Visegrád, Nagymaros – Piknik Manufaktúra, Szentendre – Kacsakő, Dunakeszi szabadstrand, július 13., szombaton 13 órától

Egy különleges szabadtéri sorozatot indított a Be Massive, ami a Dunakanyar legizgalmasabb helyszíneiről fog jelentkezni jó zenével. Mivel imádjuk a Dunakanyart, most sem hagyjuk majd ki. lehet érkezni vonattal, bringával is több helyszínre, a rendezvények gyerekbarát. Pl. a Pilismaróti szabadstrand vagy a Dunakeszi szabadstrand is remek helyszín családdal. Több helyszín ingyenesen látogatható, de támogatói jegyet tudtok venni 1200-1500 Ft-ért.

Babel Sound 2019 Világzenei Fesztivál – Balatonboglár, július 15-21. (ingyenes)

Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európaiak sírva vigadás. A Babel Sound-on fellépő művészek országuk, nemzetiségük hiteles képviselői. Küldetésük, hogy megismertessék népszokásaikat, és elmélyítsék a tiszteletet egymás iránt a művészeten keresztül. Balatonboglár megtelik jó zenével ezekben a júliusi napokban! Szuper programok gyerekekkel is. Ingyenes!

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 17-20. (ingyenes)

4 nap, 11 helyszín, 180 koncert. A 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó ingyenes köztéri megmozdulása. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak. Ingyenes!

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 18-29.

Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt.

Krisna-völgyi Búcsú 2019 – Somogyvámos, július 19-21.

Egy háromnapos, egyedülálló fesztiválhétvége, ami kicsiknek és nagyoknak izgalmasan mutatja be India színes világát. Itt megtalálsz mindent, ami testnek-léleknek jólesik. A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok várnak. A mi gyerekeink nagyon szerették a Tehenészet látogatást, a markolós játszóteret és a mangó lassit is!

Szentendrei Ister Napok – Szentendre, Duna korzó, Postás strand, július 20-21.

Szombaton a strandon lesz jóga, gyermek- és vízisport programok, kötéltánc, ügyességi próbatételek minden korosztálynak a Vissza a Vadonba csapatával, üzenettutaj készítés és gyertyahajó díszítés a Vadkacsa Egyesülettel, a korzón pedig néptánc és zene, gasztrovásár, tematikus séták és még sok minden más. Részletek itt.

Ördögkatlan Fesztivál – Kisharsány, Nagyharsány, Villánykövesd, július 30. – augusztus 3.

Csodás helyszínek, remek programok. Mi nagyon szeretjük ezt a fesztivált, ahol sok a jó zene, színházi program, lazulós helyszín, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Az Ördögkatlan Fesztivál oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható. Napijegy a helyszínen: 4900 Ft10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek!

Július 2. hétvégéjére itt találjátok a legjobb programokat! Nézzétek meg 2 új játszótér beszámolónkat is: Holdudvar és DunafokTovábbi ötleteket találtok az Instagramon!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.