A 12 legjobb júliusi fesztivál gyerekekkel

Zsolnay Fényfesztivál

Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

A nyár második hónapja különleges járművekkel, igazi családi programokkal, zenés bulikkal, palotajátékokkal és összművészeti fesztiválokkal várja a remek programokra vágyó közönséget a fővárosban, Budapest környékén, valamint Szegedtől Pécsig, Hegykőtől Kapolcsig. Íme a legjobb júliusi fesztiválok, amelyeket a gyerekek is imádni fognak.

100 éves a 424-es gőzmozdony – Vasúttörténeti Park, július 14.

 

Július 14-én, vasárnap 10:00 és 18:00 között a Vasúttörténeti Parkban egy különleges rendezvényen méltó módon tisztelgünk a legendás 424-es gőzmozdony előtt. Várnak mindenkit egy felejthetetlen napra, tele izgalmas programokkal és nosztalgikus élményekkel. 11 és 14 órakor gőzmozdony bemutató és mozdonyparádé lesz, valamint egész nap nemzetközi mozdonyok kiállításával, köztük cseh, szlovák és a Truman gőzmozdony, Steampunk bemutatókkal és kincskereső játékkal,  valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum interaktív programokkal készül. Megnyílik egy vadonatúj kiállítás is, amely a 424-es gőzmozdony 100 éves történetét mutatja be. Részletek itt. Normál belépővel látogatható. Az esti Presser-Csík Zenekar koncertre külön belépőt kell váltani. (x)

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, Zsolnay-negyed, július 4-7. (a legtöbb program ingyenes)

Zsolnay Fényfesztivál

Fotó: Zsolnay Fényfesztivál

Július 6. és 9. között ismét fénybe borul Pécs mediterrán belvárosa: jön a Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversennyel, a Fény Útja több mint 20 látványosságával, különleges utcaművészeti és zenei programokkal. Részletek itt. Ingyenes!

 

Győrkőcfesztivál – Győr, július 5-7. (ingyenes)

Győrkőcfesztivál

Fotó: Győrkőcfesztivál

Július első hétvégéjén ismét egy óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált, ahol úgy lubickolhattok a jó programokban, mint ha a vízben! Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján 10 helyszínen közel 1000 program várja a családokat. Lesznek koncertek, színházi előadások és rengeteg játék a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig. A karszalagokat a fesztiválközpontban, a Bécsi kapu téren vehetik át a gyerekek, fotóért vagy rajzolt önarcképért cserébe!

 

Király-nap – Budapest, Király utca és környéke, július 7. (ingyenes)

Brass in the Five és Méhes Csaba

Brass in the Five és Méhes Csaba

Idén ismét várnak a legpestibb utca legkirályabb napján. A Király-nap idén is fantasztikus programokat kínál kicsiknek és nagyoknak a Király utcában, az Anker közben és az Asbóth utcában. Fellép többek között a Brass in the Five és Méhes Csaba (15 órától), 15 és 18 óra között lesz Csupa-csoda Vándorjátszótér, 16 órától Zenebatyu ökohangszer-bemutató, az Asbóth utcában MEO! Design vásár, kézműves vásár, családi alkotóműhely a szecesszió jegyében a Róth MIksa Alkotóházzal és még sok midnen más. Részletek itt. Ingyenes!

 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, július 12-14.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Fotó: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 2000 Ft, illetve a lovagi játékokra 6 éves kortól 1500-4500 Ft.

 

Tízforrás Fesztivál – Hegykő, július 12-21.

Kiss Tibi és az Aranyakkord

Kiss Tibi és az Aranyakkord

Az idén 20 éves TÍZFORRÁS 2024. július 12. és 21. között Hegykőn és a Fertő-táj további három településén: Fertőhomokon, Hidegségen, Sarródon koncertekkel, filmvetítésekkel, kiállításokkal, túraprogramokkal várja a közönségét.  A szabadtéri koncerteknek mindig különös vonzereje van. A fantáziát ebben a tíz napban nem kell kőszínházi falak közé szorítani, határt csak a földig érő ég szab neki. A könnyűzene, a világ- és a népzene, a jazz egyaránt felcsendül a színpadokon. Országos, sőt nemzetközileg ismert előadókkal találkozhatunk kertekben, fák alatt, csillagok fényében, családias hangulatban. Részletes program és jegyárak itt.

 

Dunaátcsúszás – Nagymaros, július 13., 14 órától (regisztrációs)

Dunaátcsúszás

Fotó: Dunaátcsúszás

Menj felfújható gumikacsával, unikornissal, gumibelsővel, vagy bármilyen olyan eszközzel, amivel lecsoroghatsz a Dunán a Verőcei strandig. Az ereszkedést megszakítjátok egy homokszigeten felállított frissítőállomással, hogy aztán folytathassátok az utat. Az esemény végeztével minden résztvevőt fergeteges tészta partival várnak a Verőcei strandon, hogy az elúsztatott kalóriákat visszapótolják. A rendezvényen mentőmellény használata kötelező. Ha nem rendelkezel mellénnyel, jelezd az online regisztrációnál és ingyenes biztosítanak számodra. Érdemes előbb érkezni, mert a regisztráció és az eszköz felfújása is időt vesz igénybe. A strand területén található halas, fagyis és lehet napozni is a rajt időpontig. Részletek itt. Regisztrációs jegy: 8900 Ft, a helyszínen nem lehet!

 

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 19-28.

Művészetek Völgye

Fotó: Művészetek Völgye

Balaton-felvidék, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt.

 

SZINKópé Fesztivál – Szeged, Erzsébet Liget, július 19-21.

SZINKópé Fesztivál

SZINKópé Fesztivál

Kicsik és nagyok, nagymamucikák és nagypapucikák! 2024-ben ismét SZINkópé fesztivál az újszegedi Erzsébet Ligetben! Pénteken nyilvános fesztiválnyitogatóval, egy óriásbábos kavalkáddal melegítenek be 18 órától a szombati-vasárnapi eseményekre. Fellép többek között Fabók Mancsi, a MárkusZínház, a Rutkai Bori Banda, Pályi János, a Kövér Béla Bábszínház, a Simorág TánCirkusz, Ágoston Béla és Danny Bain, KL Színház, Kiskalász zenekar, Gulyás László és a Langaléta Garabonciások. Játszóterek, amik mindkét napon lesznek: Port Ciggedin, Felhővadászat, GolyóZOO, Emeld a magasba! darus játék, Kádár Ferkó Fotószínháza, Molyolda, Tekergőtér, Csöppségek játéka, Banyaforgó. Részletek itt. Családi napijegy 14.000 Ft.

 

Kéklámpás Találkozó – Aeropark, július 20.

Aeropark

Fotó: Aeropark

A nap, amikor az ország minden részéről különféle típusú és méretű kéklámpás járművek érkeznek az Aeroparkba. Július 20-án jön a IV. Kéklámpás Találkozó az Aeroparkban. A történelmi repülőgépek közötti hatalmas területet több tucat tűzoltóautó foglalja el, de érkeznek ritka és oldtimer minősítésű mentő- és rendőrautók. Látványos bemutatókkal, élményautózással, izgalmas programokkal, és járműfelvonulással  is készülnek. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

 

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 24-27. (ingyenes)

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Fotó: Veszprémi Utcazene Fesztivál

Az 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó köztéri megmozdulása. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak, amelyek az elmúlt években teljesen megújultak, és már ezért is érdemes Veszprémet útba ejteni. Részletek itt. Ingyenes!

 

Krisna-völgyi Búcsú 2024 – Somogyvámos, július 26-28.

Krisna-völgyi Búcsú

Krisna-völgyi Búcsú

Az idén 31 éves Krisna-völgy több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, és több, mint 300 Krisna-hívő, aki vár benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit. Részletek itt. Jegyárak: 3000-4500 Ft/nap, 6 éves korig ingyenes.

+1

Strandok Éjszakája – országszerte, július 27.

Strandok Éjszakája

Strandok Éjszakája

Immár 15. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját hazánk strandjai, termálfürdői és aquaparkjai. Színes programokkal, éjszakába nyúló fürdőzéssel és kedvezményekkel is készülnek ezen az estén. Részletek itt.

 

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!