A 6 legjobb játszóház Budapesten

Elevenpark

Fotó: Elevenpark

Hullámvasút, mászókarendszer, egyedi játékelemek, járműlabirintus, elkülönített baba rész, mini város és még számos izgalmas program és játék vár rátok az alábbi helyszíneken. A 6 legjobb játszóház Budapesten.

Elevenpark

Elevenpark

Fotó: Elevenpark

Az Elevenpark több mint 3000 nm-en várja a szórakozni vágyókat az Újbuda Centerben. A játékelemek legnagyobb részét felnőttek is használhatják, így az egész család együtt játszhat. A mi kedvenceink a vulkán, trambulin, a Butterfly, vagyis hullámvasút, a sínen közlekedő járművek, az ugrálóvárak és a hátul található mászókás-csúszdás rész. A piciknek van külön játszórész, illetve a zsetonnal működő mini körhintát és járműveket is imádják, illetve nagy sikert arattak az elektromos és a lábbal hajtható járművek is. A játszóházban számos gyerekprogrammal és rendezvénnyel is várják a vendégeket, szülinapot is lehet tartani. Itt írtunk róla részletesebben.
Részletek itt.

Csodavár

Csodavár

Fotó: Csodavár

A Budapesten és Nyíregyházán is megtalálható Csodavárakban helyet kapott egy gondosan tervezett, fejlesztő játékokkal felszerelt játszóház is. A budapesti helyszínen már mi is többször jártunk. Igazán különleges hely, egyedi játékelemekkel, melyet Kő Boldizsár és csapata készített, valamint az Indián és Társai Játékpatika fejlesztő játékai varázslatos mesevilágba repítenek. Az integrált játszóházak kialakításánál kifejezetten figyelembe vették a sajátos nevelési igényű gyerekek igényeit is. Különleges járművek (léghajó, tengeralattjáró), matatófalak, kuckók, de hagyományos labdatenger és csúszdás rész is helyet kapott. A Csodavárban számos fejlesztő foglalkozást is tartanak és alkalmanként, hétvégente tematikus családi napokkal készülnek, illetve szülinapot is lehet náluk tartani. A helyszínen egy kávézó, az udvaron egy kisebb, szuper játszótér is található.
Részletek itt.

Minipolisz

Minipolisz

Fotó: Minipolisz

A Király utcai Central Passage emeletén található MiniPoliszban a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe, így lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell közlekedni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül. A mi kedvencünk a repülőtér rész (itt van vámmentes bolt, biztonsági vizsgálat és reptéri szignálok, valamint 0-3 éves kor között használható baba játszó rész) az állatorvosi rendelő volt, illetve az új autóvezető szimulátor rész, ahol KRESZ-vizsga után a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat a gyerekek. A helyszínen szülinapot is tarthattok, illetve van egy büfé is.
Részletek itt.

MomPark Játszóház

MomPark Játszóház

MomPark Játszóház (Fotó: Minimatiné)

Harimau és barátai, illetve egy kis dzsungel hangulat vár rátok a MOMPark emeletén található játszóházban. A mászókarendszerről csúszdákon keresztül is lejuthattok, alatta pedig egy járműpályát is kialakítottak, ahol különféle lábbal hajtható járművekkel utazhatnak a gyerekek. A sószobában nemcsak áshatnak és markolókkal játszhatnak, hanem közben élvezhetik a tengeri só jótékony hatását is. A legkisebbeket elkülönített játszórész várja mini alagutakkal, matatófallal és csúszdával, illetve van játék konyhasarok és munkapad is a kis szerelőknek. Egy különtermet is kialakítottak szülinapokra, illetve a játszóházzal egy térben lévő bisztró is szuper, ahol frissen facsart gyümölcslé, sütik, kávé, szendvicsek is kaphatók és a szülők is kényelmesen leülhetnek.
Részletek itt.

Kölyökvadon Játszóház

Kölyökvadon Játszóház

Fotó: Kölyökvadon Játszóház

A Récsei Center emeletén található a Kölyökvadon Családi Játszóház, amely 1200 m2 légkondicionált játéktérrel, étteremmel várja a családokat. Igazi állatok varázsolják a vadonba az idelátogatókat: terráriumok hüllőkkel, rágcsálókkal, hatalmas akváriummal, de találkozhattok még többek között tengerimalaccal,  gabonasiklóval, teknőssel is. Kipróbálhatják a gyerekek, hogy milyen lecsúszni a 4 méter magas csúszdákon, vagy esetleg a labirintus útvesztőin felkapaszkodni a mászóketrec tornyaiba, és ugrálni a légvárakban. Lehet együtt csatákat vívni szivacslabda-ágyúval, minifocizni, vagy csocsózni, léghokizni, ping-pongozni. A legkisebbeket külön babahempergő, puha játékok és csúszdás légvár várja. Legnagyobb rendezvénytermük a Lovagvár, melyben szülinapokat is lehet tartani.
Részletek itt.

KölyökPark Játszóházak

KölyökPark Mammut

Fotó: KölyökPark Mammut

A zuglói Árkádban, az újpalotai Pólus Centerben, a Mammutban, illetve 5 vidéki helyszínen (Kecskemét, Nagykanizsa, Veszprém, Szeged, Szolnok) is találtok KölyökPark játszóházakat. Mindegyikben van klasszikus mászóka-rendszer, golyótenger, külön a piciknek elkülönített részek, pelenkázó, illetve 4 éves kortól vállalnak gyerekfelügyeletet is. Az egyes játszóházak árai eltérőek, de mindenhol lehet születésnapot is rendezni.

 

További beltéri helyeken, ahol a család minden tagja jól szórakozhat, itt találtok.