A legjobb gyerekprogramok a 2017-es az őszi szünetben! – 40 ötlet kint és bent

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez az ajánló 2017-es, a friss programokért kattintsatok a főoldalra.
Akár a kinti, akár a benti programoknak kedvez az őszi szünet, nálunk biztosan találtok majd kedvetekre valót. Szabadtéri programok, kirándulási ötletek, kiállítások, Rajzfilmünnep, koncertek, múzeumi foglalkozások, új könyvek, színházi előadások, ingyenes események, pályázatok és otthoni kreatív ötletek is várnak rátok ajánlónkban.

KIÁLLÍTÁS

Gyerekbarát múzeumok Budapesten

Íme kedvenc gyerekbarát múzeumaink, ahova az őszi szünetbe is érdemes lesz ellátogatni, hiszen több helyen foglalkozásokkal is készülnek, és mindenképp használjátok ki az ingyenes családi napokat.

Vasútmodell kiállítás – Kultúrkúria, november 3-5.

Az 1-es Villamos Klub jóvoltából több méternyi terepasztalos, működő vasútmodell bemutató várja az érdeklődőket.
A kiállítás nyitvatartási ideje: péntek 09:00-18:00, szombat 10:00-18:00, vasárnap 10:00-17:00. Jegyár: 900 Ft (18 éves kortól), gyermek jegyár: 700 Ft (2 éves kortól) Családi jegyár: 2800 Ft (4-6 fő) Csoportos jegyár: 500 Ft/fő (10 főtől).

MŰVÉSZETI FOGLALKOZÁSOK

Helytörténeti és képzőművészeti tábor 9-14 éveseknek – Szentendre, Ferenczy Múzeum, október 30-31.

Az őszi szünet első két napján, október 30-31-én várják a diákokat egy kétnapos, tematikus, kreatív táborba. A workshopon helytörténettel és képzőművészettel foglalkoznak kiállításaik segítségével.

Múzeumi szünetelő – Magyar Nemzeti Galéria, október 31. és november 2-3., 11:00

Az iskolai őszi szünet három napján délelőtt 11 órakor játékos vezetést tartanak a 7-11 éves korú gyermekeknek a Korniss Péter kiállításban. A vezetés időtartama: 45-50 perc. A belépés a gyermeknek díjtalan. Maximális létszám: 30 fő. Regisztráció a vezetés előtt érkezési sorrendben személyesen az információs pultnál.

Páncél simogató – Magyar Nemzeti Múzeum, november 3., 10:00-13:00

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki szívesen fogna kézbe páncélt, sisakot, vértet, vagy akár csak vereteket, miközben személyesen megismerkedik a hagyományőrző páncélkészítők világával! Kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható, regisztráció szükséges!

Kincskereső családi délután – Magyar Nemzeti Múzeum, november 4., 13:00-18:00

Unikornisok, bárányok, pelikánok és társaik. Keresztény szimbólumok, amelyek máig velünk élnek. Vajon mit jelentenek, miért használjuk őket még a 21. században? Kincskereső csomaggal felvértezve ősi szimbólumokat, kora újkori jelképeket fedezhettek fel. Regisztráció: muzeumpedagogia@hnm.hu, 06-1-327-7703. Extra kedvezményes őszi szüneti családi programjegy: 2200 Ft (2 felnőtt és gyermekeik), egy kísérővel érkező gyermekek esetén a kiállításra váltott belépőjegy.

Szünidőző – Kultea, október 31. és november 2-3., 10:00-12:00

A Szünidőző-sorozat közös gasztro alkotással és mese olvasással Szabó Magda: Tündér Lala című ifjúsági regényének jegyében vár benneteket az őszi szünet három napján a Kulteában. Belépő: 1000 Ft.

Műhelytitkok – Magyar Természettudományi Múzeum, november 4., 10:00-14:00

A Műhelytitkok programon beavatnak benneteket a múzeumi munka kulisszatitkaiba. Egy-egy muzeológusát vagy preparátorát kérdezhettek munkájáról, kérhetitek szakvéleményét, szaktanácsait. Október 28-án Somlyay Lajossal készíthettek herbáriumot, november 4-én pedig Vas Zoltán és Szöllősi-Tóth Petra mesél a Darazsakról. Múzeumi belépővel látogatható! Emellett november 1-3. 10:00 és 14:00 között a Szünidei családi délelőttök programja is várnak benneteket.

Alkotó rak-tár-ház – Műszaki Tanulmánytár, november 3., 10:00-13:00

Milyen eszközök, műszerek segítik a tájékozódásunkat a földön, vízen vagy a levegőben? Fedezzétek fel együtt a Műszaki Tanulmánytár csillagászati és navigációs eszközeit! 6 éves kortól ajánlott. Múzeumi belépővel látogatható.

Gyere a Palotába! egynapos táborok – Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma, október 30-31. és november 2., 8:00-16:00

Milyen volt Mátyás király palotája? Mit csinált a királyi pár hétköznap, kik éltek még a királyi udvarban és mi volt a dolguk? Mivel szórakoztak, és mit ettek csemegeként, ha édességre vágytak? A tábor során a palota lakóinak bőrébe bújva megismerkedhettek a király és udvartartása mindennapi életével, táncolhattok és ékszert készíthettek, belekóstolhattok a miniátorok és a szakácsok munkájába is. Naponta 5000 Ft/fő, mely a meleg ebédet is tartalmazza. Jelentkezés: kissg@mail.btm.hu e-mail címen, a www.btm.hu honlapról letölthető jelentkezési lapon október 25-ig  a részvételi díj befizetésével.

Őszita – Ludwig Múzeum, október 31., 10:00-12:00 és 14:00-16:00

A szitázó (szeriográfia) workshopon megismerkedhettek a sokszorosított grafika rövid történetével, de lehetőségetek nyílik kipróbálni a tradicionális – sablonos – szitanyomó-eljárást is. Vigyétek el megunt, vagy szeretett, de még nem elég menő pólóitokat, hogy átvarázsoljátok. Regisztráció szükséges, 600 Ft/fő.

Családi nap – Kassák Múzeum, november 4., 10:00-13:00

A Kassák Múzeum évek óta hagyományosan minden hónap egy szombatján családi napot szervez, ahol képzett múzeumpedagógusok tartanak foglalkozásokat óvodás és általános iskolás gyermekek számára. 6-12 éveseknek ajánlott. Belépő: 600 Ft, családi jegy 1800 Ft.

SZÍNHÁZ

A Budapest Bábszínház néhány őszi szünetes hétköznapi előadására még elcsíphettek pár jegyet pl. a Gingallóra és a Hoppá, hoppá!-ra.

A StúdióK-ban november 4-én 11 órától a Rettentő görög vitéz, a Hatszín Teátrumban október 28-án 11 órától az Arany Lille, november 3-án 11 órától a Kerekítő manó és az erdő csendje, november 4-én 15 órától a Vitéz László menyecskét keres, november 5-én 11 órától a Bumba című előadásokat nézhetitek meg, a Marcziban pedig november 5-én 16 órától a Banyamosodát láthatjátok.

FILMEK

Országos Rajzfilmünnep – országos, november 3-5. (ingyenes)

Országszerte művelődési házak, intézmények és mozik várnak benneteket kedvenc régi és új rajzfilmekkel, vásárral és foglalkozásokkal. Az eseményhez pályázat is tartozik, november 5-éig várják a alkotásokat! Játsszatok velünk és nyerjetek Pocoyo ajándékcsomagot, és nézzetek sok jó rajzfilmet november első hétvégéjén. Ingyenes!

MOME ANIM: Kortárs gyermekversek és dalok – Puskin, november 4., szombaton 10:00

A „Kortárs gyermekversek és dalok” animációs sorozat a hazai kortárs költészet legjavát vonultatja fel. Többek között Tóth Krisztina, Varró Dániel, Kiss Ottó és Lackfi János versei elevenednek meg. Jegyár: 800 Ft.

A mozikban megy még a Lengemesék, az Egy kupac kufli, illetve a Salamon király kalandjai, amelyek ráadásul mind magyar alkotások.

https://www.youtube.com/watch?v=SET_vJGwp-0

Emellett az őszi szünetben két Halloweenre hajazó családi film is érkezik a mozikba: A kis vámpír és a Szörnyen boldog család.

A SZÜNETBEN ZÁRÓ HELYEK

Október 31-én tart nyitva ebben az évben utoljára a Vasúttörténeti Park. Október 29-én nézhetitek meg ebben az évben utoljára a zenélő szökőkút programját a Margitszigeten. Az őszi szünet idején, 2017. október 28.-november 5. között a Tarzan™ Park minden nap 10.00–17.00 óra között nyitva tart! Az őszi szünetben minden nap kísérőjegymentes nap, amikor is egy megváltott gyerekbelépő mellé egy felnőtt kísérő jegye ingyenes! 15 órától pedig féláron kaphatók a jegyek.

EGYÉB

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, november 4., szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jegyár: 800 Ft.

Cifra Palota – Müpa, november 5., vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Mindkét vasárnapon vár benneteket a Müpa szokásos családi programja színpadi programokkal és foglalkozásokkal. November 5-én Norvégia lesz a vendégük.

Az Ország Játéka Játszónap – Akvárium Klub, november 5., vasárnap

Az 5. Ország Játéka Játszónapon több ezer nm-en játszóházzal várnak benneteket, hogy kipróbálhassátok az összes versenybe nevezett játékot, fellép majd az Alma zenekar és az Eszter-lánc Mesezenekar. Belépő: 500-1000 Ft.

Halloween-i rémisztő séta – Állatkert, október 31., kedden 18:00

Fürkésszétek ki az állatok éjszakai életének titkait, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthattok. Szakvezetőkkel bebarangolhatjátok a Kertet, és beleshettek a rácsok, üvegfalak és kifutók mögött zajló titokzatos állatkerti életbe is. Jegyár: 5000 Ft/fő. Egész októberben és novemberben nyugdíjasoknak 1000 Ft a belépő, úgyhogy érdemes az őszi szünetben nagyszülőkkel felkeresni, de készüljetek, hogy ha szép az idő, akkor sokan lesznek. Október 28. és november 5. között, az őszi szünetben 14 év alatt ingyenes a belépés a gyerekeknek az Állatkert rendes nyitva tartási idejében!

PÁLYÁZATOK, OTTHON KREATÍV ÖTLETEK

Néhány éppen futó pályázatot is találtunk, ha alkotni volna kedvetek, illetve tökös, gesztenyés és őszi leveles ötleteket is hoztunk, nem beszélve a forró csoki receptekről, melyet itt találtok.

Ajánljuk még:
Esőprogramok

Játszóházak
Budapest környéki kirándulós ötletek 1. rész és 2. rész
Budapesti kirándulások
Kisvasutak
Tanösvények
Játszóterek
Legújabb könyvek kicsiknek
Legújabb könyvek nagyoknak

Ez az ajánló 2017-es, a friss 2018-as programokért kattintsatok ide.

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.