Íme a 25 legjobb gyerekprogram a nyár utolsó napjaira!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Zenés mesejáték- A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

Rengeteg helyszínen szuper programokkal búcsúzhatunk a nyártól ezen az utolsó augusztusi hétvégén. Mi többek között a Kultúrkúriát, a Bakáts Fesztet, Szentendrét, autósmozit, RepTár Pikniket, éjszakai libegőzést, sok jó koncertet és színházi előadást ajánlunk nektek. Íme a legjobb gyerekprogramok, amivel érdemes a vakációt zárni!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál – Pesthidegkút, Kultúrkúria, augusztus 29. – szeptember 1. (esti programok kivételével ingyenes)

Rengeteg jó programmal várnak benneteket Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztiválon. A színházi előadások és koncertek mellett gyerekprogramokkal és rengeteg játékkal is készülnek. Már pénteken 14 órakor megnyílik a mesekert, 15 órától fellép az Álomzug Bábszínház, 16 órától a Rutkai Bori Banda, 18 órától a Zentai Magyar Kamaraszínház. Szombaton ott lesz a Maszk Bábszínház, a Cimbora Együttes, Habók János bűvész, a Tabulatura Zenekar és Tánckar műsora, solymászbemutató (16:00), Écsi Gyöngyi: Az elveszett bárány – Árgyélus Színház (16:30), Bab Társulat (17:30), Vándormuzsikus zenés látványbemutatója huszárokkal, gólyalábasokkal (18:15). Vasárnap folytatódnak a jó programok: Jönnek a huszárok! – a Kolompos Együttes mesejátéka (10:30), a Rozsnyói meseszínház előadása (11:45), Ládafia Bábszínház előadása (15:00), Daniel Speer Brass interaktív koncertje (17:30). Részletek ittAz esti programok kivételével ingyenesen látogatható.

Bakáts Feszt – Bakáts tér és környéke, augusztus 30.- szeptember 1. (a legtöbb program ingyenes)

Az Assisi Szent Ferenc-templom felújítási munkálatai idén nyáron lezárulnak, így a Bakáts Feszt visszaköltözhet eredeti, impozáns helyszínére a Bakáts térre. Délelőtt és kora délután izgalmas gyerekprogramok, előadások és gyerekkoncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Délután több helyszínen is klasszikus koncertek, akusztikus koncertek, FTC közönségtalálkozók, helytörténeti séták, filmvetítések, kreatív foglalkozások és előadások kerülnek megrendezésre, melyek elengedhetetlen kísérője, a fesztivál teljes időtartama alatt látogatható, Nyitott Galéria. Pénteken 11:30-tól fellép a Cimbora Együttes, 12.45-től lesz könyvbemutató. Szombaton 12 órakor fellép a Veronaki, 13 órától a Nefelejcs Bábszínház, 14 órától a Garabonciás Együttes. Vasárnap 10 órától a MÁV szimfonikusok koncertjét hallgathatjátok meg, utána a Pinceszínház Ágacska című előadását nézhetitek meg, majd 13:30-tól fellép az Apnoé. Részletek ittA legtöbb program ingyenes!

Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál – Szentendre belváros, augusztus 30. – szeptember 1. (ingyenes)

ArtUdvarok, GastroArt, gasztro utca, egyházi intézmények programjai, gumikacsa-verseny, koncertek, fényfestés, gyerekprogramok, fesztiválséták, silent disco és rengeteg más program vár rátok, ha a nyarat Szentendrén búcsúztatnátok. Részletek ittIngyenes!

Katica tanya, egy igaz gyerekparadicsom

Nemrég a patcai Katica Tanyán jártunk, ahol annyira jól éreztük magunkat, hogy biztos visszatérünk még. Ha még nem jártatok itt, akkor írjátok fel bakancslistátokra, ha meg már voltatok, ti is biztos visszavágytok. Ősszel is remek célpont akár egy, akár több napra. Itt olvashatjátok el részletes beszámolónkat!

Budaörsi Air Show – Budaörs, Repülőtér, augusztus 31. – szeptember 1. (14 év alatt ingyenes)

Rengeteg légi és még több földi látványossággal, külön gyermekvárossal várnak. Találkozhatsz MIG pilótákkal, összefuthatsz Farkas Bertalan űrhajóssal, és begyűjthetsz egy autogrammot Besenyei Pétertől is. Lesznek ejtőernyősök, sőt mi több Bungee Jumping ugrás helikopterből, második világháborús csatajelenet valódi robbantásokkal és még sok más színes program. 14 éves korig ingyenes!

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál – Budafok, augusztus 30.- szeptember 1. (ingyenes, kivéve a nyitó koncert)

Idén 30. alkalommal kerül megrendezésre a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, Dél-Buda legnagyobb fesztiválja. Ez alkalomból – a megszokott kötetlen hangulat, kiváló borok, és remek programok mellett néhány különlegességgel is készülnek. Augusztus 31-én Gryllus Vilmos koncertje után a Pezsgő téren kóstolhatjátok meg a Kerület Sütijét, de lesz még bábelőadás is egyéb gyerekprogramok is. Ingyenes!

Árkád autósmozi: Shrek és Macskafogó

Az Árkádban szombaton és vasárnap igazi autósmoziban nézhetitek meg a Shreket és a Macskafogót. Belépő: 5500 Ft/autó (a bevásárlóközpontban ebből 5000 Ft levásárolható.) Fizetés kizárólag készpénzben lehetséges a földszinti infópulttal szemben.

AUGUSZTUS 30., péntek

Állatkertek Éjszakája – több helyszínen, pénteken este

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, melynek programjai a Budapesti Állatkertben augusztus 26-án 19 órától éjfélig tartanak. Idén korlátozott számban engednek csak be látogatókat, úgyhogy érdemes megvenni a jegyet. Emellett a Budakeszi Vadasparkban és a Veresegyházi Medveotthonban is lesznek programok.

AUGUSZTUS 31., szombat

Városligeti mentőnap – Városliget, szombaton 9:00-17:00 (ingyenes)

Augusztus 31-én, szombaton rendezik meg a Mentőnapot a Városligeti Nagyréten, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket, és bemutatják az életmentő hivatás gyakorlatát, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás módszereit, és társszerveik (gyermekmentők, vízimentők, kutyás mentők) is bemutatják tevékenységüket. Ingyenes!

Budapest Urban Games – városszerte, szombaton 8:00-18:00

Jön a IV. Budapest Urban Games és a tavalyi év nagy sikerére való tekintettel a Citadella futással és laser runnal, Klauzál téri foci- és street ball bajnoksággal, a IV. budapesti Duna-átúszással és a Budai várfal mászással! Részletes program itt.

Kőbányai Rendvédelmi Nap – Óhegy park, szombaton 9:00-15:00 (ingyenes)

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kőbányai Rendvédelmi Napot augusztus 31-én az Óhegy parkban. A rendezvény reggel térzenével indul a kerület különböző pontjain. Napközben főzőverseny, játékos vetélkedők, koncertek, gyerekelőadások, közelharc- és kutyás bemutatók várják azokat az érdeklődőket, akik kilátogatnak a parkba augusztus utolsó szombatján. Az új játszótérről itt írtunk. Ingyenes!

Hékás Békás – Csobánka tér, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Hékás Békás: Játékos tudomány, Öko-kalandok játszóház Mimóval és Csipekkel és újrahasznos kézműves foglalkozás, Molnár György trió, Guča Partyzans Brass Band, Méhes Csaba és a Five in the Brass, Dvorák Patka Színház pantomim előadása, KFT koncert és még sok minden más Óbudán. Ingyenes!

RepTár Piknik! – Szolnok, RepTár, szombaton 10:00-18:00

Az idén a harmadik alkalommal várnak benneteket a RepTár Pikniken, a RepTár szülinapjával és a „Szolnok Napja” programjaival összekapcsolódva. Rengeteg gyerekprogram is lesz, pl. kutyás bemutató, könyvbemutató, tudományos játszóház. Ezen a napon 1500 Ft/fő kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni a programokon (a szolnoki lakcímkártyát felmutatók 1000 Ft/fő). Részletek itt.

XiloTon Ütőegyüttes – Kobuci, szombaton 10:30

Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Majoros Ági: Az aranyhajú királylány – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadásból kiderül, hogy Szironka királykisasszony hogyan szabadul meg a keresztelői átoktól, és hogyan találja meg a párját az életben a modern technika eszközeivel. Ingyenes!

VII. Nagymarosi Csípős Fesztivál – Nagymaros, szombaton 9:00-23:00 (ingyenes)

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe! Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára. Ingyenes!

„Legyél menő a suliban” – füzetdekorálás – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Vigyázz, kész, csomagolj! Készítsd el Farkas Réka iparművésszel a legegyedibb füzetborítókat! Próbáld ki a márványozást, és különféle scrapbook technikákat. Óvodásokat is várnak, ők sem fognak unatkozni. Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig.

Rutkai Bori Banda gyerekkoncert (Idesüss Budaörs Napja) – Budaörs, szombaton 11:30 (ingyenes)

A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak. RBB Budaörsön! Ingyenes!

Gyülekeznek a fecskék – Dinnyés, szombaton 17:00 (regisztrációs)

A Madárdal tanösvényen a vonuló madarak sokszínűségében gyönyörködhetünk. A fecskék már nagy csapatokban gyülekeznek Néhányat közülük hálók segítségével befognak, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük velük. A nyár utolsó napját esti tábortűzzel fejezik be. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 750-1500 Ft.

Éjszakai libegőzés – Zugliget, szombaton 19 órától

A nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton újabb éjszakai libegőzésre kerül sor! 19.00-01.00 között lehet majd a völgyállomásról a hegyállomásra utazni, a rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható! A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának mértékéig állnak rendelkezésre! Hosszabb sorbanállás várható!

SZEPTEMBER 1., vasárnap

Pöttömkert a Czutorborsókkal – Budapest Park, vasárnap 9:30 (ingyenes)

10.15-től Nyárbúcsúztató, szőlőszüreti beköszöntő Kerekítő manóval, 11 órától Czutorborsók koncert, 12 órától Kokopelli Jazz Matiné koncert, 13 órától a Holdfű Színház előadása vár rátok számos más program mellett az idei év utolsó Pöttömkertjén. Ingyenes!

Tabulatúra Régizene Együttes: Hangszersimogató – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Régi magyar kódexek dalai, hangszerbemutató koncert és hangszersimogató. Az előadás célja a zenekar historikus hangszereinek bemutatása, korhű dallamok felidézése a kor jellemző hangszerein. Ingyenes!

A legjobb gyerekprogramok időrendben a Napibontóban!

Era kedvencei: Katica tanya, RepTár Piknik, Bakáts Feszt, Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál
Rozi kedvencei: Budaörsi Air ShowPesthidegkúti Művészeti Fesztivál