A legjobb gyereknapi programok Budapesten és környékén 2017

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez a válogatásunk 2017-es, itt találjátok az idei legjobb programokat!
Május utolsó hétvégéjén természetesen minden a gyerekekről szól majd. Május 27-én és 28-án színházi programok, koncertek, interaktív foglalkozások, nyitott tűzoltó szertárak és még rengeteg program vár rátok. Ráadásul a legtöbb program ingyenesen látogatható! Az ajánlót folyamatosan bővítjük, hogy mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót, legyen az nagyobb vagy kisebb, családiasabb rendezvény.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban – május 27-28. (14 év alatt ingyenes!)

A Vasúttörténeti Parkban fellép majd a Kolompos, a Fabula Babszínház, az Apacuka zenekar, a Kaláka és a Ghymes is. A szombati nap Közlekedésbiztonsági Nappal is kiegészül, melynek célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon, kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további számos izgalmas programra számíthattok. 14 év alatt ingyenes, kivéve az interaktív programok.

Gyereknap a Hatszín Teátrumban – május 28., 10:00-18:00 (ingyenes)

Budapest új gyerekszínházában Németh Luca bábelőadásával, Kerekítő manóval és Vitéz Lászlóval, a TASZ által szervezett interaktív, ingyenes gyerekszíndarabbal, kézműves foglalkozásokkal és szülő megőrzővel is várnak benneteket. Részletek itt.

Két kis dinó Budapesten – Deák17 Galéria, május 27., 10.00-12:00 (ingyenes)

A Gyereknap előtti matiné programon a dinók nyomába szegődhettek Budapesten, ahol Kőszeghy Csilla mesekönyv illusztrátor olvas fel Berg Judit Két kis dinó Budapesten című könyvéből. Utána egy óriástérképen megkereshetitek a dinók útját, és kiegészíthetitek a térképet a híres épületekkel és terekkel. Felrajzolhatjátok a morgó földalattikat és a visító villamosokat. A program zárja a Meseváros-Budapest című kiállítást, melyről itt írtunk bővebben. A belépés ingyenes!

Cifra Palota – XXL Gyereknap – Müpa, május 28., 10:00-15:00 (ingyenes)

Ezen a napon a Müpa szinte minden helyszínét ellepik a gyerekprogramok, hiszen nemcsak a Gyermeknapot ünneplik, hanem minden évben évadzáró mulatságot is rendeznek. Fellép majd többek között a Cimbaliband, a Búgócsiga Zenede, a Mintapinty, de nem marad el a klasszikus zene, a bábos programok és a táncház sem. Nem beszélve a megannyi kinti és benti kreatív foglalkozásról. Ingyenes!

Családi Fesztivál – Andrássy út, az Oktogontól, május 28., 9:00-20:00 (ingyenes)

Süti sütőversennyel, interaktív játékokkal, koncertekkel és egy izgalmas flash mobbal várnak benneteket az Andrássy úton. Lesz még kutya örökbefogadás, 360 fokos videó vetítés, óriásbábok és elektromos autót is lehet majd vezetni. 9:30-tól Bársony Bálinttal simogathattok hangszereket az Oktogonon, 12 órától Ringató lesz a Kodály köröndnél, a nagyszínpadon 13 órától a Kolompos együttes, 14 órától Palya Bea, 16:30-tól Szirtes Edina „Mókus” és Zenekara koncertezik majd. Részletek itt. Ingyenes!

Ferencvárosi Gyereknap – Ferencvárosi Művelődési Központ kertjében, május 27., 10:00-16:00 (ingyenes)

Bábelőadások, játékok, délután 15 órától pedig a Rutkai Bori Banda koncertje vár rátok az FMK-ban. Ingyenes!

Érdi Gyereknap – Magyar Földrajzi Múzeum kertjében és a sétányon, május 28., 10:00-17:00 (ingyenes)

Népi játékok, kézműveskedés, vásár, könyv cserebere, kalandpálya, múzeumi programok, bábelőadás és a Makám gyerekkoncertje vár rátok, ha ezen a napon Érdet választjátok. Ingyenes!

Planetárium programok – május 27., egész nap, több időpontban (gyerekeknek ingyenes)

Sajnos hamarosan bezár a Népligetben található Planetárium. Május 27-én az óvodásoktól a nagyobbaknak szóló előadásokig több vetítést tartanak, amely a gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek 1100 Ft. Érdemes foglalni, mert hamar betelnek a helyek.

Gyereknap a Gyermekvasúton – május 28. (14 év alatti gyerekeknek ingyenes az utazás)

A Gyermekvasút is szeretettel vár benneteket május 28-án. Részletek hamarosan itt. Több jó kirándulási lehetőség is van a környéken! A Hűvösvölgyi végállomásnál vasárnap fellép majd 10:30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl,
13 órától Kovácsovics Fruzsina, majd 14:30-tól az Apacuka zenekar is. 14 év alatt ingyenes az utazás is!

Városligeti Gyereknap – Városliget, május 27-28. (ingyenes)

Városligeti Gyereknap – Városliget, május 27-28.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi a fővárossal közösen a Városligeti Gyermeknapot. A két nap alatt több helyszínen rengeteg programmal, köztük koncertekkel, bábelőadással, civil szervezetekkel és játékokkal várják a családokat a Ligetbe. Ingyenes!

Nyári Pagonyfeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum kertje, május 27. 10:00-15:00 (ez a program fizetős!)

Aki jó könyvek és programok között tölteni a szombatot, nekik ajánljuk a Pagony nyári fesztiválját, ahol fellép a Katáng zenekar, lesz kutyás bemutató és rendhagyó színházi előadás, és bemutatkoznak az újdonságok is. Mint mindig, most is a Kisladikkal alkothattok közösen. Érdemes előre megvenni a belépőt, hogy ne kelljen sorban állni.

A Belvárosi Fesztivál családi napja – Szabadság tér, május 28. (ingyenes)

A Belvárosi Fesztiválon nemcsak remek koncertekkel várnak benneteket, amire még gyerekekkel is el lehet menni, hiszen a legtöbb délután kezdődik, hanem külön családi napot is tartanak a fesztiválon belül, ahol Szalóki Ági és a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd vasárnap a közönséget a Szabadság téren. Ingyenes!

Gyereknap a Kultúrkúriában – május 27., 15 órától (ingyenes)

A Makám zenekar gyermekkoncertje, Szerencsés János – a Vojtina Bábszínház előadása, Varázs Tamás bűvész műsora, Kalandozás Meseországban – interaktív mese játszóház, a Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág, valamint ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő vár benneteket szombat délután a Kultúrkúriában.

Nyitott szertárkapuk – országszerte, május 28., 10:00-16:00 (ingyenes)

Ezen a hétvégén ismét megnyílnak az ország több pontján a tűzoltóságok, önkéntes tűzoltóegyletek, hogy a gyerekek kipróbálhassák a fecskendőt, a szirénát, a tűzoltást, és minden olyan izgalmas dolgot, amit nagyon szeretnek. Nem titkoljuk, hogy nagy kedvencünk a program évek óta, és nem hagyjuk ki az idén sem. Részletek itt. Országos helyszínlista itt! Ingyenes!

Gyerekprogramok – Várkert Bazár, május 28., 10:00-14:00 (ingyenes)

Május 28-án, 10 órától 14 óráig színes, zenés, játékos foglalkozásra várják a gyerekeket egy varázslatos kis mesekiállítás kellős közepén. Részletek itt. Ingyenes!

Gyermeknapi Partvédő Piknik – Római-part, Evezős sörkert előtti partszakasz, május 28., 17:00-20:00 (ingyenes)

Papírhajó hajtogatás, kavicsfestés, aszfaltkrétázás, rajzasztal, zászlókészítés, buborékfújás is vár rátok a Rómain ezene a délutánon, és mivel piknikről van szó, vigyetek takarót, kemping asztalt, enni- és innivalót is. Mellettünk lesz a Maradjanak a Fák a Rómain csoport „Római PartFeszt” megnyitója is, amely egész nyáron tartogat majd jó programokat. Ingyenes!

Moritz Eis Gyereknap – Moritz Eis, május 28.10:00-21:00

Szeretettel várnak mindenkit a Moritz Eis Hajós utca 7. szám alatti üzletében, ahol a vegán (laktózmentes és gluténmentes) szörbetek és ínycsiklandó fagylalt-különlegességek mellett lesz többek között rajzverseny és nyereményjátékok is.

Lurkrócia – Szentendre, Duna-korzó, a Péter-Pál utcától a Lázár cár térig, Nagyszínpad, a Dunaparti Művelődési Ház udvara (Duna-korzó 11/a.) és a Fő tér, május 27-28. (ingyenes)

Hétvégén 10:00-20:00 óráig várják a gyerekeket koncertekkel (vasárnap 16 órától Mintapinty zenekar), színházi előadásokkal, a helyi sport és táncegyesületek bemutatóival, gasztronómiai és kézműves kiállítókkal. Ingyenes!

Budakeszi Gyereknap – május 27. (ingyenes)

Futóverseny, új mezítlábas tanösvény átadó (Meggyes utcai park 9:30), Bogármese (11:00) és lábbábos előadás (15:00) is vár rátok szombaton a budakeszi mamutfenyőknél. Ingyenes!

+ NÉHÁNY JÓ LEHETŐSÉG, HA EGY KICSIT MESSZEBB MENNÉTEK

Gyereknap – Szolnoki Repülőmúzeum, május 28., vasárnap (ingyenes)

Szuper egynapos program, ráadásul gyereknap alkalmából ingyenesen látogatható Szolnokon a Repülőmúzeum, amelyről itt írtunk részletesebben!

Kabóca Színház Gyereknap – Veszprém, május 28., vasárnap (ingyenes)

A Kabóca játékterei 9 és 12 óra között, kézműves foglalkozásainkon pedig 11 órától 12 óráig várnak benneteket, 10 órától pedig megnézhetitek a Békakirály című bábelőadást is. Részletek itt.

Hetedhét Játékfesztivál – Székesfehérvár, május 27-28. (ingyenes)

Ismét kétnapos játékos fesztivállal várnak benneteket Székesfehérváron a Hetedhét Játékmúzeum szervezésében. Ha ott jártok, érdemes még a Bory-várat és a Koronás Parkot is útba ejteni.

Gyermeknap – Kemencei Múzeumvasút, május 28. (14 év alatt ingyenes)

A Kemencei Erdei Múzeumvasútra Gyermeknapon minden 14 év alatti gyerek ingyen utazhat! A közelben érdemes kiszállni és több túraútvonalon hosszabb és rövidebb sétát tenni. Emellett szintén május 28-án a Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasúton a 14 év alattiak egész nap 300 Ft-os jeggyel utazhatnak, melyet csak egyszer kell megváltani! További kisvasutas kirándulások itt.

Háry János Mesefesztivál – Szekszárd, május 27-28. (ingyenes)

Ezen a hétvégén Szekszárdot is ellepik a jobbnál jobb programok, hiszen megrendezik a Háry János Mesefesztivált. Bábelőadások, koncertek és természetesen rengeteg mese vár rátok. Ingyenes!

GYEREKNAPRA AJÁNLJUK MÉG:

a legjobb játszótereket itt, itt és itt, valamint közeli és távolabbi kirándulós ötleteinket, kisvasutas és tanösvényes válogatásunkat, illetve kedvenc fagyizóinkat itt találjátok. Érdemes megnézni az új Benzúr-kerti játszótérről készült beszámolónkat is itt!

Ez a válogatásunk 2017-es, itt találjátok az idei legjobb programokat!


Ha szeretnétek értesítést kapni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.