A legjobb gyereknapi programok Budapesten és környékén

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyereknapi programok Budapesten és környékén

Ez az ajánló 2018-as, 2019-es válogatásunk itt érhető el! Ha a legjobb gyereknapi programokat keresitek, nálunk megtaláljátok! Összegyűjtöttük idén is a legnagyobb fesztiválokat, kisebb eseményeket, és a Budapest közelében található legjobb családi programokat is, amelyek ráadásul néhány kivétellel mind ingyenesek. Várnak benneteket a kulturális intézmények, tűzoltó szertárak, városi ünnepségek rengeteg koncerttel, színházi programmal és játékkal. Találjátok meg a kedvetekre valót!

Ez az ajánló 2018-as, 2019-es válogatásunk itt érhető el!

dm Gyereknap – Vasúttörténeti park, május 26-27. (14 év alatt ingyenes)

Idén május 26-án és 27-én várja a családokat a dm Gyermeknap, ráadásul mind a két napon Közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. Szombaton fellép 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától az Óperenciás Babszínház, 15 órától pedig az Alma együttes! Vasárnap sem lesz hiány szórakozásból, hiszen 11 órától Szalóki Ági énekel a gyerekeknek, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertje fokozza a szuper hangulatot. A kisebbek és nagyobbak ugrálóvárban, trambulinon és labdafürdőben tombolhatnak kifulladásig, továbbá lehetőségük nyílik elektromos kishajók vezetésére is. A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén: lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. A kétnapos rendezvényre 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés!

Gyereknap – Hatszín Teátrum, május 26., szombat 9:00-15:00 (ingyenes)

A Hatszín Teátrumban gyereknap alkalmából fellép 9 órától a Manócska Társulattal Kerekítő manó, 10 órától Vitéz László menyecskét keres Barna Zsombor előadásában, 11:00 órától Gryllus Vilmost és 12:30-tól Németh Luca bábművészt köszönthetitek a színpadon, de lesz még 13 órától Horváth Lili interaktív játéka a Móra Könyvkiadó nyereményeivel, 13:30-tól Széttáncolt cipellők egyveleg, az előcsarnokban lufihajtogató bohóc és arcfestő, cicabáb készítés, kézműves programok és kipróbálhatjátok a BookR Kids mesetabletjeit is. A Rossmann Drogériák által biztosított baba étel, ital és védőnői konzultáció is része a programnak, így a legapróbbak és szüleik is találnak maguk számára vonzó dolgot. Ingyenes!

Cifra Palota XXL – Gyereknap – Művészetek Palotája, május 27., vasárnap 10:00-15:00 (ingyenes)

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot. Lesz 10.30-tól PASO Gyerekbuli, 11.50-től Búgócsiga Zenede, 13.20-tól Csurgó zenekar és 14.00-től Samba à la Drums. A Fesztivál Színházban 11:45-től a #népzene – hashtag, avagy hogyan lesz az árgyélus kismadárból angry bird?  és 13:30-tól Kollektív Alternatív Zeneműhely előadását láthatjátok, de lesz még 10 órától Kerekítő Tippentő, 11 órától Tintaló Társulás: Horgászni tilos!, 12 órától Süni, a pökhendi – bábjáték, 13 órától Szamárfül Projekt: A gomba alatt és 14 órától Napra-Forgó táncház, emellett természetesen kézműves programok és játékok is lesznek bőven. Ingyenes!

Nyitott szertárkapuk 2018: katasztrófavédelmi gyermeknap – országszerte, tűzoltószertárakban, május 27., vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

2018. május 27-én, a hónap utolsó vasárnapján ötödik alkalommal nyílnak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái, amely számunkra is évek óta visszatérő kedves gyereknapi program. A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából 10 és 16 óra között a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök, a kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozó önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok, a bemutatóteremmel, kiállítással és emlékszobával rendelkező igazgatóságok és katasztrófavédelmi kirendeltségek, valamint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei várják a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket. Gyermeknap alkalmából a tűzoltók országszerte több próbariasztást is tartanak majd május utolsó vasárnapján, miközben számos izgalmas bemutatóval fogadják a gyermekeket, illetve az általános és középiskolás diákokat. Itt találjátok, hova tudtok menni! Ingyenes!

Városligeti Gyermeknap – Városliget, május 26-27. (ingyenes)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot, amely Budapest legnagyobb gyereknapi rendezvénye. Rengeteg programmal várnak benneteket, többek között sportprogramokkal, szűrőbuszokkal, Nemzetek Utcájával, Budapest Art Parkkal (Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza izgalmas gyerek- és családbarát programjai) és színpadi programokkal, bemutatókkal. Ingyenes!

Elsősegélyt tanít a Nickelodeon és a Magyar Vöröskereszt A mancs őrjárattal – Városliget, Magyar Vöröskereszt standja, május 27., vasárnap (ingyenes)

Vasárnap a Magyar Vöröskereszt és a Viacom népszerű gyerekcsatornája, a Nickelodeon számtalan meglepetéssel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Szórakoztató programok mellett a gyerekek A mancs őrjárat szereplőinek segítségével az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják a Magyar Vöröskereszt standjánál. Sőt, személyesen találkozhatnak a sorozat hős tűzoltó kutyájával, Marshallal is. Ingyenes!

Gyermeknap a Gyermekvasúton – május 27., vasárnap (14 év alatt ingyenes az utazás a Gyermekvasúton)

Május 27-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálnak a családoknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! Emellett színpadi programokkal is készülnek: 10:45 Majorka Színház; 12:00 Kovácsovics Fruzsi koncert, 16:00 TÁ-TI-KA hangszeretgető koncert.

Gyerekfesztivál – Magyar Színház, május 26., szombat

A színházba járást nem lehet elég korán elkezdeni. Ezért hívja a Magyar Színház évente egyszer egész napos Gyerekfesztiválra a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket – azzal a nem is titkolt szándékkal, hogy mielőbb színházbaráttá váljanak. 2018 a Családok Éve – ennek jegyében az idei évadban a Gyerekfesztivál a Magyar Színház népszerű gyermekelőadásai, a Rumini, A békakirály és a Tótágas történetek, valami a jövő évadban megvalósuló Tündér Lala köré szerveződik. 2018. május 26-án az előadásokon túl (jegy vásárlása szükséges) játékos programokkal találkozhatnak, és különleges produkciókat láthatnak az érdeklődők a színházban és a színház körül. Színházjegy nélkül a belépés 500 Ft/fő. A színházpedagógiai foglalkozásra szóló jegy ára 1000 Ft/fő.

Millipop-Kinder Gyermeknap – Millipop Mosolygyár, május 27., vasárnap 10:00-20:00

Május 27-én rendezik meg a Millipopban a Kinder Gyermeknapot, ahol Bumbum gyermekkoncerttel, bohócshow-val, ajándékot rejtő lufiesővel, közös tánccal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és még sok-sok meglepetéssel várnak benneteket. Játszóházi belépővel látogatható!

Nyári PagonyFeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum, május 26., szombat, 10:00-14:00

Cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel készülnek a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében május 26-án, szombaton! Ébredjetek reggel Maszattal, majd egy szuper Boribon koncerttel, ismerjétek meg Marék Veronika meséjét A bohóc és a kis majmot egy különleges színházi előadásban, és hallgassátok meg Pöttyös néni történetet, melyet Molnár Piroska mesél el majd. A Budapest Bábszínház pedig elhozza Jakabot. Egész nap zsonglőrködhettek és beleshettek a cirkusz kulisszái mögé a Tintaló Cirkusz jóvoltából, ráadásul kipróbálhatjátok a régebbi és legújabb Brió favonatokat. Belépő: felnőtt 1500 Ft, gyerek 800 Ft, családi 2500 Ft (2 felnőtt + gyerekek).

Belvárosi Fesztivál – Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Belvárosi Piac, május 25-27. (ingyenes)

Idén május utolsó hétvégéjén rendezik meg az egyik legnagyobb ingyenes budapesti fesztivált a Belvárosban. Szokás szerint szinte minden nagyobb tér koncertekkel, programokkal telik majd meg ezen a hétvégén. Vasárnap 10 órától a Szabadság téren lesznek a családi programok: Pici Piac design vásár, Csilingelő zeneklub, zenei játszóház, állatsimogató, Bartha Tóni bábszínháza, Molyolda – régi idők játékai, kézműves foglalkozás, Bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, arcfestés, 10 órától Kolompos Együttes, 11 órától Rutkai Bori Banda, 12 órától Hangszersimogató interaktív gyerekműsor. Ingyenes!

Gyermeknap – Kultúrkúria, május 26., szombat 15 órától (ingyenes)

Max és Móric – a Ciróka Bábszínház előadása, a fergeteges Feak Fusion Cabaret cirkuszi műsora, a Kiskalász zenekar gyermekkoncertje, Lovagi torna, a Tekergőtér, Furfangos csudavilág és a Furagura játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház, valamint hempergő vár benneteket szombaton 15 órától a Kultúrkúriában. Ingyenes!

Gyereknap a Noéban – Noé Állatotthon, 17. kerület Csordakút utca vége, május 26., szombat 11:00-15:00 (adomány)

Lesz a Noéban arcfestés, kézműves foglalkozások, pontgyűjtő verseny, ahol szellemi és ügyességi feladatokkal küzdhetnek meg a kicsi és nagy nevezők. Akik teljesítik a feladatokat ajándékot kapnak! Találkozhattok a legszelídebb birkáikkal, Felhővel, Jánoskával, Barkóval, a libákkal Robival, Yellow-val és Gáspárral, nyuszikkal, kacsákkal, a rosszcsont kecskékkel és még sok más tollas, szőrös állatkával. Adományt elfogadnak!

Cirkuszi élményóra – Inspirál Cirkuszközpont, május 27., vasárnap 13:00-15:00

Valami igazán különleges és izgalmas kalandra vágysz? Csodálod a cirkuszban az artistákat és a zsonglőröket? Most egy élményóra keretében, játékos és szórakoztató formában, az Inspirálban Te is részese lehetsz a cirkusz különleges világának! Teljesen biztonságos körülmények között, profi oktatóval, kipróbálhatod a légtorna és a zsonglőrködés művészetét. Ár: 2500 Ft.

Gyereknap – Bikás Park, május 27., vasárnap 10:00-20:00 (ingyenes)

Egész napos ingyenes gyermek- és felnőttprogramok lesznek május 27-én, vasárnap 10-20 óráig a Bikás Parkban. Rajzfilm szinkronizálás, dia mozi, szuperhősálarc-készítés, mesefotózás ugrálóvárak, fajátékok, arcfestés, kézműves foglalkozások, állatsimogató, közbiztonsági programok, falmászás is vár rátok. 18:30-tól fellép a Margaret Island. Ingyenes!

Ferencvárosi Gyereknap – Ferencvárosi Művelődési Központ, május 26., szombat 10:00-16:00 (ingyenes)

70 játék kicsiknek és nagyoknak, fizikai eszközök, fejlesztő eszközök, óriás játékok, népi játékok, ügyességi és logikai játékok, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozás, állatsimogató, társasjáték vár benneteket Ferencvárosban. 15 órától fellép az Iszkiri. Ingyenes!

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés, május 26-27. (ingyenes, regisztráció szükséges)

Létezik egy föld, ahol még történnek csodák, ahol még vidáman járnak-kelnek a mesehősök, ahol az Üveghegyek lábát az Óperenciás-tenger nyalogatja és a kis kurtafarkú malac még szerencsét hoz a rászorulóknak. Ez a föld Meseország szélén terül el és BÁKK földjének hívják. Itt, BÁKK földjén él a BÁKK Manó. Regisztráljatok a „Mesepárti tagsággal” ingyenesen a mesefesztiválra, ahol a gyerekprogramokon túl, több különleges kalandban is részetek lehet a BÁKK Manóval. Ingyenes, de regisztráció szükséges!

Lurkócia – Szentendrei gyereknap – Czóbel park, május 27. (ingyenes)

LURKÓCIA, Szentendre Gyerekállama 8 állomáson, 8 minisztériummal, valamint számos izgalmas játékkal – többek között kalandparkkal, mászófallal, minigolffal, biliárdfocival, népi játékokkal, kosaras körhintával –, koncerttel, bábszínházzal, különböző vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal vár mindenkit idén is, 2018. május 27. vasárnap a Czóbel parkban! 16 órakor fellép a Makám. Ingyenes!

I. Darus Gyereknap – Koós-Wéber KFT, Budaörs, Kinizsi utca 44., május 27., 9:00-18:00

Gyereknapon a Koós-Wéber Kft. budaörsi telephelyén lesz lehetőség autódarukra, kukásautóra felmászni, a kezelőfülkébe beülni, így a gyerekek végre közelről is betekintést nyerhetnek a munkagépek működésébe. Belépőjegy: 1 éves kor felett 1000 Ft/fő egységesen. Belépőket a helyszínen lehet majd váltani. Bio alkoholmentes italokat és rágcsálnivalókat lehet majd a helyszínen venni, de a parkolóhelyek csak korlátozott számban vannak.

Vissza a Vadonba Gyereknap – Szentendre, május 26., szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Családi piknikre hívnak benneteket, ahol bemutatják sokszínű táboraikat, megismerkedhettek a helyszínekkel, a táborvezetőkkel, megbeszélhettek mindent, ami táborválasztásnál fontos lehet. Közben a bográcsban rotyog a vega és a húsos ennivaló. Játszatok, ismerkedjetek, patakozzatok a Vadonban. Ingyenes!

Gödöllői városi gyereknap – Gödöllő, Alsópark, május 27., vasárnap 8:00-19:00 (ingyenes)

Vízidodzsem, vízicsopper, Hintahajó, Ládavasút, arcfestés, fa körhinta, ügyességi és logikai játékok, kézműves foglalkozások mellett szuper koncertek is várnak rátok Gödöllőn. Program: 10.30 Czutorborsó koncert, 13.30 Kispárna zenekar, 15.00 Jazzterlánc koncert, 15.45 Kalózmese koncert, 16:30 Veronaki koncert, 17.30 Kalóz gólyalábasok, 18.00 Cimbaliband koncert. Ingyenes!

Budakeszi városi gyereknap – Mamutfenyőknél, szombaton 9:30-17:00 (ingyenes)

Játékokkal, íjász versennyel, kutyás bemutatóval, 10.30-tól Katáng koncerttel, 16 órától családi számháborúval készülnek Budakeszin. Ingyenes!

Hetedhét Játékfesztivál – Székesfehérvár, belváros, május 26-27. (ingyenes)

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A Hetedhét Játékmúzeum lelkes lakóin kívül a Deák Gyűjtemény festményeivel is találkozhattok a hétpróba során. Készüljetek, mert idén a lelkesedésen kívül szükségetek lesz a ravaszságotokra és az ügyességetekre is. No meg az állóképesség sem fog ártani. De ne féljetek, a nagy kaland alatt segítőkre is szert tehettek. Színpadi programok: szombaton 11.00 Pulcinella és a varázskút – a Vaskakas Bábszínház előadása,13.00 Jazzterlánc zenekar koncertje, 15.00 Vitéz László a világ végén – Fekete Dávid előadása, 17.00 Horgászni tilos! – a Tintaló Társulat előadása; vasárnap 10.00 Altatok – Palya Bea családi koncertje, 11.00 Ördögszántotta hegy – a Bóbita Bábszínház. gólyalábas előadása, 13.00 A háromágú tölgyfa tündére – Fabók Mancsi Bábszínháza előadása, 15.00 Dobronka cirkusz, világszám! – a Mesebolt Bábszínház előadása, 17.00 Klárisok – családi koncert. Ingyenes!

Ez az ajánló 2018-as, 2019-es válogatásunk itt érhető el!

Nézzétek meg legújabb beszámolónkat is a múlt héten átadott Holnemvolt Várról, az Állatkerthez tartozó új játszóparkról!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.