A legjobb télűző és farsangi programok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

busojaras

A legjobb bulik, koncertek, fesztiválok, kreatív programok, jelmez és maszk ötletek. Mindezeket megtaláljátok nagy farsangi válogatásunkban! Rutkai Bori Banda, Gryllus Vilmos, Eszter-lánc Mesezenekar, Kolompos, Állatok farsangja, Busójárás, farsangi mulatság a Várkert Bazárban, a Pagonyban és a Nemzeti Színházban, maszkok és kreatív ötletek a Kisladiktól, Borartitól és az Időtetrisztől. Mi így űzzük el a telet! 🙂

BULIK

RutkaiBoriBanda_foto_MohaiBalazs

Rutkai Bori Banda farsang – Jurányi, február 6., lemezbemutató: Trafó, március 19.
A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgány című könyve és lemeze körbeszáguldotta az országot, számos gyerek és szülő „házi kedvence” lett. És hamarosan jön az új album is Pizsamátor címmel, melynek dalai folytatják a bulizós kaland-dalok sorát. A Pizsamátorok köztünk vannak, és bármivé át tudnak változni, hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelidítők, piciklis artisták, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Farsangi buli február 6-án lesz a Jurányiban (erre a koncertre minden jegy elkelt!), február 21-én 11 órától az ingyenes Cifra Palotán a Müpában, lemezbemutató pedig március 19-én a Trafóban.

kolompos_zenekar

Kolompos farsangi koncert – több helyszínen
Februárban számos helyszínen találkozhattok a Kolompos zenekar farsangi mulatságával. Összes koncert itt. Ettől a muzsikától garantáltan megérkezik a tavasz. Január 30-án A magyar népzene ünnepén is koncerteznek a Müpában, ez utóbbira ingyenes a belépés. A Kultúrkúriában pedig február 6-án találkozhattok velük a Farsangi családi délutánon, melyre a belépő 700 Ft.

Maszka

Gryllus Vimos: Maszkabál
Február 13-án a MOM-ban két alkalommal is fellép Gryllus Vilmos Maszkabál című albumával. Nem hagyhatjuk ki ebben a farsangi időszakban sem.

BOGNAR SZILVIA

Bognár Szilvi: Csintekerintő farsangi koncert – Marczi, február 5., 10:30
A műsorban a népdalfeldolgozások mellett helyet kapnak megzenésített gyermekversek és saját szerzemények is. A farsangi Csintekerintő felidézi a néphagyományokat, szokásokat és énekeket, de mindenekelőtt: felvidít, mulattat, játékba és táncba hív! Belépő: 1800 Ft.

eszter-lanc_mesezenekar

Eszter-lánc szülinapi koncert – MOMKult, február 6., 10:30
A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek meg az Eszter-lánc mesezenekar 4. születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap! Jegyár: 2000 Ft, négy jegy egyidejű vásárlása esetén 1600 Ft.

pagony_farsang

Pagony Farsang – Gellért téri Pagony – február 13., 15:00-18:00
Agócs Írisz Medvetalp és barátai c. kiállításának megnyitója Harcos Bálint íróval, medvebáb-készítés, Vadadi Adrienn Dani biciklizni tanul c. könyvének zenés-ringatós bemutatója Gencsi Mariettával, nyuszi, maci és cica álarc készítés, fánkdíszítés, Misu mindenre kíváncsi – mese és nyuszis ugra-bugra Vadadi Adriennel, jelmezes-zenés felvonulás vár rátok a Pagony farsangi bulijában. Részletek itt.

skandinav_farsangi_mulatsag

Skandináv farsangi mulatság – Két Egér Könyvesbolt – február 13., 15:00-17:00
Szeretettel várják a gyerekeket a skandináv farsangi mulatságra február 13-án 15 órától a Két Egér Könyvesboltban! Amivel biztosítják a jó hangulatot: móka, zene, tánc, kacagás! Kihagyhatatlan a dán farsangi hagyomány is: az üssük ki a macskát a hordóból! Tartsatok velük!

szives_farsang

Szíves farsang – Wekerle KK, február 6., 16:00-20:00
Szombaton délután vidám farsangi programmal várja a Wekerlei Kultúrház a látogatóit. Ezen a délutánon kicsik és nagyok egyaránt találnak majd maguknak elfoglaltságot. Az idei mulatság estébe hajlóan – a „Kultúrházak éjjel-nappal” eseményhez csatlakozva –, a szívek szeretettel való egymásra találása körül fog forogni, puszirablással, tánccal, varázssüti készítéssel, szívből szóló énekléssel. 16 órától táncház lesz Halmos Katával és a Fakutya zenekarral, közben Puszirablók – Vig Balázs író játékos foglalkozásán vehetnek részt az 5-11 évesek, 17.30-19 között Szeretetsüti- és képkészítés, 19 órától Kis esti ének vár rátok. Belépődíj gyereknek 900 Ft/fő, felnőtteknek 1 100 Ft/fő. Az esti éneklésre a belépés ingyenes!

bookr_kids_farsangi_buli

Farsangi buli a BOOKR-ben – BOOKR, február 9., 16:00
Szeretettel várnak benneteket egy farsangi mulatságra, amelyet egy mesés keddi napon rendeznek meg egy igazán mesés könyveskuckóban! Izgalmas programokkal és finomságokkal készülnek minden kedves olvasó vagy leendő olvasó számára! Programok:
Legyél te is Mesehős! – álarckészítés, jelmez barkácsolás; jelmezverseny; BOOKR Kids mesék vetítése; felolvasás.

KREATÍV

ket_eger_farsangi_alarckeszites

Egérálarc-készítés – Két Egér Könyvesbolt, február 5., 17:30 (ingyenes)
A Két Egérben február 5-én Rutkai Borival egeres álarcot is készíthettek.

farsangi_kezmuves_mesemuzeum

Farsangi kézműveskedés a Mesemúzeumban – február 6., 11:00
Télűző farsangi kézműves foglalkozással vár benneteket február 6-án, szombaton 11 órától a Mesemúzeumban Farkas Réka ipaművész. Ajánlott korosztály: 4-11 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

SZÍNHÁZ

allatokfarsangja_picur_szinhaz

Állatok farsangja – Békásmegyeri Közösségi Ház, február 21., 10:00
A Kabóca Bábszínház babaszínházi előadásában a tárgyak farsangolnak Charles Camille Saint-Saëns zenéjére. Tyúkok, kakasok, máskor vízi állatok vagy vadlovak, csigák bukkannak fel a színpadon, miközben egy bolondos oroszlán és egy nyúl próbál eligazodni az állatokká váló tárgyak, kesztyűk, kendők, zoknik világában. Első színházi élmény 0-4 éveseknek. Jegyár: egy felnőtt és egy baba: 1200 Ft, családi jegy: két felnőtt és két baba: 2000 Ft. Az előadásokon a nézőszám korlátozott, ezért kérik, hogy időben vásároljátok meg a jegyeket.

FESZTIVÁLOK

buso_02

Busójárás – Mohács, február 4-9.
Kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják idén is a telet a mohácsi a Busójáráson. Baba-mama melegedőt a Kossuth Filmszínházban találtok. Részletes program itt.

Farsang_varkert_bazar

Farsangi mulatság – Várkert Bazár, február 6. (ingyenes)
Február első szombatján farsangi vásárral, kézműves és zenés programokkal, fánksütéssel és utcabállal vár mindenkit a Várkert Bazár! Az ingyenes programok 15 órakor fánksütéssel kezdődnek Borbás Marcsi közreműködésével, ugyancsak délután háromkor veszi kezdetét a Versi Versa zenekar zenés gyermekprogramja. 17 órától Zsikó Zoltán és zenekara, Pál István Szalonna, illetve a Fölszállott a Páva gyermek döntős szereplői adnak koncertet, majd a napot utcabál zárja a Madarak Házibuli Zenekarral, este 19 órától. A programokat egész nap izgalmas tűzzsonglőr- és mutatványos-bemutatók kísérik, de lesz farsangi vásár, a legkisebbeket pedig kézműves foglalkozásokkal várják.

Farsangi Kölyöknapok Nemzeti Színház – február 14., 10 órától (ingyenes)
A Nemzeti Színház február 14-én, 10-13 óráig tartja következő ingyenes Kölyöknapját a farsangi szórakozás jegyében. A már megszokott kézműves foglalkozásokon farsangi álarcokat lehet készíteni. Felpróbálhattok néhány jelmezt is és ez alkalommal a büfében farsangi fánkot lehet vásárolni. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kormos István: Az égigérő fa c. népmese-feldolgozását adja elő, aztán a mindig remek hangulatú koncerten most táncolni is lehet. Bálint és bandája húzza a talpalávalót és Nagy Gabriella óvodapedagógus tanítja a táncokat kicsiknek és nagyoknak. A bábszínházra a korlátozott férőhely miatt érkezési sorrendben lehet beülni. Minden program ingyenes!

MASZKOK, JELMEZEK, KELLÉKEK

maszk4

Varázspálca-készlet  és farsangi lámpás a Kisladiktól.

borarti

Absztrakt maszkolás Borartival.

printable-masks-robot

Gyors jelmezek és álarcok az Időtetrisztől.

animal-mask

További ötleteket találtok Pinterest oldalunkon.

A legjobb hétvégi programokat keressétek az aktuális ajánlóban!

Játsszatok velünk és nyerjetek belépőket a MOM Játszóházba, melyet a héten teszteltünk! A játék február 7-éig tart!