A legjobb augusztusi fesztiválok, amit a gyerekek is imádni fognak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vakáció utolsó hónapjában igazi fesztiváldömping várható. A régi kedvencek mellett idén több új fesztivál vár rátok országszerte, illetve sok jó program lesz a 20-ai hosszú hétvégén és a vakáció utolsó napjaiban is. Íme a legjobb augusztusi fesztiválok, amit a gyerekek is imádni fognak.

Jazz Főváros – Kecskemét, Domb Beach Strand, augusztus 1-4.

10 ország 150 zenésze, ragtime, blues, dixieland, swing, boogie, rockabilly, jazztörténeti előadások, swingtánckurzusok, futóverseny, Decathlon Sportpark, kemping, strand, wakeboard, válogatott streetfood, minden egy helyen! Részletes program itt. Jegyár: 0. nap ingyenes, napijegy 2000-5000 Ft.

Ördögkatlan Fesztivál – Kisharsány, Nagyharsány, Villánykövesd, július 30. – augusztus 3.

Csodás helyszínek, remek programok. Mi nagyon szeretjük ezt a fesztivált, ahol sok a jó zene, színházi program, lazulós helyszín, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Az Ördögkatlan Fesztivál oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható. Napijegy a helyszínen: 4900 Ft10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek!

Pöttömkert a Rutkai Bori Bandával – Budapest Park, augusztus 4., 9:30-15:00 (ingyenes)

Dinnyeérlelő, nyári kalandozás Kerekítő manóval, 11 órától Rutkai Bori Banda koncert, 12 órától Mályki bohócműsora, 13 órától a Batyu Színház: Jancsi és Juliska c. előadása vár rátok a Pöttömkerten, de lesz még testfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás és óriásbuborékok is. Ingyenes!

Székesfehérvári Királyi Napok – Székesfehérvár, augusztus 9-20. (a legtöbb program ingyenes)

A Szent István ünnepe köré szervezett tizenkét napos rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely 2019. augusztus 9-20. között igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. Középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényjátékok, fölénk magasodó óriásbábok, IV. Béla királlyá koronázásának ceremóniája, könnyű- és katonazenei koncertek, a nemzetközi néptáncfesztivál is lesz! Részletek itt.

Zempléni Fesztivál – Tokaj, Sárospatak, augusztus 9-18.

2019-ben augusztus 9-18. között rendezik meg a Zempléni Fesztivált, Zemplén és Tokaj-Hegyalja legnagyobb művészeti fesztiválját a térség számos csodás helyszínén világhírű fellépőkkel, koncertekkel, kiállításokkal, családi programokkal, kirándulásokkal. Részletek itt. Jegyárak itt.

Végvári Vigasságok – Egri Vár, augusztus 9-11.

Ostrom 1552 – XXIV. Végvári Vigasságok 2019. augusztus 9-10-11-én az Egri várban. Láss csatát, ünnepelj győzelmet! Élje át a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival! Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Részletek itt. Jegyár: 1350-3000 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Galiba Gyermekfesztivál – Debrecen, Nagyerdő, Békás játszótér, augusztus 15-20. (ingyenes)

2012-ben született az ötlet: a Debreceni virágkarnevál kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe. A Galiba Gyermekfesztivál nagy kedvencünkön, a szuper debreceni békás játszótéren vár benneteket koncertekkel, előadásokkal és sok-sok játékkal. Ingyenes!

Bor, mámor, Bénye – Erdőbénye, augusztus 15-18.

Tíz éve már, hogy a Bor, mámor… Bénye! fesztivál útjára indult, tíz éve már, hogy nyaranta három napon át színvonalas zenei, képzőművészeti, színházi, irodalmi és egyéb kulturális, valamint turisztikai és boros programokkal töltik meg ezt a szőlőhegyek által ölelt települést. Az idén sem lesz ez másként. Részletek itt. Jegyárak itt.

Mesterségek Ünnepe – Budapest, Budai Vár, Savoyai Terasz, a Hunyadi Udvar, a Halászófiú Terasz, a Keleti Felvezető Sétány, a Rondella, az Újvilág Kert és a Sikló utca, augusztus 17-20.

Az egyik kedvenc augusztusi programunkon idén is vásári forgatag, 1000 kézműves mester, karaoke, mesemondás, tánc, eszem-iszom, koncertek (Kerekes Band, Lajkó Félix, Szalonna és bandája, Dresch Quartett, Bársony Bálint) várnak rátok. Az idei év kiemelt témája a lábbeli készítés, a rendezvény díszvendége Japán lesz. Részletek itt. Jegyár: családi jegyek 5400 Ft-tól, 4 év alatt ingyenes!

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay Negyed, augusztus 23-25. (a legtöbb program ingyenes)

Idén augusztus utolsó előtti hétvégéjén a kicsiknek és nagyobbaknak szánt programoké a főszerep a Zsolnay negyedben. Az egyik legjobb családi fesztivál kiállításokkal, koncertekkel, bábelőadásokkal és rengeteg foglalkozással vár rátok. Részletes program itt. A Planetáriumi programok kivételével a fesztivál minden programja ingyenes!

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, augusztus 22-25.

Több napos jelmezes kavalkáddal, rengeteg programmal és látványos bemutatókkal várnak benneteket Szombathelyen. Részletek itt. A jegyárakról itt találtok információkat.

Vidor Fesztivál – Nyíregyháza, Kossuth tér, augusztus 23-31. (a legtöbb program ingyenes)

A nyár egyik legvidámabb fesztiválja Nyíregyházán vár benneteket koncertekkel, színházzal, kiállításokkal és könyves programokkal. Részletes program ittA legtöbb program ingyenesen látogatható.

Gubacs Fesztivál – Mátrafüred-Sástó, augusztus 21-25. (ingyenes, regisztrációs szükséges)

Idén első alkalommal rendezik meg a Gubacs Fesztivált, ahol rengeteg jó program lesz: vásári komédia, koncertek (PASO, Ferenczi György, Hahó Együttes), beszélgetések, interaktív színházi társasjáték, családi sorverseny, mesék, gyerek- és felnőtt táncház, kézműves foglalkozások, játszótér, cserkészprogramok, civil standok, számháború és még sok minden más. Részletek itt. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál – Pesthidegkút, Kultúrkúria, augusztus 29. – szeptember 1. (esti programok kivételével ingyenes)

Rengeteg jó programmal várnak benneteket Pesthidegkút több helyszínén a hagyományos Nyári Művészeti Fesztiválon. A színházi előadások és koncertek mellett gyerekprogramokkal és rengeteg játékkal is készülnek. Részletek itt. Az esti programok kivételével ingyenesen látogatható.

Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál – Szentendre belváros, augusztus 30. – szeptember 1. (ingyenes)

ArtUdvarok, GastroArt, gasztro utca, egyházi intézmények programjai, gumikacsa-verseny, koncertek, fényfestés, gyerekprogramok, fesztiválséták, silent disco és rengeteg más program vár rátok, ha a nyarat Szentendrén búcsúztatnátok. Részletek ittIngyenes!

Bakáts Feszt – Bakáts tér és környéke, augusztus 30.- szeptember 1. (a legtöbb program ingyenes)

Az Assisi Szent Ferenc-templom felújítási munkálatai idén nyáron lezárulnak, így a Bakáts Feszt visszaköltözhet eredeti, impozáns helyszínére a Bakáts térre. Délelőtt és kora délután izgalmas gyerekprogramok, előadások és gyerekkoncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Délután több helyszínen is klasszikus koncertek, akusztikus koncertek, FTC közönségtalálkozók, helytörténeti séták, filmvetítések, kreatív foglalkozások és előadások kerülnek megrendezésre, melyek elengedhetetlen kísérője, a fesztivál teljes időtartama alatt látogatható, Nyitott Galéria. A változatos programok mellett felfrissülhetünk a hűs, árnyékos Borutcában, ahol neves magyar borászok borait kóstolhatjuk. Este a nagykoncerteket látványos fényinstalláció és különleges fényjáték kíséri majd. Részletek itt. A legtöbb program ingyenes!

Városligeti mentőnap – Városliget, augusztus 31. (ingyenes)

Augusztus 31-én, szombaton rendezik meg a Mentőnapot a Városligeti Nagyréten, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket, és bemutatják az életmentő hivatás gyakorlatát, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás módszereit, és társszerveik (gyermekmentők, vízimentők, kutyás mentők) is bemutatják tevékenységüket. Ingyenes!

+1 

Malom Fesztivál – Szerbia, Orom, augusztus 15-18.

Koncertek, művészeti programok és workshopok, filmek és gyerekprogramok is várnak rátok az idei Malom Fesztiválon. Mindhárom nap babapihenővel és totyogóbarát helyszínnel várják a családokat. Pénteken és szombaton lesz kézműves foglalkozás. Idén még hangsúlyosabb a hulladékcsökkentés és az újrahasználás, így a kézműves csapatok is ilyen témákban készülnek. A Csirimojó Kiadó nem marad otthon, lesz rajzolás, festés, hurkapálcabáb-készítés, könyvek, mesék, mentett ruhák a turiból csirimojósan újradizájnolva, és még sok meglepetés. A Tandy Design és a Likovni Klubic – Rajzklubocska pedig a plakát témájához kapcsolódva tolldíszkészítésre invitálja a gyerekeket, és még ki tudja milyen csudaságokkal lepnek meg! Tehát kreatívkodásból nem lesz hiány! Részletek itt. Jegyárak itt.

Augusztusba újra felpezsdül a főváros, és rengeteg helyszínen készülnek nyárzáró, illetve suli indító eseményekkel, melyekből a legjobbakat idén is megtaláljátok majd a Minimatinén! Nemcsak a legjobb augusztusi fesztiválok miatt érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, hanem a vakáció utolsó hónapjában is rengeteg jó programmal és újdonsággal érkezünk majd. Tartsatok velünk!