Íme a legjobb adventi és karácsonyi vásárok Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adventi és karácsonyi vásárok Budapesten

Íme a legjobb adventi és karácsonyi vásárok Budapesten az ismertebb, nagyobb eseményektől kezdve a kisebb, néhány napos, családiasabb hangulatú helyszínekig, és természetesen jó programokat is ajánlunk, ahol együtt készülhettek az ünnepekre!

Budapesti Karácsonyi Vásár – a legnagyobb és legrégebbi karácsonyi vásár (ingyenes)

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron egyszerre több mint 100 kézműves kínálja portékáját a megújult Vörösmarty téren. Népzene, világzene, jazz, utcazenészek, énekmondók, bábelőadások is várnak rátok a hétköznapokon (színpadi programok itt) is. Idén az ételeket árusító standok a tér Dunához közeli részére kerültek, kicsit átláthatóbbá téve a területet. Fűtött, ingyenes kézműves gyermekjátszó (részletes program itt) várja a gyerekeket, ahol mézeskalácsot sütnek, írókáznak, ajándékot készítenek foglalkozásvezető pedagógus segítségével. A tömeg miatt gyerekekkel inkább a hétköznap estéket ajánljuk.
Hol: V. kerület, Vörösmarty tér
Mikor:
2019. november 8. – január 1.
Részletes program
itt.

Adventi Ünnep a Bazilikánál – csupa csillogás (ingyenes)

Európa 4. legjobb adventi vására idén is kézműves termékekkel, gasztro standokkal, naponta esténként látványos 3D fényfestéssel (ha van otthon 3D szemüvegetek, érdemes vinni, de ingyen adnak a standoknál), korcsolyapályával (csak 14 éves kor alatt használható) vár benneteket a belváros szívében. Minden évben adományozni is lehet különböző szervezeteknek, és így lesz ez idén is. A tömeg miatt gyerekekkel inkább a hétköznap estéket ajánljuk.
Hol: V. kerület, Szent István Bazilika előtti tér
Mikor:
2019. november 22. – január 1.
Részletes program
itt.

Advent Óbudán – kisváros a nagyvárosban (ingyenes)

Idén is felölti ünnepi pompáját a Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán rendezvénysorozat karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora (Kaláka, Eszter-lánc mesezenekar, Muzsikás, Misztrál, Góbé), gyermekprogramok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány, és ingyenes korcsolyapálya vár benneteket. Mi egyik évben sem hagyjuk ki ezt a helyszínt az ünnepi készülődésből.
Hol: Óbuda, Fő tér, Szentlélek tér
Mikor: 2019. november 29. – december 23.
Részletes program itt.

Müpa sátor – téli Kultúr Kültér

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a tél közeledtével a Müpa is ünnepi programokkal készül. Idén november 30-án nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér, ahol jégpályával, hangulatos sátorral és izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Megújult szereplőgárdával tér vissza a Recirquel Újcirkusz Társulat tavaly hatalmas sikert aratott, lenyűgöző téli újcirkusz-meséje, a Kristály, fellép még a Kaláka, a Benkó Dixieland Band, Bognár Szilvia zenekarával, a Kokopelli Jazz Matiné, a Hahó Együttes, a Kéknyúl zenekar, a Veronaki, Malek Andi és az EsZeMent MeseBand, a Mesebolt Bábszínház, a Harlekin Bábszínház is.
Hol: Művészetek Palotája melletti sátor
Mikor: 2019. november 30. – 2020. január 5., jégpálya február végéig
Részletes program itt.

Advent a Várkert Bazárban – karácsonyi hangulat a Duna mellett (a legtöbb program ingyenes)

Vasárnaponként családi és gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, koncertek, kortárs iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás is vár rátok a Várkert Bazárnál. A felnőtteknek vezetett sétával, Random Trip  és Both Miklós koncerttel, és még számos színes programmal készülnek, fellép még Bíró Eszter, a Veronaki, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Szinetár Dóra és Szirtes Edina Mókus. Több program ingyenes, néhány regisztrációhoz kötött. A jegyeket érdemes minél hamarabb beszerezni az esti programokra, mert hamar elfogynak. Minden adventi vasárnap a nap témája szerinti kézműves foglalkozások lesznek a gyerekeket és szüleiket, ahol közösen készíthetik el a család adventi koszorúját, apró ajándékokat és díszeket az ünnepekhez. Mi többször is kézműveskedtünk itt tavaly, és saját kezűleg remek karácsonyi ajándékokat készítettünk.
Hol: Várkert Bazár
Mikor:
2019. december 1-22.
Részletes program
itt.

Első Ünnepi Könyvvásár – könyves forgatag (ingyenes)

Könyvet adnál karácsonyra? Az Első Ünnepi Könyvvásáron megveheted a szezon legsikeresebb újdonságait – akár 30% kedvezménnyel! Több mint 500 cím közül választhatod ki a tökéletes ajándékot november 22. és december 15. Az Első Ünnepi Könyvvásáron a Libri Könyvkiadó, a Helikon Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a Park Könyvkiadó, a Kolibri Kiadó, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa Kiadó könyvújdonságaival, diafilmekkel, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal (lesz sok gyerekkönyv bemutató és koncert is), étel- és italkülönlegességekkel, kedvezményekkel készülnek.
Hol: Petőfi Irodalmi Múzeum
Mikor: 2019. november 22. – december 15.
Részletes program itt.

SlowXmas – már 5 helyszínen

Lassuljatok  le, töltsétek stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljétek élményekre és művészetre. A program december 1. és 24. között szinte minden napra ígér valamilyen programot főként a zero waste jegyében.
Hol: Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Fashion Street (Deák Ferenc utca), KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca)
Mikor: 2019. december 1-24.
Részletes program itt.

Ajándék Terminál

November 30-tól ismét megtelik a pop-up bolt szebbnél szebb design ajándéktárgyakkal, amelyeket idén is az Alle Bevásárlóközpontban találtok meg.
Hol: Alle Bevásárlóközpont
Mikor:
2019. november 30. – december 24.
Részletes program itt.

EGY- ÉS KÉTNAPOS RENDEZVÉNYEK BUDAPESTEN

Adventi Jótékonysági Vásár – összefogás egy jó ügyért (ingyenes)

A Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát immár 4. alkalommal rendezi meg a Fiatal Családosok Klubja. A családokat segítő civil szervezetek, továbbá számos cég és magánszemély együttes erővel fogott össze egy nemes célért. Ebben az évben a befolyt összeggel a szívbeteg gyerekeket támogatják.
Hol: MOMSport
Mikor:
2019. december 1., 10:00-16:00
Részletes program
itt.

Ünnepváró vásár – a hagyományőrző

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltöztetik a Hagyományok Házát és környékét, ahol igényes és egyedi ajándékok vásárolhatóak közvetlenül az azokat készítő népi iparművészektől, kézművesektől. A vásár mellett lehetőség lesz kézműves workshopokon saját ajándéktárgyak készítésére, az ünnepi hangulatot pedig népzenei koncertek, zenés-táncos előadások, gyermek- és családi programok teszik majd teljessé. Fellép majd többek között Bognár Szilvia, a Bahorka Együttes és Csoóri Julianna és a Kerek zenekar.
Hol: Hagyományok Háza
Mikor: 2019. december 13-15.
Részletes program itt.

Óbudai Dizájn Piknik (ingyenes)

Tudatos vásárlók és hazai kézműves alkotók, tervezői márkák találkozása az Esernyősben az ünnepi készülődés forgatagának négy adventi hétvégéjén. A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel.
Hol: Esernyős, Óbuda, Fő tér
Mikor: 2019. november 30. – december 1., december 7-8., 14-15., 21-22.
Részletes program itt.

WAMP – a dizájnos

wamp_karácsony

Magyarország legnagyobb design vására ezúttal is három alkalommal – december 8-án, 15-én és 22-én – várja azokat, akik minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. Mindhárom alkalommal több mint 200 dizájner munkáiból válogathattok, a vásárlásban pedig közvetlenül az alkotóktól kérhettek tanácsot. A bőséges tervezői kínálat mellett, gasztronómiai finomságok, workshopok és gyereksarok is vár rátok.
Hol: Millenáris, B csarnok
Mikor: 2019. december 8., 15. és 22., 10:00-18:00
Részletes program itt.

TOVÁBBI ADVENTI VÁLOGATÁSAINK

Ha advent, akkor nem maradhatnak el az ünnepre hangoló koncertek sem. A tél is megérkezik hamarosan, és sorra nyílnak a jégpályák, illetve elindul november 29-én délután a Fényvillamos is. Az adventi programok mellé új ünnepi könyveket és adventi naptárakat is ajánlunk. A Hónővér című csodás karácsonyi mesét pedig meg is nyerhetitek, ha vasárnapig velünk játszotok!

Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb programokról, ajánlókról, újdonságokról, ötletekről és válogatásainkról iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!