Lajos kutya ismét belopta magát a szívünkbe

Lajos kutya szánkózik

Lajos kutya szánkózik

Pont két évvel ezelőtt írtunk a Lajos kutyáról és családjáról szóló mesekönyvről, melynek akkor jelent meg az első része. Azóta két kötettel gazdagodott a kis tacskó és a háromgyerekes család története. Nemrég jelent meg a Lajos kutya szánkózik, amelyben a kis tacskó és a gyerekek, Hugi, Öcsi és Bátyus megint számos kalandba keverednek. Játsszatok velünk és nyerjétek meg a kötetet! (x)

Lajos kutya nemcsak azért varázsolt el bennünket, mert egy igazán kedves és vagány tacskó, hanem a történetek a maguk egyszerűségében nagyszerűek. Pont az óvodás korosztálynak valók, akik maguk is szívesen részesei lennének a hétköznapi kalandoknak. Hiszen Lajos kutya nemcsak szánkózni szeret és a szülinapi zsúrokat is imádja, hanem hősiesen megvédi a rókától a baromfiudvar lakóit, megtalálja Hugi elveszett kesztyűjét is, sőt beteget is ápol. Feltűnnek az olyan kedvelt figurák is, mint Vazul, a kecske, Bonifác, a cica, Béla, a teknős és Józsi, a papagáj. A rajzok is nagyon szerethetőek, az illusztrációkat ismét Bertóthy Ágnes készítette.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát. Saját gyerekkori történeteit is beleszövi a mesékbe, illetve a kötet végén gyerekkori kutyájáról, az igazi Lajos kutyáról is láthatunk fotót.

Hallgassátok meg a mi egyik kedvenc mesénket Trokán Annától:

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Németh Gyöngyinek kedvezett, akinek írtunk emailt is. Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Lajos kutya szánkózik című könyvet a Libertine Kiadó jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine-hu-ra december 10-e, éjfélig:

Budapest mellett még melyik két nagyvárosban van Libertine könyvesbolt?

Segítséget itt találtok. Általános játékszabályzat itt.