Lajos kutya megérkezik – lélekmelengető családi történetek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát. Szponzorált tartalom!

Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is.

Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb. Óvodás olvasómmal nagyon örültünk, hogy a könyv végén fényképen is láthattuk Lajos kutyát, aki a szerző gyerekkori barátja volt. Az egész könyvet áthatja ez a személyes, kedves hangnem és az a fajta idilli családi környezet és családi sztorik, amelyre nagy szüksége van minden óvodás léleknek. Felnőttként is jól esett olvasni, és Bertóthy Ágnes illusztrációiban is visszaköszön a kedvesség és a humor. Lajos kutya mellett kedvenc karakterünk volt Vazul, a kecske is. A könyvet ajánljuk kezdő olvasóknak is, hiszen sok kép öleli körbe a rövidebb szövegeket.

A könyvhöz matricacsomag is tartozik, amelyet elértek a Libertine Könyvesboltban.

Itt tudjátok megrendelni.

December 6-án 19 órától Nagy Ervin olvas fel egy mesét Gáncs Kristóf Lajos kutya megérkezik című könyvéből, amelyet itt értek el!

JÁTÉK

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Libertine Kiadó jóvoltából a Lajos kutya megérkezik című könyvet és a hozzá tartozó matricacsomagot. A következő kérdésre várjuk a választ december 5-e éjfélig a jatek@minimatine.hu email címre:

Milyen fajtájú kutya Lajos?

Általános játékszabályzat itt.