Különleges Kötelék

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Legbelül minden cicában ott rejtőzik egy Csoda Kitty, még akkor is, ha jól rejtegetik! A macskák éppolyan bolondosak tudnak lenni, mint a királyság felett uralkodó macskakornis hercegnő. De itt nem állnak meg a kísérteties hasonlóságok! A kutyák is osztoznak jó pár tulajdonságon Puppycornnal. Mind rendkívül energikusak, és tele vannak kalandvággyal!(x)

Nem csoda hát, ha sok gyermek kedveli ezeket az állatokat. De mit tegyünk, ha otthonra is szeretnének egyet? Milyen kihatással lehet egy háziállat a gyerek fejlődésére?

A háziállatok hatása a gyermekek viselkedésére

Kutatók megfigyelték, hogy azok a gyerekek, akik háziállatok körül nőttek fel, sokkal nagyobb eséllyel váltak később magabiztossá és tisztelettudóvá.Ha oda-vissza szeretetteljes kapcsolat alakul ki a gyerek és kisállata között, bizonyítottan növekszik a gyerek önbizalma, könnyebben fejlődik a non-verbális kommunikációs képessége. A kisállat tartás együttérzésre, türelemre és empátiára neveli a gyerekeket, emellett remek mozgásfejlesztő eszközként is szolgálhat a közös játék (pl. kutyák és macskák esetében).

Felelősségre tanít

Az állattartás viszont nagy felelősséggel is jár. Már kiskorban megtanulja a gyermek, hogy az állatnak enni és inni kell adni, sétálni és játszani is kell vele. Megtapasztalják, hogy az állatok is éreznek fájdalmat, éhséget és ugyanúgy tudnak örülni, mint ők. Kialakul köztük egy kölcsönös tisztelet. A kisállat tartás önzetlenségre neveli a gyerekeket (nem lehet csak úgy elvenni a játékát), erősíti a családi kapcsolatokat, és keretet ad a napnak.

Megfelelő háziállat kiválasztása

Érdemes olyan háziállatot választani, amelynek a gondozásába bevonhatjuk a gyereket is. 3-4 éves korig a gyerekek nehezen tudnak még uralkodni magukon. Csak szülői felügyelet alatt hagyjuk őket játszani! 10 éves kor alatt a gyerekek nehezen bírnak egy nagyobb testű állattal, ezért a halak, papagáj, hörcsög, vagy valamilyen kisebb testű rágcsáló az ideális. Kamasz vagy tini gyerekeknek is ajánlott az állattartás. Kutatások szerint, a háziállattal rendelkező kamaszok sokkal felelősségteljesebbek, nyitottabbak, szívesebben vannak otthon, és kevésbé érzik magukat magányosnak.

Egyszóval egy állat rengeteg jó hatással bír a gyerekekre és a szülőkre egyaránt! Válasszunk akár kutyát, cicát, degut, hörcsögöt, papagáj, halat… a hatás garantált! Minden állatnak más-más személyisége van, épp ezért érdemes válogatni. Addig is éljétek ki kutya és macska imádatotokat a Cartoon Networkon! Kukkantsátok meg a honlapon hogyan lehet Csoda Kitty-s trutyit készíteni, vagy nézzetek videókat igazi unikornis szarvú cicákról! A csatornán pedig Csoda Kitty hercegnő új epizódokkal és egy hihetetlenül izgalmas kvízzel vár január 21-től hétköznaponként 14.40-kor és 18.45-kor!