10 KRESZ-park Budapesten

Bemutatjuk kedvenc budapesti KRESZ-parkjainkat Csepeltől Zuglóig, Pasaréttől Kőbányáig, Kispesttől Újpestig. Íme 10 jó KRESZ-park Budapesten, amelyek között találtok piciknek és nagyobbaknak valókat is, de nem maradnak el a jó környékbeli tippek sem.

Városligeti KRESZ-park – Zugló

Budapest legnagyobb és legrégebbi KRESZ-parkját 2014-es nagy felújítás után folyamatosan karban tartják. Eredeti jelzőlámpás kereszteződést, körforgalmat és vasúti átjárót is találtok a mindenfelé szerteágazó utakon. Különböző táblákkal is segítik a biztonságos közlekedés elsajátítását. A KRESZ-parktól 5 percnyi bringázásra találjátok a 2020 őszén átadott Sportparkot, ahol hullámpályán (pumptrack pályán) is próbára tehetitek ügyességetek, és innen már csak egy lépés a Nagyjátszótér vagy a Magyar Zene Háza melletti zenés játszótér.

Bringaváros – Csepel, Iskola tér

2018-ban újították fel az Iskola teret, ahol egy remek KRESZ-parkot találtok igazi, működő lámpákkal, mini vasúti átjáróval, gyalogos átkelőkkel, kis körforgalommal. A mini parkolóban van egy kis benzinkút is, ahol lehet „tankolni”. Viszonylag árnyékos terület, kis zöld parkkal és egy mini játszótérrel. Csepelen ajánljuk még nektek a Rákóczi-kertet és a dunaparti Kalózos játszóteret is.

XVIII. kerületTeleki utca és az Aranyeső utca sarka

A XVIII. kerületben 2019-ben épült egy új KRESZ-park a Teleki utca és az Aranyeső utca sarkán. A régi parkoló területén kialakított helyszínen nemcsak a közlekedés szabályait ismerhetik meg a gyerekek, hanem néhány fából készült járműbe (repülő, mozdony, busz) is be is lehet szállni. Itt írtunk róla részletesebben.

Pasaréti KRESZ-park – Fenyves utcai játszótér

Pasaréten 2018-ban nyílt meg ez a szuper KRESZ-park, ahol megismerkedhetnek a gyerekek a közlekedési szabályokkal. Van gyalogátkelőhely, körforgalom és útkereszteződés is, úgyhogy sokféle közlekedési helyzetet ki lehet próbálni. Nagyon szerettük, hogy árnyékos a terület. Van mellette egy játszótér és kondipark is. Itt írtunk róla részletesebben.

Kispesti KRESZ-park – Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca sarka

2019-ben adták át a megújult parkot a KRESZ pályával együtt a kispestiek számára. A bringázás mellett nagy kedvencünk volt még a kisebbek számára épített játszótér a csúszdás tűzoltó autóval, traktorral, fészekhintákkal. A nagyobbaknak kondi parkot és futókört létesítettek.

Óhegy park – Kőbánya

A kőbányai nagy zöld területen találtok egy kisebb KRESZ-parkot (jelzőlámpák nincsenek, csak táblák, de több helyen kellemesen árnyékos), de a sétányokon is jól lehet bringázni. 2019-ben az itt található játszóterek közül kettő is megújult. Az egyik a kisebbeknek való játékelemekkel, a másik mászóvárral, vizezős résszel, kiásható dinó csontvázzal, mini kalandpályával, csúszka pályával, mászósziklával, és napvitorlával árnyékolt csúszdákkal vár benneteket. Itt írtunk róla részletesebben.

Szilas Pihenő Park – Újpest, Óceánárok utca

A Szilas Pihenőpark az elmúlt időszakban több ütemben is bővült. A sportpálya és a vizezős játszótér közötti területen alakították ki a KRESZ parkot. Itt lámpákat nem, de közlekedési táblákat találtok. A vizes játszótérről itt írtunk bővebben. Inkább kisebbeknek ajánljuk: van két picike faház, 1 fészekhinta és egy homokozós-pancsolós rész, a vizet majd melegebb időben nyitják meg. Az út másik oldalán néhány éve adták át a felnőtt kondi parkot. A közelben található Farkaserdő, ahol nagyon jó bringázni a vadregényes földutakon.

Hermina Bringapark – XVI. kerület, Szlovák út és Hermina út találkozása

Még 2014-ben adták át a Szlovák út és a Hermina út találkozásánál épült sportparkot és játszóteret. Az egyik részén (Szlovák út felé eső területen) játszótér található pihenőpadokkal, ivókúttal, piknikező területtel valamint sporteszközökkel és pinpongasztallal. A Szilas-patakon túl (egy kis hídon lehet átmenni) pedig biciklis cross pályát alakítottak ki. Itt van egy kisebbeknek való pici bukkanós pálya, de nagyobb gyerekek is kipróbálhatják ügyességüket egy könnyebb és egy nehezebb pályán. A patak mentén tovább tekerve, kb. 5 km-re találjátok a Naplás-tavat. Ugyan ez nem egy KRESZ-park, de nagyon jó hely kis bringásoknak is. Ha megéheznétek vagy innátok egy házi limonádét, ott a Kalóz Burger is. A Hermina park bringás pályája 2022 nyarán teljesen megújult. Valószínűleg ősszel már lehet használni, alig várjuk, hogy kipróbáljuk!

+ 2 mini KRESZ-park kicsiknek

Tűzoltós játszótér Vérhalom tér

Az elmúlt években újították fel a Mechwart-ligeti játszóterét (a mini KRESZ-pálya mellett van itt többféle jármű, amelyeken kormány és sokféle gomb is van: kisautó, rendőrautó és rugós motor, a kis mászókáról 3 féle csúszdán lehet lejönni, de vannak kukucskálók és matató játékok is), illetve a Vérhalom téren a Tűzoltós játszóteret (van mini pálya, kis benzinkút és sok szuper jármű), mindkettőt a II. kerületben találjátok. Piciknek, műanyag motorral vagy kis futóbringával ajánljuk. Képünk a Tűzoltós játszótéren készült.

További jó ötleteket Játszótér rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Hozzászólás letiltva.