Kreatívírás-pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Idén májusban jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában a Képtelen képrablás című kötet, amely egy képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény egyben. A kötetben a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 14  festményét kortárs magyar szerzők meséi keltik életre. E különleges kötet ihlette a Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó közös pályázatát. A Nézz, láss, írj! – Keltsd életre kedvenc festményedet! című pályázatot két korosztály számára hirdeti meg a múzeum és a kiadó. Szpozorált tartalom.

A pályázat:

Te mit látsz meg egy képben? El tudsz képzelni egy történetet egy festmény alapján? Életre tudod kelteni a szereplőit, legyenek azok emberek, állatok, növények vagy esetleg tárgyak, tájak?

Lépj a kortárs magyar szerzők nyomába, akiknek a novellái a Képtelen képrablás című könyvben jelentek meg, és írd meg te is az általad kiválasztott festmény alapján azt a történetet, amely a képet tanulmányozva megfogalmazódik benned!

A pályázat menete:

Nézd végig a Magyar Nemzeti oldalán található festményeket és válassz egyet közülük! A festmények itt tekinthetők meg: https://mng.hu/palyazat/

Küldd el a kép alapján írt írásodat iskolád és osztályod feltüntetésével az iraspalyazat@pagony.hu e-mail címre!

A pályázaton tüntesd fel, melyik képpel dolgoztál!

Beküldési határidő: 2022. október 10. éjfél
Eredményhirdetés: 2022. november 12. szombat délelőtt

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg:

3–4. osztályosok számára
terjedelem: minimum 10 – maximum 18 mondat
5–6. osztályosok számára
terjedelem: minimum 12 – maximum 20 mondat

A zsűri tagjai: Király Zsuzsanna (Magyar Nemzeti Galéria, múzeumpedagógus), Koós Nikolett (Magyar Nemzeti Galéria, múzeumpedagógus), Kovács Eszter (Pagony kiadó, főszerkesztő), Vinczellér Katalin (Veres Pálné Gimnázium, magyar-média tanár)

A pályázat nyertesei családi belépőt kapnak a Magyar Nemzeti Galériába, és értékes Pagony könyvcsomaghoz jutnak a Pagony Kiadó jóvoltából.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria