Új szakkör gyerekeknek a Nemzeti Galériában – februártól indul a Kreatív alkotótér

Szponzorált tartalom
Kreatív alkotótér a Nemzeti Galériában

Kreatív alkotótér a Nemzeti Galériában

Önfeledt alkotás, kikapcsolódás és feltöltődés vár a gyerekekre a heti rendszerességű kreatív szakkörön, ahol havonta változó témájú projektek a mesék, a drámajáték, az animáció és a természet világába vezetnek.

A februári szakkörökön beleshettek a könyvkötés és a meseírás rejtelmeibe. Kipróbálhatjátok a hajtogatott és fűzött könyvek technikáját, majd kitalálhatjátok a saját meséteket. A programra 8-13 éveseket várnak.

Találkozási hely: Főépület, információs pult. Az alkalmakon a gyerekek önállóan, kísérő nélkül vehetnek részt. A jegy nem visszaváltható, de átruházható. A rendezvény után a gyerekeket 17:30–17:40-kor egy csoportban kísérik vissza az információs pulthoz. Kérik, jelezzétek írásban, ha a foglalkozás végén a gyerekek kísérő nélkül távozhatnak: muzeumpedagogia@mng.hu címen.

 

Februári alkalmak:

  • február 7., 16:00-17:30
  • február 14., 16:00-17:30
  • február 21., 16:00-17:30
  • február 28., 16:00-17:30

További információ itt.

A márciusi foglalkozásokon a drámajáték világában merülhettek el. A műalkotások megismerését játékokkal és szituációs gyakorlatokkal fűszerezik, amelyek nem csak a kifejezőképességet, hanem a testbeszédet és az együttműködést is elősegítik. A foglalkozások során a fókusz a nonverbális kommunikációra helyeződik, kiemelve a tekintet, a mimika és a testtartás fontosságát. A hónap végére a képzőművészeti alkotásokból kiindulva egy rövid produkció is születik.

A szakkörhöz akár egy hónapra is lehet csatlakozni és persze később is be lehet csatlakozni.

Forrás: MNG