Közös családi program lehet az új, fővárosi miniszobrok felkutatása

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Plank Antal hat miniszobrával gazdagodott Budapest, amelyet 2022. március 31-éig láthattok. Az alkotások azt a kérdést járják körül, hogyan hatott a járványidőszak a kapcsolatainkra, digitalizálva a szociális életünk olyan aspektusait is, mint a törődés, a figyelem, a gondoskodás.

A hat legújabb alkotást a Datalyze Research kutatása ihlette, amely arra a kérdésre kereste a választ, melyek azok a változások a családok életében, amelyek a járványidőszakot követően is tartósan velünk maradnak.

Plank Antal miniszobrai nem csak művészeti, hanem szociális értelemben is a frissen átélt valósághoz kapcsolódnak, így segíthetnek abban, hogy egy hétvégi családi séta keretében beszélgessünk a gyerekekkel a közös tapasztalatainkról. A 3D nyomtatással készült színes miniszobrok plasztikus módon mutatják meg, milyen megoldásaink születtek a járványhelyzet kihívásaira és maradtak velünk azóta is.

A videójátékozó családot a Dohány utcában találjátok, hozzá közel, a Madách téren helyezték el a drónozó csoportot, illetve az online tornázókat; a videóchatelő nagyikat a Fény utcai piacnál találjátok, a tabletes csillagképeket keresők és a házimunkába beszálló apák pedig a Városligetbe kerültek.

Plank Antal, 2012-ben szobrász szakon diplomázott művész szobraival sokfelé lehet találkozni Budapesten – talán a legnépszerűbb közülük az Újhegyi sétány apró rézcsilléje, vagy a megújult Széll Kálmán tér virágágyásainak peremén üldögélő verebek és csigák sora.

A hat újabb alkotás március 31-ig látható Budapest említett közterein. A szobrok talapzatán olvasható QR kódok egy microsite-ra  mutatnak, melyen a szobrok a valós térbeli élmény érzetét keltő 3D galéria formájában a fenti határidőt követően is elérhetőek lesznek.

Forrás: https://csaladiosszedolgozas.hu/