Kóstolj és kirándulj!, vagyis irány az Erdei Piac! – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdemes a havonta egy alkalommal az Erdei Piacot kipróbálni a Mozgó Piac  szervezésében, nemcsak Budapesthez való közelsége, hanem a környékbeli kirándulási lehetőségek, valamint az ott árusító termelők miatt is. A következő alkalom április 9-én lesz.

KIRÁNDULJ!

A piactól legkézenfekvőbb talán a Csergezán-kilátó felkeresése, amely a Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon (559 m) áll. A Sisakvirág tanösvényen (teljes hossza 10 km, úgyhogy csak nagyobb gyerekekkel ajánljuk) keresztül közelíthetitek meg. Számoljatok azzal, hogy a kilátóig a séta kb.1,5 óra kisebb gyerekkekkel. A piac mellett haladó Budakesziről Telki fele vezető út másik oldalán találjátok meg a Budakeszi Arborétumot, amely péntektől vasárnapig várja a látogatókat (2500 Ft a családi belépő, a kiemelt tavaszi programjaikat itt találjátok). Ha tovább haladtok Telki felé, több kisebb, szépen karban tartott játszóteret is kipróbálhattok (a Tulipán utca, a Muskátli utca és a Mandula köz környékén), illetve a településről indul a közel 3 km hosszú Öreg Tölgy tanösvény is, ahonnan északi és keleti irányban a Budai-hegység, déli és nyugati irányban pedig a Zsámbéki-medencére láthattok rá.
Budakeszi határában, a 22-es autóbusz végállomásától 10 perc sétával jelzett úton érhetitek el a budakeszi mammutfenyőket, de autóval a Budakeszi Vadaspark is könnyen és gyorsan megközelíthető a piactól.

További tanösvényeket a környéken itt találtok.

KÓSTOLJ!

A piac kb. 15 árust jelent, nyilván a hétvégi bevásárlást nem ide kell időzíteni, de kirándulás előtt és után is remek dolgokra lehet bukkanni. Mi finom Telkiből származó mustot (4 liter, 2000 Ft), homoktövist, alma-sütőtök levet kóstoltunk (5 liter 1600 Ft körül), de kaphattok még különféle házi sajtokat, húsokat, tökmagolajat és különféle aszalványokkal is megtölthetitek a hátizsákot. Akik helyben megéheznek, és nem készültek szendvicsekkel, azoknak bográcsos ételeket kínálnak, sőt vega opicót is kapható, ahol humuszt, sárgarépa- és céklakrémet, polentát és vöröslencse levest is vásárolhattok (a krémeket 10 dkg-ént mérik 290-390 Ft-ért, a leves 2 dl 450 Ft körül van). Akik pedig egy kis édességre vágynak, válogathatnak gluténmentes sütikből vagy akár a faszénen sült kürtőskalácsból (1100 Ft).

A jó hangulatról az Aranyalma Páros gondoskodik, akik a piac folyamán többször játszanak a kicsikkel, zenélnek a nagyobbaknak, de akár a színes függőágyakból is élvezhetitek a fákon átsejlő tavaszi napsütést. A helyszínen kijelölt tűzrakó hely is van, de pillanatnyilag általános tűzgyújtási tilalom van érvényben, ezt ne felejtsétek el!

Megközelítés: Budakeszi felől Telki irányába, illetve a Széna térről induló 794-es és 795-ös busznak pont a piacnál van a megállója.
A következő alkalom: április 9-én
Kövessétek Fb oldalukat itt.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk!