Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér – márc. 22., Károlyi kert

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

adj_egy_ötöst

A Károlyi kertben, a Petőfi Irodalmi Múzeum mögötti két játszóteres parkban egyszerre négy helyszínen, folyamatosan zajló program 25 íróval és illusztrátorral, a Kabóca Bábszínház és Kompánia Színház valamennyi színészével. Ezt kínálja a március 22-én, szombaton megrendezésre kerülő Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér 10 és 16 óra között. A belépés ingyenes!

Részletes program:

10:00 Boróka királynő és Habakukk királyfi ismerteti a programot.
10:00 Sári és a Nemszemétke – Kismarty-Lechner Zita és a Cellux csoport foglalkozása a környezetvédelem, az újrahasznosítás jegyében, kidobós játékok – avagy mi minden készülhet a szemétnek szánt tárgyakból.
10:00 Irány a Lábujj-hegy! – Reggeli torna a Kompánia Színházzal.

A rettegő fogorvos színre lép_Vig Balázs

10.30 A rettegő fogorvos színre lép! Vig Balázs interaktív előadása tejfogvillantó mosolyt csal az arcokra.

leszel_a_baratom_02

10:30 és 11.00 Én is a „Leszel a barátom?” – oviba járok! Vadadi Adrienn szerző-óvónő ovis foglalkozást tart.
10:30 Népi szőttes: Mészöly Ágnes elkezd egy népmesét, a gyerekek közbeszólhatnak szavakat, ezekkel kell az írónőnek folytatnia a történetet. Néptánc oktatás Mózes Zoltánnal.
10:30 Hangbáb játék Nagy Dianával, pálcika-bábok is készülnek.

MESE 45

11:10 Danny Bain amerikai zenész magyarul mesél a Fán élő gyermekekről, balafon aláfestéssel. Afrikai maszk-készítés Szalma Edittel.

1545054_436723816454375_518617964_n

11:30 Aprótörpe indián oklevelet szerezhetsz! Egy indián előtt nincs akadály! – verseny a Kompániával, nyomolvasás Erdős Istvánnal és Pásztohy Pankával. Indiánfejdísz készítés, ahogy az a nagy könyvben meg van rajzolva!
11:30 Ovi-ügy: Finy Petra felolvas, a kabócások pantominoznak, lehet utánozni őket! Ovis-jel készítés Nyitrai Szilvivel.
11.30 Ozynak 62 cm a bicepsze. A többszörös erőemelő és szkander világbajnok, Szabó Ozor János paraversenyző szkanederezni tanítja fiúkat, apukákat. Bickó fickó a világ legjobb szkanderesével, aki hamarosan mesehőssé válik.

Megyeri Ancsa_rokasuni1

12:00 Paradicsomleves Betűtésztával Piknik a királyi párral – többméteres asztalterítőnél, harmonika szelíd hangja mellett. Lackfi János készülő verseskötetéhez meghozzuk az étvágyad. Betűtészta – etetős versek a menzáról. Megzenésített verziók a Kompánia Színház előadásában. Mackósajtos dobozból dobot készítünk az illusztrátorral, Megyeri Ancsával.
12:30 A Károlyi kertnek saját háziállata van, Baltazár, a nagyra nőtt nyuszi, aki mindenkinek hátat fordít. Az óriási kalandor életét Turbuly Lilla meséli el nektek, de jól húzd fel a nyúlcipőd, mert nyuszi ugró verseny is lesz! Nyuszifül-készítés Nyitrai Szilvivel.

imbusz

12:30 Imbusz mester autót tervez. A szerzőpárossal, May Szilviával és Pikler Évával megtervezheted álmaid autóját, amelyet még Imbusz mester is megirigyelne!

kicsibacsi

13:00 Kicsibácsi, kicsi néni – nem lehet mindenki nagy. De aki kicsi, lakhat dióban, Imikémmel, a felhúzható bádognyúllal. Dániel András és a Kompánia Színház közös drámajátékos foglalkozása, – papír Imikém készítéssel.
14:00 Kirigami dínók. Gaál Almával papírból, az origamihoz hasonló technikával, olló használatával dinoszauruszokat készítünk.

1382287_521268381301279_1963088843_n

14:00 Nyulász Péter rendhagyó földrajzórát tart: egy tálca, némi homok és víz segítségével megmutatja, hogyan keletkezett a Balaton, Helka című regényének helyszíne. A könyv folytatásából, Cipriánból megismerhetitek Mitmitkét, aki mindent visz. Mitmitke-készítés Szepesi-Szűcs Barbival.

borondapu_borito

14:30 A Bőröndapu két mesélőjével, Pankával és Petivel szülinapi zsúrba megyünk! A Kompánia Színház tagjainak interaktív előadása, találkozás a szerzőkkel, Íjjas Tamással, lufi-hőlégballon készítés Bogdán Vikivel.

szantoi_krisztian_kiszsiraf_szines

14:30 Az ellopott zsiráf írójával, Dóka Péterrel könyv-ötletelünk: Valaki ellopta az állatkert zsiráfját. Szerinted hogyan tehette? Helikopter ügyességi verseny, az illusztrátorral, Szántói Krisztiánnal rendőrségi, ujjlenyomatos kőrözési plakátot készítünk.
15:00 Új hős is felbukkan majd a parkban, ő nem más, mint az álomrendőrség nagy reménysége, Kishugó. Pacskovszky Zsolt a Kishugó megálmodója beáll a focikapuba és megmutatja milyen is a medvelöket!

Záróesemény:
A nap során egy óriás- vendégkönyvet illusztrálhatnak a gyerekek és a fellépők, ezt összefűzik, dalolnak, táncolnak, fűmagot szórnak, madarakat etetnek, örömfociznak Kishugóval, Pacskovszky Zsolttal, a Kompánia Színház és a Kabóca Bábszínház tagjaival, egyszóval, szépen búcsúznak a parktól, hogy ő máskor is visszavárjon!