Korcsolyázz a fővárosban! – korcsolyapályák Budapesten 2022/23

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olyan budapesti korcsolyapályákat gyűjtöttünk össze nektek az idei szezonra, ahol a szabadban, karácsonyi vásárokban vagy fedett helyszíneken korizhattok. Korcsolyapályák Budapesten! Listánk folyamatosan bővül, ahogy nyitnak a kisebb-nagyobb pályák.

SZABADTÉRI JÉGPÁLYÁK

Városligeti Műjégpálya – 2022. november 17-étől 2023. február végéig
Ismét megnyitotta kapuit Budapest legnagyobb szabadtéri jégpályája. A jegyárak a tavalyi évhez képest kissé emelkedtek. Érdemes elővételben megvenni a jegyet, hogy elkerüljétek a sorban állást! A nyitva tartásról, árakról és bérlésről bővebb információt a Városligeti Műjégpálya oldalán találtok.

Advent Óbudán – Fő tér és Békásmegyeri piac – 2022. november 25-étől 2023. január 15-éig
Az Advent Óbudán 2022 rendezvénysorozat keretében idén is két helyszínen ingyenes jégpályát biztosítanak a III. kerületben. Hétköznap délelőtt kerületi iskolák és óvodák számára foglalt a pálya. Mindkét helyszínen 2023. január 15-éig várják a közönséget! Bérlésre és korcsolya élezésre is lesz lehetőség.

Winter Wonderland jégpálya – Westend tetőkert, 2022. november 18-ától december 30-ig
Winter Wonderland rendezvényhelyszínére a belépés ingyenes. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1500 Ft,  melyért cserébe egy 1500 Ft értékű Westend ajándékkártyát adnak. Ennek összeg teljes egészében levásárolható. A helyszínen bérelhető korcsolya bérleti díj: 1000 Ft. A jégpálya karbantartás miatt 15:00 – 16:00 óra között szünetel.

Hello Buda Winterland – 2022. november 19-étől 2023. január 8-ig
A Hello Buda gasztroudvar varázslatos téli birodalommá alakul át! Dj Fagyi pedig 17 órától fogja keverni a korizáshoz tökéletes zenéket. Forraltborozz, csúszkálj és hangolódj a karácsonyra a budai dombok között! Korcsolyapályával és kölcsönzéssel, az eddigiek mellett új gasztrokínálattal, téli programokkal, változatos lélekmelegítőkkel, és valódi hütte hangulattal várnak. Hétközben 12:00-21:00-ig, hétvégén pedig 10:00-21:00-ig lehet csúszkálni.

Adventi Ünnep a Bazilikánál – 2022. november 18-ától 2023. január 1-jéig
Közel száz hazai kézműves kiállító, igazi gasztrokalandok, korcsolyapálya, szívmelengető programok és még sok-sok meglepetés. Az igazi, autentikus karácsonyi hangulat újra beköltözik Budapest szívébe a Szent István térre! Minden nap műanyag borítású ingyenes korcsolyapálya várja a gyerekeket 14 éves korig november és január 1. között, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik. Részletek itt.

Újpest – 2022. november 26-ától 2023. január 8-áig
2022. november 26-átől január 8-áig az ingyenes Újpesti jégpálya is vár benneteket a Szent István téren. Hétfőtől péntekig 15 órától 20 óráig, hétvégente és ünnepnapokon pedig 9-től 20 óráig korizhattok a jégen. Kesztyű használata idén is kötelező!

Csepeli Jégpark – 2023. február 12-éig
Budapest egyetlen körfolyosós jégpályáját Csepelen találjátok. A több mint 2000 m²-es fantasztikus panorámájú pálya egy 800 m²-es, egy kisebb 300 m²-es és egy 200 m²-es tanuló pályából áll, amiket 250 méternyi jégfolyosó köt össze. A belépő 2000 Ft 3 éves kor felett. Csepelieknek 1200 Ft, lakcímkártya felmutatásával. A korcsolya bérlése 1000 Ft, méretek 25-48-ig. Részletek itt.

További szabadtéri jégpályák Budapesten (listánk még bővül):

FEDETT PÁLYÁK

Jégkert a Mammutnál
Közönségjég, hoki suli, műkorcsolya tanfolyam és amatőr jégkorongosok számára egyaránt biztosítanak időt. A program tervezése előtt nézzetek meg a beosztást itt. Jegyárak itt. Korcsolyát már 25-ös mérettől lehet kölcsönözni.

Marczibányi Jégpálya – csak a hideg idő érkezésével nyílik meg a pálya
Az oktatás és jéghoki mellett a közönséget is várják 2022/23-as szezonban is a Marczibányi Jégpályán. Részletes információk, árak itt.

Mátyásföldi Jégcsarnok

Főként vasárnapi napokon, de néha péntek és szombat esténként jégdiszkóval egybekötve a Mátyásföldi Jégcsarnok is vár benneteket. Korit is lehet bérelni 24-től 47-es méretig. Kesztyű használata kötelező!
Részletek itt, közönségkorcsolya időpontok itt.

Vasas Jégcentrum Újpest
Egész évben korcsolyázhattok ezen a helyszínen, de itt is minden esetben nézzétek meg az indulás előtt a jégbeosztást, hogy foglalt-e a pálya. Részletes információk, árak itt.

Kőbányai Jégpálya
A kőbányai pálya szintén várja az érdeklődőket a közönségkorcsolyázásra a nyitott időpontokban.

Nyitókép: Advent Óbudán

Nézzétek meg téli szünetes ajánlónkat is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!